• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 17 °C
  • Antalya 20 °C
  • Muğla 13 °C
  • Çanakkale 16 °C

Costa Cruise rotasını yine İzmir'e çevirdi

Costa Cruise rotasını yine İzmir'e çevirdi
İstanbul Taksim'deki Gezi Parkı protestolarından dolayı geçen hafta İzmir'i ve İstanbul'a uğramayan kruvaziyer devi Costa, kente geri döndü.

İstanbul Taksim'deki Gezi Parkı protestolarından dolayı geçen hafta İzmir'i ve İstanbul'a uğramayan kruvaziyer devi Costa, kente geri döndü.
Costa'nın en yeni ve büyük gemilerinden olan Costa Fascinosa, dün 3 bin 500 yolcusu ile İzmir Alsancak Limanı'na yanaştı. Geminin yolcularının büyük bir bölümü tur otobüsleri ile Efes, Meryem Ana Evi ile Bergama'yı dolaşırken, yolcuların bir bölümü de şehir merkezinde güzel havanın keyfini çıkardı. Costa'nın rotayı yeniden İzmir'e çevirmesinde İzmir Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş'ın geçen hafta yaptığı 'gemiler ve yolcular için endişelenmeyin' çağrısı etkili oldu.

Alışveriş yaptılar

Costa Fascinosa'nın yanı sıra dün Alsancak Limanı'na kruvaziyer firması Norwegian Cruise Line'a bağlı Norwegian Spirit ile Norwegian Jade gemileri de yanaştı. 3 kruvaziyer gemisi İzmir'e 9 bine yakın yolcu ile 3 bin 500 civarında personel getirdi. Yolcular Kordon, Kıbrıs Şehitleri Caddesi ve Kemeraltı'nda alışveriş yaparken, esnafın da yüzü güldü.
Costa'nın acentası Karavan Turizm'in Yönetim Kurulu Başkanı Alex Baltazzi, İzmir'in güvenli bir liman olduğunu göstermek için ellerinden geleni yaptıklarını belirtti. Bu çabalarının sonucu olarak Costa'yı yeniden İzmir ve İstanbul'a çektiklerini söyleyen Baltazzi, "Gerek Amerika, gerek İtalya'da Türkiye başka türlü gösteriliyor. Dış temsilcilerimiz Türkiye'de bir sorun olmadığını anlatmalı. Gelen yolcularımız herhangi bir sıkıntı yaşanmadığını gördüler. Bu nedenle Costa belirlediği programına devam edecek. Buradan gemi İstanbul'a geçti. Karavan olarak bu yıl Costa'nın 75 gemisini ve 260 bin civarında yolcuyu Türkiye'ye getireceğiz" dedi.

Mektup göndermişti

İTO Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Kruvaziyer Platformu Başkanı Ekrem Demirtaş, Costa Fascinosa'nın İzmir yerine Kuşadası limanına yanaşması üzerine geçtiğimiz hafta 51 kruvaziyer firmasına bir mektup gönderdi. Demirtaş mektupta, Türkiye ve İzmir'de kruvaziyer gemileri için bir güvenlik sorunu olmadığını belirterek, "Gemileriniz ve yolcularınız açısından endişeniz olmasın" dedi. Eylemcilerin, demokrasinin en doğal ve kutsal haklarından olan protesto ve itiraz hakkını kullandıklarını vurgulayan Demirtaş, "Kruvaziyer gemilerimiz ve yolcularımız konusunda herhangi bir endişeye mahal olmayacağını, gemilerimizi her zaman çok kültürlü bir coğrafyada bulunan ülkemizde, Ege ve Akdeniz'in incisi İzmir ile Türkiye'nin her limanında demokrasi ve barış ortamında ağırlayacağımızı belirtiriz" demişti.

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
T.C.Müh.Kaptan Refik Akdoğan
13 Haziran 2013 Perşembe 11:51
Erdoğan değişmem dedi.
Bugün bir gazetede: Swoboda, Erdoğan'ın değişmem sözü üzerine Avrupa Parlementosunda şunları söylemiş:" Bu bir tehdit.Türkiye'yi AB değerlerinden uzaklaştırmak istemiyorsa değişmeli." demiş. Daha başka şeyler de söylemiş ama ben burada bunları zikretmek istemiyorum. İşte gemiler limanlarımıza uğrayıp uğranmanakta kararsızlık içindeler. Birçok turizm dalgalanmalarının olduğu söyleniyor. Hadi Sayın Başbakanım bırak referandum, meferandumu da TAKSİM GEZİ PARKI OLDUĞU GİBİ KALACAKTIR de de işlerimiz bozulmasın, ülkeye barış gelsin, oyların artsın. Saygılarımla. Allah yardımcın olsun.
www.refikakdogan.com
24.133.110.255
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim