• BIST 9707.88
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 30 °C
  • İzmir 28 °C
  • Antalya 27 °C
  • Muğla 27 °C
  • Çanakkale 21 °C

B. Hayrettin Paşa İskelesi kapanıyor

B. Hayrettin Paşa İskelesi kapanıyor
Beşiktaş'ta geçtiğimiz haftalarda açılışı yapılan Shangri-La'nın, Beşiktaş'ta bulunan Beşiktaş-Kadıköy iskelesini satın aldığı iddia edildi.

Beşiktaş'ta geçtiğimiz haftalarda açılışı yapılan Shangri-La'nın, Beşiktaş'ta bulunan Şehir Hatları'na ait olan Barbaros Hayrettin Paşa iskelesini satın aldığı iddia edildi.

Geçtiğimiz haftalarda açılan yapımı uzun süredir tartışma konusu olan otel Beşiktaş'ta bulunan Beşiktaş- Kadıköy ile boğaz seferlerinin halen yapılmakta olduğu Barbaros Hayretttin Paşa İskelesi'ni aldığı ve otel ulaşımı için kullanacağı iddia edildi.

Ayrıca Barbaros Hayrettin Paşa İskelesi ile otel arasındaki yolunda, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Çalışma Ofisi'nin emniyeti için araç trafiğine kapatıldığı bu alanın da otele Sahangri-La Hotels'e devredileceği öğrenildi. Diğer taraftan bu hattı kullanan belediye otobüslerinin, Deniz Müzesi önünden güzergahlarına devam edileceği de iddia edildi.

Tanrıverdi Holding ile Çinli Shangri-La Hotels and Resorts ortaklığı ile yapılan ve 11 Mayıs'ta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla açılmıştı. Açılış Töreni'nde Kerry Holding Yönetim Kurulu Başkanı Beau Kuok ve Tanrıverdi Holding Yönetim Kurulu Başkanı Recep Tanrıverdi'nin ev sahipliği yapmıştı. Açılışa Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul İl Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın ile iş, sanat, siyaset dünyasının ünlü isimleri de katılmıştı.

Otel ve Şehir Hatları'ndan henüz bir açıklama gelmezken gerekli ayarlamalar için çalışmalar başlamış durumda.

shangri-la-bosphorus-istanbul_facade-1024x731.20130522111155.jpg

uss_shangri-la.jpg

Haber: Tarkan BİRİCİK - Deniz Haber Ajansı

www.DenizHaber.Com.tr - (ÖZEL HABER)

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
T.C.Müh.Kaptan Refik Akdoğan
27 Mayıs 2013 Pazartesi 14:50
Şeytanın en büyük aracı "PARA"
KUR'AN'da buyurulduğu üzere Allah insanı yarattiktan sonra bütün meleklere insana secdee etmelerini buyurduğunda bütün melekler insanın huzurunda eğilmiş sadece şeytan eğilmemiş. Allah buna çok kızmış ve neden eğilmiyorsun diye şeytana sormuş. Şeytan da onu çamurdan yartattın, beni ateşten yarattın ben insandan daha üstünüm onun önünde eğilem diye cevap verincve Büyük Allah Şeytanı cennetten kovmuş. Şeytan da Allah'tan insanları kandıracağim bana izin ver demiş . Büyük Allah da
izin verilendensin demiş. İşte şeytan bunun üzerine ilk önce ademle havvayı kandırmış ve onların cennetten kovulmalarına neden olmuş. Şeytan insanları kandırmak için parayı icat edince iş çığrından çıkmış. Buradaki yolun kapatılması iskelenin ötele verilmesinin tek nedeni"PARA"dır. Para o kadar güçlüdür ki değil yol ya da iskele sahili bile halka kapattırabilir. Benim de gençliğim oralarda geçti. Ne güzel yerlerdi oralar.Halkın nefges aldığı, güzel Boğazı seyrtettiği yerlerdi. SIRASI GELEN, PARAYI BASTIRANA VERİLİYOR. Allah yardımcımız olsun. www.refikakdogan.com
24.133.110.255
Ali Yılmaz
27 Mayıs 2013 Pazartesi 08:26
ÇILGIN YOL KAPATMA
Eskiden kaymakamlığın bahçesinden balık tutardık, kapatıldı. Sonra İmam oraya taşındı,otobüs durağı (Akaretler) kaldırıldı. O yol İmam tarafından arada kapatılırdı, kızardık. Şimdi tümden kapatıldı. Eşkiyanın dağda yol kapatmasına alışıktık, ancak bu kadarını düşünemezdik.
95.6.78.214
Denizin sesi
23 Mayıs 2013 Perşembe 23:35
Sahiller toplumun malıdır
Biran an evvel bu yanlıştan dönülmeli.
Sahiller toplumun ortak kullanım alanıdır.Ne sebeple olursa olsun .Barbaros Hayrettin iskelesi ve yolu kapatılamaz kapattırılamaz.
46.196.99.239
DENIZCI
23 Mayıs 2013 Perşembe 16:10
SADECE OTEL ADI MI ???
1966 yılının Kasım ayı sonlarında Dolmabahçe önlerine bir uçak gemisi geldi.
Henüz kimse onun 6. Filoya ait bir gemi olduğunu bilmiyordu.
Üniversiteden öğrenciler gemiyi ziyaret etmek için çağrıldılar. Gemiyi dolaştılar, personel ile tanıştılar. Savaş uçaklarını gördüler.
Aynı gençlerden biri 1967 yılının Ekim ayındaki "6. Filo, Defol!" protestolarının ilki olan Taksim Gezi Park'taki "Açlık Grevi" eylemine katıldı.
Greve katılan kişilerin hepsi mahkemeye çıkarıldı.
Yalnızca bir öğrenci, ayrıca "gözaltına" alındı. Bu gözaltı sonucunda okulu bırakmak zorunda kaldı, hayatı değişti.
Ve yıllar sonra geminin adını anımsayan tek kişi de bu öğrenci oldu.
Geminin adı SHANGRİ-LA idi..
2013 yılında, Beşiktaş İskelesine bakan, Dolmabahçe'deki, Başbakanlık Ofisi ile karşı karşıya yeni bir otel yapıldı.
Geminin adını anımsayan o tek kişi, otelin adını görünce yıllar öncesinde gezdiği o uçak gemisini anımsadı yine...
Çünkü otelin adı SHANGRİ-La idi...
Diyor ki: "Emperyalizm, bir zamanlar kendisini denize döken gençlerden intikamını, tam orada, denize döküldüğü yerde, karaya çıkarak kendisine özgü bir yöntemle alıyor."
A.Kevrina
Odatv.com
212.253.52.173
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim