• BIST 9758.26
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 27 °C
  • Antalya 24 °C
  • Muğla 25 °C
  • Çanakkale 20 °C

DTO İzmir Başkanı Öztürk:'Costa firması seferlerini daha küçük gemilerle devam etmek için çalışma yapıyor'

DTO İzmir Başkanı Öztürk:'Costa firması seferlerini daha küçük gemilerle devam etmek için çalışma yapıyor'
İMEAK Deniz Ticaret Odası (DTO) İzmir Şubesi Aralık ayı olağan meclis toplantısında konuşan DTO İzmir Şube Başkanı Yusuf Öztürk, 2022 yılında İzmir Limanı'na yapılan 31 kruvaziyer seferi rezervasyonunun 14'ünü yapan ve 2023 seferlerini iptal eden Costa firmasının daha küçük gemilerle seferlerin devam etmesi için çalışmalar yaptığını belirtti.

Deniz Ticaret Odası(DTO) İzmir Şubesi Aralık ayı olağan meclis toplantısı Meclis Başkanı Argun Gündüç, idaresinde gerçekleştirildi.

DTO Hizmet Binası’nda yapılan toplantıda, DTO İzmir Şube Başkanı Yusuf Öztürk, meclis üyelerine bilgilendirmelerde bulundu. İzmir körfezinde bekleyen gemilerin rüzgar enerjisi kanadı almak için geldiğinin altını çizen Öztürk, “Yenilenebilir enerji alanında İzmir önemli bir konumda. Çandarlı limanından bu kanatların yüklemesi yapılıyor. Limanın ölçüleri belli fakat rüzgar güllerinin kanatları her geçen daha da büyüyor. Fabrikalara yakın yerlerde yenilenebilir enerji tesislerinin hayata geçmesi gerektiğini ve limanlar aracılığıyla yenilenebilir enerji parçalarının ihracatında da önemli bir konuma sahip olabiliriz" diye konuştu.

‘Küçük Gemilerle Seferlerin Konması İçin Çalışmalar Yapılıyor’

Kruvaziyer turizmiyle ilgili bilgi paylaşan Yusuf Öztürk, kruvaziyer sektörünün 2022 yılını yaklaşık bin gemi, bir milyonun üzerinde yolcu ile kapattığını söyledi. 2022 yılında İzmir Limanı'na yapılan 31 kruvaziyer seferi rezervasyonunun 14'ünü yapan ve 2023 seferlerini iptal ettiğini açıklayan Costa firmasının daha küçük gemilerle seferleri devam etmesi için çalışmalar yapıldığını aktaran Öztürk, "Costa, Rusya marketine odaklanmış şirketlerdendi. Bunun için büyük bir gemi yapılmıştı. Rusya'ya 3’te bir sefer kapasite ile gidince zarar kaçınılmaz oldu. Hat o yüzden kapatıldı. Daha küçük gemilerle seferlerin konması için çalışmalar yapılıyor. 2023’te kruvaziyer turizmi ve yat turizmi başta olmak üzere deniz turizmi ve su sporlarında yakaladığı ivmeyi devam ettirmek için çalışmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

'İzmir Limanları Yarı Kapasite Çalışıyor'

İzmir limanlarının 2022 yılında yarı kapasite çalıştığını dile getiren Yusuf Öztürk, "İzmir Limanları’nda 2022 yılında elleçlenen konteyner yaklaşık 2 milyon TEU oldu. Ancak bu rakam, limanlarımızın mevcut kapasitesinin çok gerisinde bulunuyor. Bizim toplam kapasitemiz 4 milyon TEU. Kemalpaşa Lojistik Köyü’nün biran önce bitirilip limanların da daha etkin kullanılmasını ve çalışmasını sağlamalıyız. Limanlarımız da hızlıca modernize edilmesi, yaklaşım kanalı ve derinliğinin artırılması gibi konuları hızla hayata geçirmeliyiz" dedi. (Milliyet)

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim