• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 24 °C
  • Antalya 18 °C
  • Muğla 19 °C
  • Çanakkale 15 °C

Antalya'da deniz 5 araçla süpürülecek

Antalya'da deniz 5 araçla süpürülecek
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Antalya Körfezi'nde deniz yüzeyindeki pet şişeden karpuz kabuğuna insanın neden olduğu kirliliği temizlemek için 5 deniz aracı satın alacak.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Antalya Körfezi'nde deniz yüzeyindeki pet şişeden karpuz kabuğuna insanın neden olduğu kirliliği temizlemek için 5 deniz aracı satın alacak. 'Deniz süpürgesi' adı verilen bu araçların 2'şer tanesi doğu ve batı sahillerinde, biri de kent merkezinde konuşlandırılacak. Bakanlığın alacağı deniz süpürgeleri ilgili belediyelere teslim edilecek.

Antalya Körfezi'nde Deniz Çöpleri ve Deniz Süpürgesi Hakkında Değerlendirme Toplantısı, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nde yapıldı. Kıyı bandında deniz dibi, yüzeyi ve kıyısında deniz çöpleriyle kirletilmiş alanların belirlenmesi ve hangi bölgeye deniz süpürgesi alınması gerektiğinin tartışıldığı çalışmayı değerlendiren Vali Yardımcısı Turan Eren, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Antalya Körfezi için 5 deniz temizlik aracı alacağını söyledi.

Bakanlığının deniz temizliği ve kıyıların planlanması üzerinde titizlikle durduğunu kaydeden Vali Yardımcısı Eren, deniz yüzeyindeki her türlü insan atığını temizleyecek araçların ilgili belediyelere devredileceğini kaydetti. Alınacak araçların 2'sinin batı sahillerinde, diğer 2'sinin doğu sahillerinde konuşlandırılacağını kaydeden Vali Yardımcısı Eren, birinin ise kent merkezinde bulunacağını kaydetti.

DENİZ DİBİ TEMİZLİĞİ

Vali Yardımcısı Eren, bunun yanı sıra, deniz dibi temizliği için sivil toplum örgütleriyle işbirliği yapacaklarını söyledi. Konuyla ilgili merkezi ABD'de bulunan National Geographic Derneği'nin Antalya Körfezi'nde deniz dibi temizliği yapmak için başvuruda bulunduğunu ve destek istediğini aktaran Eren, bu kapsamda hazırlanacak projenin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na sunulacağını kaydetti.

ANTALYA'NIN DENİZ HEDEFLERİ

Diğer yandan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Antalya'nın da aralarında bulunduğu 5 il için Bütünleşik Kıyı Planlaması çalışmalarına başladı. Taslak planları açıklanan çalışma kapsamında Antalya kıyı bandı 13 bölgeye ayrıldı. En batıda Patara Özel Çevre Koruma Bölgesi ve Yakın Çevresi'nden başlayan bölgeler Gazipaşa'da sona ererken, taslak çalışmada 13 ayrı bölge için tehlike ve stratejiler ortaya konuldu.

Planda özellikle turizm tesislerinin kıyı kullanımları üzerinde önemle durulurken, Beldibi, Göynük, Kemer, Çamyuva, Tekirova'da tesislere ait iskelelerin münferit çözümler yerine rehabilite edilerek yasal statüye kavuşturulması gerektiği vurgulandı. Planlanın 7'nci bölge Antalya kent merkezi içinse mevcut liman kapasitesinin artırılmasına yönelik çalışmalar yapılması gerektiği vurgulandı.

Boğaçayı'nda kesinlikle kıyı yapılaşmasına izin verilmemesinin gerektiği vurgulanırken, "Kaleiçi Yat Limanı'nın bir kısmının tur tekneleri için 'Yanaşma yeri' olarak kullanımına yönelik çalışmalar yapılmalıdır" ifadesine yer verildi. Kundu kesiminde rekreatif düzenlemelerin yapılmasını öngören taslak planlarda, Aksu nehir ağzının batı kesiminin, 'Nehir İçi Yat Limanı' ve 'Çekek Yeri' olarak kullanımına yönelik imkanların araştırılması gerektiği vurgulandı.
Planda ayrıca Akdeniz Belediyeler Birliği bünyesinde kıyı belediyelerinde 'Antalya Deniz Ulaşım Masası' kurulması yönünde çalışmalar başlatılarak, deniz ulaşımının desteklenmesi gerektiği belirtildi. EXPO 2016 kapsamında Gazipaşa-Kemer arasında deniz otobüsü işletmesi konusunun araştırılması gerektiği de vurgulandı.

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim