• BIST 9069.65
  • Altın 2324.847
  • Dolar 32.37
  • Euro 34.967
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 21 °C
  • Antalya 24 °C
  • Muğla 21 °C
  • Çanakkale 20 °C

Aliağa-Midilli seferleri, yaz aylarına yetişecek

Aliağa-Midilli seferleri, yaz aylarına yetişecek
Deniz Ticaret Odası (DTO) Aliağa Şube Başkanı Adem Şimşek, Aliağa-Midilli vapur seferlerinin önümüzdeki yaz aylarında başlayabileceğini belirterek, “Buradan 1 saat 20 dakikada Midilli’ye gidilecek” dedi.

İzmir’in Aliağa ilçesi ile Yunanistan’ın Midilli Adası arasındaki vapur seferlerinin önümüzdeki yaz aylarında başlayabileceği kaydedildi. 

Deniz Ticaret Odası (DTO) Aliağa Şube Başkanı Adem Şimşek, “Midilli-Aliağa seferlerinde süreç çok iyi gidiyor. Gelişmeler sürüyor. İnşallah bu yaz Midilli-Aliağa seferlerini yetiştireceğiz. Seferlerin gerçekleşmesi için uluslararası iskele standartlarına uygun bir yer olması gerekiyor. Aliağa’da su iskelesi zaten hali hazırda mevcut. Onun genişletilmesiyle, yapılacak yatırımlarla buradan 1 saat 20 dakikada Midilli’ye gidilecek. Burada da esnafımıza, ülkemize döviz girdisi sağlanacak. Başkanımız bütün çalışmalarını yaptı. Biz de işin bürokratik tarafından elimizden geleni yapacağımızı söyledik. Bu seferlerin Aliağa’mıza ciddi katkısı olacak” diye konuştu. 

Aliağa, Elleçlemede Rekora Koşuyor 

Şimşek, Aliağa’daki elleçleme miktarlarını da paylaştı. 2022 yılının ocak-ekim ayları arasında 94,8 milyon ton elleçleme miktarı kaydedilirken, geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 6 artış yaşandığını aktaran Adem Şimşek, “Aliağa, büyüyen bir liman kenti. Türkiye’nin gözbebeği, kalp damarı diyebileceğimiz, yaklaşık 15 limanı olan, senede 5 bin 506 tane geminin uğradığı, ithalat ve ihracat kısmında Türkiye’nin katma değerine direkt yüzde 12 direkt katkı sağlayan bir kentten bahsediyoruz. Aliağa elleçleme konusunda inşallah birinciliğe yürüyecek. Bu sene ekim ayının sonuna kadar yaklaşık 95 milyon ton bir yük miktarı ile geçen seneye göre yüzde 6 artış istatistiklere yansıdı. Aliağa’da ocak-ekim arasında elleçlenen konteynerler, 1,2 milyon TEU olarak gerçekleşerek yüzde 9 arttı. Aliağa’ya ocak-ekim arasında gelen gemi oranı da geçen seneye göre yüzde 5 artış gösterdi” ifadelerini kullandı. 

Denizcilik Meslek Lisesi İhtiyacı 

Aliağa’da çok sayıda kişinin istihdam edildiğini ancak kalifiye eleman konusunda ihtiyaç bulunduğunu kaydeden Şimşek, sözlerini şöyle sürdürdü: “Aliağa yatırımlarına devam ediyor. Aliağa daha da hızlı büyümeye devam edecek. Geçmiş aylarda Kocaeli ile kafa kafaya durumdaydık. İthalat ve ihracatımız farklı sektörlerde ama inşallah Aliağa rekora doğru koşacak. Aliağa’da bir de denizcilik meslek lisesinin olması gerekiyor. Burada ara elamanların yetişmesi, Aliağa’ya artı değer katacaktır. Şirketlerin ara eleman bulmakta zorlandığını biliyoruz.” 

Transit Gemilere İzin 

Aliağa’da transit gemilere kumanya ve yakıt ikmali izninin verildiğini belirten Şimşek, “Gemilerin Aliağa’ya transit gelmek istiyordu. Gemilerin yakıt, kumanya ve personel değişikliklerini yapıp yoluna devam etmesi için almak istediğimiz bir takım izinler vardı. Genel başkanımız Tamer Kıran, bu konuyla ilgili çalıştı, kendisine teşekkür ediyoruz. Aldığımız izinler neticesinde 7 aydan beri Aliağa Liman Başkanlığı koordinesinde gemiler demirleyip yakıtını, kumanyasını, personelini yapıp transit olarak ülkemize döviz kazandırıyor. Aliağa’ya böyle bir hizmet kazandırdığımız için mutluyuz” dedi.

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim