• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 13 °C
  • Antalya 19 °C
  • Muğla 7 °C
  • Çanakkale 13 °C

CYE Petrol A.Ş.'nin haklılığı mahkeme kararıyla tescil edildi

CYE Petrol A.Ş.'nin haklılığı mahkeme kararıyla tescil edildi
CYE Petrol A.Ş. CEO'su Ali Deniz Eraydın'ın Deniz Haber Ajansı'nın WhatsApp Grubu'nda yaptığı paylaşımı, İMEAK DTO Kurumsal Kimliğine hakaret ettiği iddiasıyla İMEAK DTO Disiplin Kurulu'na sevk edilmesi ve kınama cezası verilmesini mahkemeye taşıyan CYE Petrol, mahkeme kararıyla aklandı.

CYE Petrol A.Ş. CEO'su Ali Deniz Eraydın'ın Deniz Haber Ajansı WhatsApp Grubu'nda yaptığı paylaşımı, İMEAK Deniz Ticaret Odası Kurumsal Kimliğine hakaret ettiği iddiasıyla, İMEAK DTO Yönetimi tarafından  Disiplin Kurulu'nda verilmesi ve akabinden, kınama cezası verilmesini mahkemeye taşıyan CYE Petrol A.Ş. avukatları, İMEAK DTO Disiplin Kurulu Kararını iptal ettiriken, Ankara Bölge İdare Mahkemesi 12. İdare Dairesi ise, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ve İMEAK Deniz Ticaret Odası'nın kınama cezasının kaldırılmasına yönelik karara yaptığı itirazı reddetti.

Konuyla ilgili Deniz Haber Ajansı'na açıklamada bulunan CYE Petrol A.Ş. CEO'su Ali Deniz Eraydın; "DenizHaber WhatsApp Grubu'nda şahsi düşüncelerimi içeren paylaşımdan dolayı, İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu'nun, Oda'nın kurumsal kimliğine hakaret ettiği iddiasıyla, CYE Petrol A.Ş. Tüzel Kişiliğini Disiplin Kurulu'na haksız ve hukuksuz bir şekilde sevk etmesi, Ankara Bölge İdare Mahkemesi 12. İdare Dairesi tarafından tescil edilmiştir" ifadesini kullandı.

CYE PETROL İLE HUSUMETİ OLAN AVUKAT GÖREVLENDİRİLDİ

İMEAK Deniz Ticaret OdasıYönetim Kurulu'nun, şahsi bir eleştiri üzerine üyesi olan bir şirketi haksız şekilde cezalandırmaya kalkmasının doğru olmadığını dile getiren Ali Deniz Eraydın, görevlendirdiği kurul üyelerinin, konuyu şahsileştirmekle kalmayıp, olmayan savunma varmış gibi göstererek yeni bir hukuksuzluk oluşturduklarını belirtti. İstinaf mahkemesine yapılan başvuru için CYE Petrol ile husumet içinde olan bir avukatın atanmasının, İMEAK DTO nun hak ve hukuk konularına bakış açısını gayet açık gösterdiğini kaydetti. Ali Deniz Eraydın; "Böyle durumlar için günümüz kanunlarının temelini oluşturmuş büyük yazarlardan Montesquieu’nün güzel bir sözü vardır: 'Bir tek kişiye yapılan haksızlık, bütün topluluğa yönelmiş bir tehdittir.' İMEAK DEniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu'nun yaptığı haksızlık aslında tüm üyelerine yönelttiği bir tehdit niteliğindedir. Göz dağıdır. CYE Petrol Ticaret A.Ş. doğruda ısrarı ve haklı duruşuyla bu tehditi emsal teşkil edecek şekilde boşa çıkartmıştır" dedi.

CENGİZ KAPTANOĞLU, DİSİPLİN KURULU'NA SEVK EDİLMEDİ!

CYE Petrol A.Ş. CEO'su Ali Deniz Eraydın, isim vermeden Cengiz Kaptanoğlu'nun İMEAK Deniz Ticaret Odası Kurumsal Kimliğine alenen bir şekilde hakaret etmesi konusunda bir girişimde bulunmadığına dikkat çekerken, "İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu'nun, temsil ettikleri kuruma alenen 'küfür ve hakaret' eden bir şahısla ilgili hiç bir girişimde bulunamazken, şahsi eleştiri yapana 'had bildirme' girişiminde bulunması kabul edilemez" diyerek sözlerini tamamladı.

cye_tobb_1.jpg

cye_tobb_2.jpg

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim