• BIST 9141.48
  • Altın 2325.41
  • Dolar 32.3762
  • Euro 35.0131
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C
  • Antalya 23 °C
  • Muğla 25 °C
  • Çanakkale 21 °C

Çin Gemi İnşa Endüstrisi Şirketi, Pekin'de açıldı

Çin Gemi İnşa Endüstrisi Şirketi, Pekin'de açıldı
Çin, dünyanın en büyük gemi inşa şirketini kurmasının ardından firmanın hizmet vereceği tersanenin açılışını Pekin’de yaptı. Çin Gemi İnşa Endüstrisi Şirketi Başkanı Lei Fanpei, birleşmenin Çin Komünist Partisi, Merkez Komite Partisi ve Cumhurbaşkanı Xi Jinping'in ülkenin gemi endüstrisi konusundaki beklentilerini temsil ettiğini söyledi.

Dünyanın en büyük gemi üreticisi şirketi olarak kurulan Çin Gemi İnşa Endüstrisi Şirketi, Pekin'de düzenlenen törenle açıldı.

Dev şirket, üretim kapasitesine göre ülkenin en büyük iki gemi üreticisi olan China State Shipbuilding Corp ve China Shipbuilding Industry Corp'un birleşmesiyle kuruldu. Birleşme, geçtiğimiz ay Çin hükümeti tarafından onaylandı.

Yeni şirketin yaklaşık 310.000 çalışanı, ülke çapındaki üretim kompleksleri ve 35 enstitünün yanı sıra 112 milyar doları bulan toplam varlıkları dahil 147 yan kuruluşu bulunuyor.

Şirket tarafından yayınlanan açıklamaya göre, uçak gemileri ve denizaltılar gibi Çin Halk Kurtuluş Ordusu Donanması tarafından dağıtılan başlıca askeri donanım şirketin yan kuruluşları tarafından tasarlandı ve üretildi.

Askeri ürünlere ek olarak şirketin ayrıca sıvılaştırılmış doğalgaz, konteyner gemileri ve çok büyük kargo gemileri gibi sivil gemiler konusunda da güçlü araştırma ve üretim yeteneklerine sahip olduğunu belirtildi.

Açıklamada, "China Shipbuilding Corp, güçlü denizcilik ve imalat sanayileri kurma, bilim ve teknolojiyi geliştirme, orduyu dünya çapında bir güç haline getirme ve şirketin kendisini en üst düzey bir işletmeye dönüştürmeye yönelik ulusal stratejileri sürdürecek" denildi.

Açıklamanın devamında, “Küresel pazarda rekabet üstünlüğü olan birinci sınıf bir gemi yapımcısı olmak için çaba göstereceğiz” ifadelerine yer verildi.

Çin Kamu Varlıkları Denetim ve Yönetim Komisyonu (SASAC) Başkanı Hao Peng, “Çinli bir gemi yapım şirketi oluşturmak, yerli gemi yapım endüstrisindeki rekabeti artırmanın, ulusal kalkınmayı, savunma teknolojisini ve devlete ait işletmelerin reformunu arttırmanın bir yoludur” dedi.

Çin Gemi İnşa Endüstrisi Şirketi Başkanı Lei Fanpei, Pekin'de düzenlenen bir törenle birleşmenin Çin Komünist Partisi, Merkez Komite Partisi ve Cumhurbaşkanı Xi Jinping'in ülkenin gemi endüstrisi konusundaki dikkatini ve beklentilerini temsil ettiğini belirtti.

Lei, "Stratejik birleşme, Merkez Komitesi ve Devlet Konseyi tarafından yönlendirildi ve ülkemizin denizcilik ve imalat sektörlerinin rekabet edebilirliğini arttırmak ve bilim ve teknolojimizi geliştirmek için çok anlamlı" dedi.

Cumhurbaşkanı Xi Jinping, ülkenin savunma teknolojisi endüstrisinin büyümesi, devlete ait işletmelerin reformu ve gelişmesi için de önemli olduğu, iç ve dış pazarlarda rekabet edebilmek için daha güçlü bir yetenek olduğuna dikkat çekti.

China State Shipbuilding Corp şirketinin başlıca varlıkları Çin'in güneyindeydi; China Shipbuilding Industry Corp’un ise esas olarak ülkenin kuzey bölgelerinde yer aldı.

İki devin birleşimi ile kurulan yeni şirketin geliri, piyasa değeri bakımından dünyanın en büyük 3 gemi üreticisi olan Güney Koreli Hyundai Heavy Industries Co., Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering Co. ve Samsung Heavy Industries Co.’nun toplam gelirlerinden fazla olacak.

Nasim JAFARİ – DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim