• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 17 °C
  • Muğla 19 °C
  • Çanakkale 15 °C

Ares, Katar'a 17 Sahil Güvenlik Botu inşa edecek

Ares, Katar'a 17 Sahil Güvenlik Botu inşa edecek
Türk denizcilik firması Ares Tersanecilik, Katar Sahil Güvenlik İdaresi'ne yüksek süratli 17 sahil güvenlik botu üretmek için sözleşme imzaladı.

Ares Tersanecilik Yönetim Kurulu Başkanı Kerim Kalafatoğlu, sözleşmenin askeri gemi ihracatı kategorisinde tek başına en büyük kontrat olduğunu bildirdi.

Katar'daki DIMDEX Uluslararası Denizcilik ve Savunma Fuarında gerçekleştirilen imza törenine Savunma Sanayii Müsteşarı Murad Bayar, Türkiye'nin Doha Büyükelçisi Ahmet Demirok ile savunma sanayi sektöründe faaliyet gösteren çok sayıda firma temsilcisi katıldı.

"DEVLET ARKASINDA OLACAK"

Firmanın ciddi gayretleri sonucunda sözleşmenin imzalandığını vurgulayan Bayar, "Bizler için son derece mutluluk veren bir gelişme. Bu çalışma maksadı zaten Türk şirketlerimizi uluslararası pazar açmak. Savunma ürünlerinde işin kuralı bu. Devletimiz de bu işin arkasında olacak" değerlendirmesinde bulundu.

HEDEF BÜYÜK

Savunma sektörünün ciddi ihracat hedefleri olduğunu belirten Bayar, "Kısa vadede hedefimiz 2 milyar dolarlık ihracat. 2023'te de 25 milyar dolarlık bir hedefimiz var. Bu demektir ki sürekli ve daha hızlı koşmamız gerekiyor. 2014'te bölgesel krizler rol oynasa da bu defa gücümüzü Asya, Latin Amerika gibi coğrafyalarda sonuç almayı hedefleyeceğiz. Önemli platform projelerinin ihracatını başarmayı hedefliyoruz" ifadesini kullandı.

"TÜRK ÜRÜNLERİNE CİDDİ TALEP VAR"

Türk savunma sanayi ürünlerinin küresel alanda ciddi manada talep görmeye başladığını dile getiren Bayar, "Bazı ürünler var ki dünyadaki ilk 5'ten birisiyiz. Sahil güvenlik ve karakol gemileri kesinlikle bu ürünler arasında. Simülatörler ve yazılım sektöründe de çok iyi bir noktadayız" dedi.

"TEK BAŞINA EN BÜYÜK SATIŞ"

Ares Tersanecilik Yönetim Kurulu Başkanı Kerim Kalafatoğlu da imzaladıkları sözleşme ile toplam 17 adet yüksek süratli sahil güvenlik teknelerinin yapımını üstlendiklerini kaydederek, "Sadece Katar'da değil, askeri gemi ihracatı tek başına en büyük kontrat diyebiliriz" dedi.

Firma olarak bölgede aktif olarak faaliyetlerini sürdürmeye devam ettiklerini anlatan Kalafatoğlu, şunları kaydetti:

"Katar olsun, Bahreyn olsun buralarda artık tanınan bir firmayız. Temenni ediyoruz ki buradaki mevcudiyetimiz çok daha da uzun olacak. DIMDEX Fuarı diğer ülkelerle bağlantı kurulması çerçevesinde çok önemli. Bu noktada Savunma Sanayii Müsteşarlığımızın katkılarını unutmamak lazım. Bütün bu imkanlar Müsteşarlığımız ve Milli Savunma Bakanlığımız tarafından karşılanıyor. Neticesinde de bugün gördüğünüz gibi güzel haberler ve sonuçlar ortaya çıkabiliyor."

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Ensar KAYMAZ
27 Mart 2014 Perşembe 13:30
13:30
Helal olsun !
81.215.203.220
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim