• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 15 °C
  • Antalya 18 °C
  • Muğla 13 °C
  • Çanakkale 10 °C

Abbas Kolçalar: Hangimiz bir gemiyle 60-100 milyon euro ciro yapabilir?

Abbas Kolçalar: Hangimiz bir gemiyle 60-100 milyon euro ciro yapabilir?
İMEAK Deniz Ticaret Odası 62. Meclis Toplantısı’nda konuşan Sualtı Hizmetleri ve Liman İnşaatı Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Abbas Kolçalar, mevcut meclisin son toplantısında sektörde eksik gördüğü konulara vurgu yaptı.

İMEAK Deniz Ticaret Odası 62. Meclis Toplantısı’nda konuşan Sualtı Hizmetleri ve Liman İnşaatı Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Abbas Kolçalar, denizcilik sektöründe eksik gördüğü noktalara değindi. 

Kabotaj Kanunu'na verdiği önemi vurgulayan Kolçalar, “Barınma yerinde iyi bir ortam yakaladık diyelim ama icraat henüz olmadı. Mevzuat konusunda hala çok bir şey olmadı, yine de ümitliyiz. Kabotaj Kanunu konusu hakikaten üzücü bir noktaya gelmiştir. Duymayanlara duyurmak istiyorum. Kabotaj Kanunu’na önem veriyorum” dedi. 

"Türkiye’de çok ciddi liman projeleri yapılıyor"

Kolçalar konuşmasının devamında yeni açılacak limanların inşaatının öneminden bahsederek, “Liman inşaatında da özellikle de şu son günlerde olan konuyu ben size 3-4 sene önce anlattım. Dedim ki beyler Türkiye’de çok ciddi liman projeleri yapılıyor. Filyos Limanı, Atatürk Havalimanı, Çandarlı ve nihayetinde Kanal İstanbul projesi. Bugün aranızda bir gemiden 50-100 milyon euro ciro yapan delikanlı armatör var mı harbiden” ifadelerini kullanarak konuya önem verilmesi gerektiğini belirtti. 

Sektörün liman inşaatı konusundaki eksikliklerinin kendisini üzdüğünü belirten Kolçalar sözlerine şöyle devam etti; “Sektör olarak bu dayanışmayı sağlayamadım, sağlayamıyorum. Herkes kendisi başkan olmak istiyor ve işin lideri olmak istiyor. Bu konuda çok fazla çalıştım. Dünyada bu işi yapan profesyonel firmalara özeniyorum. Biz kör değiliz, aciz değiliz benim ağrıma gidiyor. Bizim neyimiz eksik ki biz onu yapamayalım?”

Liman inşaatıyla uğraşan yabancı şirketleri örnek göstererek sektörün sorunları hakkında duyarsız olunmasına değinen Kolçalar, “Kullanılıyor olmamız çok daha zoruma gidiyor. Adam çok büyük hakikaten, elini öpeceğim adamın. Ama kendi ülkeme baktığımda bürokratıyla, üyelerimizle, bu sektörde çalışanıyla devlet kademesindeki yöneticilerle bunu neden ciddiye almazlar inanamıyorum. Böyle bir geminin ikinci eli 100-200 milyon dolar. Ama bir daha sorun kendinize bir gemiyle yılda 60-100 milyon euro ciro hangimiz yapabiliriz? Hiçbirimiz” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Büşra MERİÇ / DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim