• BIST 9693.46
  • Altın 2504.401
  • Dolar 32.5823
  • Euro 34.7935
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 21 °C
  • Antalya 19 °C
  • Muğla 18 °C
  • Çanakkale 17 °C

"AB Bütünlüklü Deniz Politikası" onaylandı

"AB Bütünlüklü Deniz Politikası" onaylandı
Avrupa Birliği (AB) deniz politikasına ilişkin gayri resmi bakanlar toplantısı Güney Kıbrıs'ta bulunan Limasol şehrinde yapıldı ve bir bildirge ile "AB Bütünlüklü Deniz Politikası" onaylandı.

Avrupa Birliği (AB) deniz politikasına ilişkin gayri resmi bakanlar toplantısı Güney Kıbrıs'ta bulunan Limasol şehrinde yapıldı ve bir bildirge ile "AB Bütünlüklü Deniz Politikası" onaylandı.

Rum gazetelerinde yer alan haberlere göre, Avrupa'nın 2020 stratejisini belirleyecek denizcilik konuları hakkında öneriler içeren Limasol Bildirgesi'nin sunumu bugün yapılacak ve toplantıya dün akşam adaya gelen Avrupa Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso da katılacak.

Diğer gazeteler gibi habere geniş yer veren Fileleftheros, "Limasol Bildirgesi Onaylandı… Kıbrıs Mührüyle Bütünlüklü Deniz Politikasına İlişkin Tarihi Anlaşma" başlığını kullandı.

"Limasol Bildirgesi"nin sunumunun bugün Rum Yönetimi Başkanı Dimitris Hristofyas tarafından yapılacağını, sunumda dün akşam adaya gelen Avrupa Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso'nun da yer alacağını belirten gazete, gayri resmi bakanlar toplantısında AB'ın Deniz Konuları ve Balıkçılık Komiseri Maria Damanaki ile temsil edildiğini yazdı.

Habere göre, Avrupa Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso, toplantı öncesinde Brüksel'de yaptığı açıklamada, AB'nin Bütünlüklü Deniz Politikası'nın yeniden faaliyete geçmesinde dönem başkanı Kıbrıs'ın inisiyatifini çok önemli olduğunu söyledi.

Barroso, "Limasol'da, denizcilik ve deniz sektöründe iş alanlarının ve kalkınmanın sağlanması için Avrupa gündemini benimseyeceğiz." ifadesini kullandı.

Rum Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Efthimios Flurencos de toplantı öncesindeki açıklamasında, Limasol Bildirgesi'nin, bütünlüklü deniz politikasının gelecekte hayata geçirilmesi ve geliştirilmesi için bir istasyon teşkil edeceğini söyledi.

HRİSTOFYAS-BARROSO GÖRÜŞMESİ

Bu arada Rum Yönetimi Başkanı Dimitris Hristofyas, Kellaki'deki yazlık evinde dün akşam Avrupa Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso'yla bir araya geldi. Rum Haravgi gazetesine göre Hristofyas, görüşme sırasında Barroso'ya, Rum ekonomisinin içinde bulunduğu zor durum ile hükümetin planları hakkında bilgi verdi.

Görüşmede ayrıca Hristofyas'ın, Destek Mekanizması'ndan yardım almak için yaptığı başvuru hakkında da Barroso'ya bilgi verdiğini yazan gazete, Barroso'nun Güney Kıbrıs'ın durumunu bildiğinin gözlemlendiğini belirtti. Habere göre Hristofyas, hükümet tarafından Troyka'nın önerilerine karşılık olarak hazırlanan öneriler paketine değinirken, Rum toplumunun hassasiyetlerine saygı duyulmasını da istedi.

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim