• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 19 °C
  • Antalya 24 °C
  • Muğla 18 °C
  • Çanakkale 14 °C

Ali Kurumahmut, çalıştığı GİSAŞ Gemi İnşa Sanayi A.Ş.'den istifa etti

Ali Kurumahmut, çalıştığı GİSAŞ Gemi İnşa Sanayi A.Ş.'den istifa etti
Kılavuzluk ve Römorkör Hizmetleri Yönetmeliğinin mimarı Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Denizcilik Özel Danışmanı Ali Kurumahmut, profesyonel olarak çalıştığı özel kılavuzluk ve römorkör hizmetleri şirketinden istifa etti.

Kılavuzluk ve Römorkör Hizmetleri Yönetmeliğini hazırlayan ve Resmi Gazete'de yayımlanmasını sağlayan Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Denizcilik Özel Danışmanı Ali Kurumahmut'un hem karar verici, hem de uygulayıcı konumunda bulunduğu ve profesyonel olarak çalıştığı özel kılavuzluk ve römorkör hizmetleri şirketinden istifa etti.

Deniz Haber Ajansı'nın 1 Temmuz 2019 tarihinde "Ali Kurumahmut, özel bir Kılavuzluk ve Römorkör Şirketinin yönetiminde görev aldığı ortaya çıktı" başlıklı haberde, "Kılavuzluk ve Römorkör Hizmetleri Yönetmeliği'nin mimarı Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan'ın özel statülü ile yetkilendirilmiş Başdanışmanı Ali Kurumahmut, Tuzla Tersaneler Bölgesi'nde Kılavuzluk ve Römorkör Hizmetleri veren GİSAŞ Gemi İnşa Sanayi A.Ş'nin Yönetim Kurulu Üyesi olduğu ortaya çıktı. Kılavuzluk ve Römorkör Hizmetleri Yönetmeliği'nin yayımlanmasıyla birlikte aynı konuda dört ayda, 2 yönetmelik değişikliği, 2 genelge ve 2 tamim değişikliği gerçekleştiren Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nda bu konuda tek söz sahibi olan Ali Kurumahmut'un Türkiye Gemi İnşa Sanayicileri Birliği'nin iktisadi teşekkülü GİSAŞ Gemi İnşa Sanayi A.Ş'de profesyonel yönetim kurulu olarak görev aldığı öğrenildi. Kendi deyimiyle; Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan tarafından Bakan Yardımcısı yetkileri ile Özel statülü Başdanışman olarak görev yapan ve Türkiye'de kangrene dönen Kılavuzluk ve Römorkör Hizmetleri Yönetmeliği'n hazırlayıp yayımlatan Ali Kurumahmut'un, Tuzla Tersaneler Bölgesi'nde kılavuzluk ve römorkörcülük hizmeti veren bir şirketin, ücretli yönetim kurulu üyesi olması ise tam manasıyla bir skandala dönüştü" şeklinde haberleştirilmişti.

Haberin Deniz Haber Ajansı'nda yayınlanmasından sonra yapılan ilk GİSBİR Yönetim Kurulu tıoplantısında istifasını veren Ali Kurumahmut'un 5 ay görev yaptığı Türkiye Gemi İnşa Sanayicileri Birliği'nin iktisadi teşekkülü GİSAŞ Gemi İnşa Sanayi A.Ş'den ne kadar ücret aldığı ise açıklanmadı.

Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi'nin 20 Ağustos 2019 tarih ve 9891 Sayılı nüshasında yayımlanan GİSAŞ Gemi İnşa Sanayi A.Ş. Tüzel Kişi Adına Hareket Edecek Gerçek Kişi Değişikliği başlıklı bölümünde, görevden ayrılan Ali Kurumahmut'un yerine Sevda Zübeyde Çetin olduğu belirtildi.

aki_kurumahmut_buyuk.jpg

SKANDALLARIN ADAMI ALİ KURUMAHMUT

Resmi Gazete'nin 31 Aralık 2018 tarih ve 4 mükerrer sayısında alalacele yayımlanan Kılavuzluk ve Römorkör Hizmetleri Yönetmeliğiyle, denizcilik sektöründe kaosa neden olan ve Türk Boğazları'nda hizmetlerin özelleştirmesinin yolunu açan Ali Kurumahmut'un, Şubat 2019'da kurulan ANKAŞ ve ANKAŞ'ın yüzde 60 ortağı DEKAŞ Yöneticileri Hamdi Safi, Aykut Erol ile Bakanlık makamında biraraya gelerek yönetmeliğin ana taslağını yaptığı ortaya çıkmıştı.

Yönetmeliğin Resmi Gazete'de yayımlanmasıyla birlikte, Bakan Danışmanı Ali Kurumahmut'un profesyonel olarak çalıştığı şirketin ortaklarına İzmit Körfezi ve Nemrut Körfezi'nde Römörkör Hizmetlerini, Ambarlı Limanı'nda Kılavuzluk Hizmetlerini verirken, Yönetmeliği birlikte hazırladığı Aykut Erol ve Hamdi Safi'nin ortak olduğu ANKAŞ'a ise İzmit ve İskenderun Körfezi'nde kılavuzluk hizmetlerinin işletme haklarını teslim etmişti.

manset_ali_kurumahmut.jpg

Haber: Recep CANPOLAT / Deniz Haber Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Kaptan izmit korfez
17 Eylül 2019 Salı 21:49
21:49
Bu adamdan once sanmarin yonetim kurulu baskanida ayrildi uyelikten. Bu adam onada menfaat saglayip sanmara sanmara bolge saglamistir.
5.24.78.218
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim