• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 19 °C
  • Antalya 20 °C
  • Muğla 18 °C
  • Çanakkale 17 °C

Alternatif turizm için sörf merkezi kurulacak

Alternatif turizm için sörf merkezi kurulacak
Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD), alternatif turizmi geliştirmek amacıyla 'Alanya dalga sörflü günler' projesini geliştirdi.

Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD), alternatif turizmi geliştirmek amacıyla 'Alanya dalga sörflü günler' projesini geliştirdi.

Projeye destek Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı'ndan (BAKA) hibe desteği sağlanacak. Projenin hedeflerinde uzun vadede sörfün Türkiye Federasyonu'nu kurarak uluslararası sporcu yetiştirmek de var.

Deniz, kum ve havasını beğenen turist daha çok yaz aylarında ilçeye geliyor. Nisan ayında başlayan sezon ekim ayında bitiyor. Hem alternatif turizmi geliştirmek geliştirilen 'Alanya dalga sörflü günler' projesinin amacı; Kasım ve aralık aylarında da deniz suyu sıcaklığından ve dalga sörfü sporuna elverişli olmasından dolayı ilgili sporcuların dikkatini Alanya sahillerine çekmek.

Sörfü sevdirmek için ilçede bulunan sporcuları eğitime alıp sörf merkezi kurup bütün dikkatleri ilçeye çekmek olduğunu vurgulayan ALTİD Başkanı Gülçin Güner, 2012 yılı alternatif turizmin geliştirilmesi mali destek programı kapsamında BAKA'ya sundukları projenin hibe almaya hak kazandığını söyledi. Bölgede turizmi çeşitlendirmek istediklerini ifade eden Güner, sezonu 12 aya yaymak amacıyla projeler geliştirdiklerini kaydetti.

Proje amacıyla öncelikle sörfün tanıtımını yapacaklarını kaydeden Güner, bu amaçları gerçekleştirmek için dalga sörfü merkezi oluşturularak ekipmanlarını sağlayacaklarını söyledi. Burada yerli dalga sörfü sporcuların eğitilmesi, yerli ve yabancı dalga sörfü sporcuları, yerli ve yabancı üniversite-lise öğrencileri ile her yaştan ilgi duyan yerli ve yabancı ziyaretçilerin dalga sörfü sporuna katılımlarını sağlamak olduğunu belirten Güner, bu sporun eğitimler ve yaygınlaştırma ile sürdürülebilirliğini de sağlayacaklarını kaydetti.

Güner, kapanan sezonda açık kalan tesislerde doluluk hareketi yaşanmasını sağlamayı hedeflediklerini dile getirdi. Güner, Alanya'ya yerli ve yabancı dalga sörfü sporcusunun gelmesi ve Alanya'da dalga sörfü ile ilgilenen sporcu sayısının artmasını sağlamak istediklerini belirterek, şöyle konuştu:

"Proje ile beklediğimiz sonuçlar arasındadır. International Surfing Association (ISA)'dan eğitmen davet edilerek dünyada bu sporu uygulayan okullardan gerekli bilgilerin temini, eğitimler ve beraberinde Dalgalarla Dans Aktivite Günleri adıyla etkinliklerin düzenlenmesi ile tanıtım ve duyuruların yapılması proje kapsamında yürütülecek temel faaliyetlerdir."

Projenin uzun vadede ülke ekonomisine de katkı sağlayacağını düşündüklerini dile getiren Güner, ülkemizin spor yoluyla tanıtımına tercih edilirliğine, ülkemizde dalga sörfü mevzuatının oluşmasına amaçladıklarını kaydetti. Güner, "En büyük amaçlarımızdan bir tanesi de Türkiye Dalga Sörfü Federasyonu kurulmasına, uluslararası nitelikte antrenör, hakem ve lisanslı sporcuların yetiştirilmesine, Türkiye'de dalga sörfü sporunun bilinirliği ve gelişimine, rekabetin arttırılmasına katkıda bulunmak şeklindedir." diye konuştu.

ALANYA SÖRF YAPMAYA ÇOK UYGUN

Sıradışı Sporlar ve Sporcuları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Talga Hadimoğlu, Karadeniz'e yurt dışından 50'şer guruplar halinde sörf sporcucu getireceklerini ifade etti.

Hedeflerinde toplamda 500 kişilik sörf sporcucusunu Karadeniz'e getirmek olduğunu belirten Hadimoğlu, Alanya'ya kasım ve aralık aylarında ailesiyle birlikte sörf yapmaya geldiğini söyledi. Alanya'nın sörf yapmaya çok uygun olduğunu belirten Hadimoğlu, Alanya'ya bu konuda destek vermeye hazır olduklarını iletti.

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim