• BIST 9079.97
  • Altın 2305.159
  • Dolar 32.3148
  • Euro 35.0942
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 18 °C
  • Muğla 17 °C
  • Çanakkale 19 °C

Deniz uçağı seferleri yarın başlıyor

Deniz uçağı seferleri yarın başlıyor
Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin, Bursa Gemlik ile İstanbul Haliç arasındaki ulaşımı 18 dakikaya indirecek deniz uçağı seferleri, 1 Nisan’da başlıyor.

Bursa  Büyükşehir Belediyesi’nin, Bursa Gemlik ile İstanbul Haliç arasındaki ulaşımı 18 dakikaya indirecek deniz uçağı seferleri, 1 Nisan’da başlıyor.

Bursa'nın her alanda ulaşılabilir bir kent olması hedefi doğrultusunda kent içi ulaşımın yanında deniz otobüsleri ile şehirlerarası ulaşımda da yeni bir dönem başlatan Bursa Büyükşehir Belediyesi, şimdi de Gemlik ile İstanbul Haliç'i birbirine bağlayan deniz uçağı seferlerini 1 Nisan'da başlatıyor.

Geçtiğimiz yıl Haliç'ten Türkiye'nin 4 noktasına deniz uçağı ile hizmet vermeye başlayan SEABİRD Havayolları Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kürşad Arusan ile şirket pilotlarının Gemlik'te yaptıkları incelemenin ardından olumlu görüş bildirmesi üzerine başlatılan çalışmalar tamamlandı. İstanbul – Gemlik deniz uçağı seferlerinde Gemlik'teki yer hizmetlerinin verileceği limandaki binalar modernize edildi ve deniz uçağının yanaşacağı özel iskele yapıldı. Son prosedürlerin tamamlanmasının ardından tarifeli seferlerin 1 Nisan'da başlatılması kararlaştırıldı.

Karşılıklı iki sefer

Seferler haftanın her günü karşılıklı iki tur olarak planlandı. Buna göre, Haliç'te Kadir Has Üniversitesi Caddesi'ndeki İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Tesisleri'nin yanındaki iskeleden ilk uçuş 1 Nisan'da saat 08.30 ve aynı gün ikinci uçuş ise saat 18.00'da yapılacak. Gemlik limanından uçuşlarda sabah 09.15, akşam ise saat 18.45 olarak belirlendi. Sadece 1 Nisan'da ilk gün olması nedeniyle Gemlik'ten ilk uçuş saat 11.00'da gerçekleştirilecek.

Biletler satışa çıktı

Bu arada deniz uçağı seferleri için biletler de satışa çıktı. Bursa – İstanbul arasında 100 TL bedelle 18 dakikada ulaşım imkanından yararlanmak isteyenler Burulaş'ın "www.burulas.com.tr" adresli web sitesinden veya 444 99 16 numaralı telefondan biletlerini alabilecekler.

Mesafeyi kısalttık

Deniz uçağı seferleri ile Bursa'nın ulaşım yelpazesini iyice genişlettiklerini dile getiren Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, "İstanbul 14 milyona ulaşan nüfusu ile Bursa için önemli bir fırsat. Bursa'yı İstanbulluların gelip, dinlenebileceği, nefes alabileceği bir kent olarak planlıyoruz. Bunun için de öncelikle ulaşımın kolay olması gerekiyor. Mudanya'dan başlattığımız BUDO seferleri bu açıdan önemli bir eksiği giderdi. Deniz uçağı seferlerimiz ile iki kent arasındaki mesafeyi iyice kısalttık. Şimdiden İstanbul'a ve Bursa'ya hayırlı olsun" dedi.

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim