• BIST 9548.09
  • Altın 2495.504
  • Dolar 32.4973
  • Euro 34.5457
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 25 °C
  • Antalya 21 °C
  • Muğla 19 °C
  • Çanakkale 24 °C

Denizcilik sektörü daha çok tanıtılacak

Denizcilik sektörü daha çok tanıtılacak
Serdar Göksel Antalya Tanıtım A.Ş tarafından hazırlanan farklı konulardaki tanıtım broşürlerinde denizcilik sektörüne yeterli yer verilmediğine dikkati çekti.

Deniz Ticaret Odası (DTO) Antalya Şubesi 2012 yılı son meclis toplantısı Serdar Göksel Başkanlığı’nda gerçekleştirildi. Toplantıya önceki dönemlerin Yönetim Kurulu Başkanları Polat Kurt, Ata Küner ve Hüsnü Çöllü ile ilk Meclis Başkanı Hüseyin Seymen de katıldı.

DTO Antalya Şube Başkanı Ahmet Erol toplantıda Kasım ve Aralık ayı faaliyetleri hakkında meclis üyelerine bilgi verdi. Erol, gelecek eğitim ve öğretim döneminde Fettah Tamince Anadolu Denizcilik Meslek Lisesi’nden mezun olan üç başarılı öğrenciye Piri Reis Üniversitesi’nde burs verilmesi için çalışacaklarını söyledi. Antalya Tanıtım A.Ş’de DTO’nun yüzde 5 hisse sahibi olduğunu belirten Erol, Antalya Tanıtım A.Ş’nin il turizminin tanıtımı için 6 farklı konuda broşür hazırladığını anımsattı. Erol, “Antalya turizmi deniz ve güneş ağırlıklı. Ancak deniz, sadece denize girme ve dinlenme olarak algılanıyor. Antalya denizcilik sektörünün ticaret hacmi 234 milyon dolar. Antalya Tanıtım A.Ş. 6 dilde Antalya’nın turizmi ile ilgili broşür hazırlamış ancak Deniz Turizmi henüz tam olarak yer almamış. 2013 yılından itibaren Antalya Tanıtım A.Ş kanalı ile denizcilik sektörünü daha fazla tanıtacağız. Kruvaziyer turizmi, su üstü ve su altı sporları, marinalar başlı başına deniz turizmi faaliyetidir ve tanıtma kapsamı içine alınmalarını sağlayacağız” dedi..

DTO Antalya Şube Başkanı Serdar Göksel ise Antalya Tanıtım A.Ş tarafından hazırlanan farklı konulardaki tanıtım broşürlerinde denizcilik sektörüne yeterli yer verilmediğine dikkati çekti.
DTO Antalya Şubesi Başkan Yardımcısı Hasan Kaçmaz da Antalya’da denizciliğin 2,500 yıllık bir tarihi olduğunu, bu nedenle Antalya kıyılarının eski adı olan Kilikia ve Pamphilia’da Selinus (Gazipaşa), Coracesium (Alanya) Ataleia (Antalya) Phaselis ve Adriake (Demre Çayağzı) gibi çok sayıda antik liman bulunduğunu bildirdi ve bugünde denizcilik merkezlerinin bu bölgelerde yoğunlaşacağını vurguladı.

DTO eski BaşkanıAta Küner ise Antalya’da bir zamanlar denizciliğin Kaleiçi limanında gerçekleştirildiğini belirterek, Cumhuriyet dönemi sonrasında burada yükleme ve boşaltmaların mavnalarla ve tamamen insan gücüyle yapıldığını söyledi. Küner, “Denizcilik bir vefa olayıdır aynı zamanda. Bu nedenle Antalya’da eskiden mavnalarla ve insan gücüyle yapılan çalışmaları anlatan denizciliği vurgulayan anıt yapmak istiyorum. Antalya denizciliğine vefa borcumu ödemek istiyorum. Ancak yer tahsisi yapılmalı” dedi.

DANIŞMA KURULU OLUŞTURULDU

DTO Antalya Şubesi’nde eski Başkanlar ve Meclis üyesinden oluşan ‘Danışma Kurulu’ oluşturuldu. Danışma Kurulu’nda geçmiş dönem Başkanlarından Polat Kurt, Ata Küner, önceki dönem CHP Antalya Milletvekilliği görevi de Hüsnü Çöllü ile ilk Meclis Başkanı Hüseyin Seymen yer aldı. Danışma Kurulu ilk toplantısını 2013 yılı Ocak ayı meclis Toplantısı öncesi gerçekleştirecek.

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim