• BIST 9079.97
  • Altın 2323.82
  • Dolar 32.3831
  • Euro 34.8459
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 17 °C
  • Antalya 16 °C
  • Muğla 14 °C
  • Çanakkale 12 °C

Ahmet Davutoğlu koltuğu Binali Yıldırım'a mı bırakacak?

Ahmet Davutoğlu koltuğu Binali Yıldırım'a  mı bırakacak?
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çevresi, kulislerde kongreden önce hükümet kurulmazsa genel başkanlığa Ulaştırma eski Bakanı Binali Yıldırım’ın getirileceğini konuşuyor

Koalisyon görüşmeleri AKP’nin yakında yapacağı Büyük Kongre hesaplarını değiştirdi. AKP, 4. Büyük Kongresi’ni 30 Eylül 2012’de yaptı. Siyasi partiler, 3 yıl içinde kongresini yapıyor. Sözcü Gazetesi'nin haberine göre takvim işletilirse eylül sonuna kadar kongrenin yapılması gerekiyor. Ancak koalisyon görüşmeleri ve erken seçim tartışmaları nedeniyle ağustos ayında 5. Büyük Kongre’nin gerçekleşmesi bekleniyor.

Ahmet Davutoğlu, Büyük Kongre’ye hükümeti kurup Başbakan olarak girmek istiyor. Kongrede, partiyi 3 yıl boyunca yönetecek 50 kişilik Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) belirlenecek. Mevcut MKYK, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın belirlediği isimlerden oluşuyor. Davutoğlu, dengeleri değiştirmek ve kendi damgasını vurmayı hedefliyor.

ÜÇ DÖNEM KURALINA TAKILMIŞTI

Ancak kongre yaklaştıkça Saray’a yakın kaynaklar farklı bir senaryoyu gündeme getiriyor. Erken seçim kararı alınması halinde lider değişimi yaşanabileceğini belirtiyorlar. Erdoğan’ın, Davutoğlu ile yola devam etmek istemediği konuşuluyor. Erdoğan’ın çevresinde “Kongrede Genel Başkan Binali Yıldırım olsun” görüşü dile getiriliyor. Üç dönem kuralına takıldığı için Cumhurbaşkanına Başdanışman olarak hizmet veren Yıldırım’a AKP Grubu’nda ise fazla şans verilmiyor. Hatta bazı isimler, “Davutoğlu kadar performans ortaya koyamaz” diye bu değişimin isabetli olmayacağını dile getiriyor.

Binali Yıldırım kimdir

Binali Yıldırım; 58., 59., 60. ve 61. Hükümetlerde Türkiye Cumhuriyeti Ulaştırma Bakanı, 61. Hükümette ismi değiştirilen Ulaştırma Bakanlığı yerine Türkiye Cumhuriyeti Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı. TBMM 22. Dönem AK Parti İstanbul, 23. Dönem AK Parti Erzincan ve , 24. Dönem AK Parti İzmir milletvekilidir. Evli ve üç çocuk babası olan Yıldırım İngilizce ve Fransızca bilmektedir.

1955 yılında Erzincan'ın Refahiye ilçesinde doğdu. İstanbul Teknik Üniversitesi Gemi İnşa ve Deniz Bilimleri Fakültesi'nden mezun oldu ve aynı bölümde yüksek lisans yaptı.

1978-1993 yılları arasında Türkiye Gemi Sanayi Genel Müdürlüğü ve Camialtı Tersanesinde çeşitli kademelerde yöneticilik yaptı.

1990-1991 yılları arasında İsveç'te bulunan Uluslararası Denizcilik Örgütü'ne (IMO) ait Dünya Denizcilik Üniversitesinde (WMU) Denizde Can ve Mal Güvenliği Yönetimi konusunda ihtisas eğitimi aldı. Bu eğitim sırasında toplam 6 ay İskandinavya ülkeleri ve Avrupa'da çeşitli ülke limanlarında Denizcilik İdaresi Uzmanları ile birlikte kontrollerde bulundu.

1994-2000 yılları arasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi İstanbul Deniz Otobüsleri İşletmeleri (İDO) da Genel Müdürlük görevinde bulundu. Bu görevi sırasında İstanbul'da toplu taşımacılığın denize kaydırılması yönünde önemli projelere imza attı.

Başta İstanbul-Yalova ve Bandırma hatlarının açılarak, Adnan Menderes ve Turgut Özal hızlı feribotlarının sefere konulması olmak üzere İstanbul'a kazandırılan toplam 29 iskele/terminal, 22 deniz otobüsü ve 4 feribotla İDO, dünyanın en büyük deniz taşımacılığı firması oldu.

1999 yılında deniz toplu taşımacılığı ve turizme katkılarından dolayı uluslararası "Skal Kulübü" tarafından verilen kalite ödülüne layık görüldü.

Deniz Haber Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim