• BIST 8978.25
  • Altın 2292.454
  • Dolar 32.3264
  • Euro 35.0576
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 19 °C
  • Muğla 20 °C
  • Çanakkale 23 °C

Aliağa Limanları ihracatın yeni kapısı

Aliağa Limanları ihracatın yeni kapısı
Ege Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Kaptan Kılınç, Adnan Saka'yı ziyaret etti. Kılınç, Aliağa limanlarının önemine dikkat çekti ve fakat geri hizmet alanlarının tamamlanmadığını söyledi.

Ege Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Kaptan Kılınç ile Aliağa Gümrük Müdürü Eşref Ateş, Aliağa Ticaret Odası (ALTO) Başkanı Adnan Saka'yı makamında ziyaret etti. Ziyarette konuşan Ege Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Kaptan Kılınç, Aliağa limanlarının önemine dikkat çekti. Kılınç, “İzmir Alsancak Limanı’nın ihtiyaçları karşılama konusunda kapasite sıkıntısı çektiği sürece gelindiğinde Aliağa Limanlarına ve Kuzey Ege Çandarlı Limanı'na yönelmek durumunda kalınacak. Ancak görüyoruz ki Aliağa liman yolları ve geri hizmet alanları ihtiyaçları karşılayamıyor. Geleceği düşünürsek, bugün bile ihtiyaçları karşılama konusunda eksiklikleri olan liman yolları ve geri hizmet alanları bir an önce planlanmalı ve geleceğe dair önlemler şimdiden alınmalı” dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden ALTO Başkanı Adnan Saka da, Aliağa Gümrük Müdürlüğü’nce tescil edilen ihracat oranlarına bakıldığı zaman son 3 yıl içinde önemli bir artış olduğunu, ancak liman ve gümrük bölgesinde altyapı eksikliklerinin giderilmesi konusunda gerekli ilginin gösterilmediğini söyledi. İstatistiki bilgiler de veren Saka, şunları söyledi:

”Aliağa Gümrük Müdürlüğü’nce tescil edilen ihracat 2010 yılında yaklaşık 7 milyar dolar, 2011 yılında yaklaşık 10 milyar dolar ve 2012 yılında yaklaşık 11 milyar dolar olarak kayıt altına alınmıştır. Bu artış Aliağa’nın uluslararası etkinliğini arttırdığı gibi, ülkenin ihracat kapısı olması anlamında önemli bir ilçe durumunda olduğunu gösteriyor. Öyle ki bölgede liman yatırımları da son hızla devam ediyor. Kuzey Ege Çandarlı limanı inşaatı devam ediyor. Petkim’in yeni liman yatırımları bulunuyor. Mevcut Nemrut Körfezi limanları kapasitelerini arttırıyor, modern teçhizatlarla limanlarını donatıyorlar. Yani Aliağa limanları da ihracat oranlarındaki artışa paralel gelişim gösteriyor”

Aliağa’nın böylesine gelişim gösterdiği bir süreçte, altyapı eksikliklerinin giderilemediğini ve geri hizmet alanlarının yeteri kadar ihtiyaçları karşılayamadığını ifade eden Saka, bu durumdan üzüntü duyduğunu belirtti. Sorunların çözümü ve eksikliklerin giderilmesi konularında birçok girişimleri olduğunu sözlerine ekleyen Saka, konuyla ilgili kurumların desteğini beklediğini ve ülke için bu konuya önem verilmesi gerektiğini söyledi.

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim