• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 19 °C
  • Muğla 10 °C
  • Çanakkale 11 °C

3 Türk balıkçının ölümüne neden olan Rus gemi kaptanının 18 yıl hapsi isteniyor

3 Türk balıkçının ölümüne neden olan Rus gemi kaptanının 18 yıl hapsi isteniyor
Rusya'dan İzmir'e giden Rus bayraklı kimyasal madde taşıyan tanker, Türk balıkçı teknesi ile çatışarak teknede bulunan 6 kişiden 3'ünün hayatını kaybetmesine neden olmuştu. Kazaya neden olan Rus gemisinin kaptanıyla birlikte gemi mürettebatından 3 kişi hakkında 18 yıla kadar hapis istemiyle iddianame düzenlendi.

Geçtiğimiz yıl Ocak ayında İstanbul Kilyos açıklarında Rusya'dan İzmir'e giden Rus bayraklı tanker, Türk balıkçı teknesi ile çatışmış, meydana gelen kazada parçalara ayrılan balıkçı teknesinde 6 kişiden 3'ü kurtarılmış, diğer 3 kişi ise dalgaların etkisiyle kayıplara karışmıştı.

Kazanın duyulmasının ardından kaybolan 3 kişinin bulunması için Sahil Güvenlik ve Kıyı Emniyeti ekipleri tarafından arama kurtarma çalışmalarına başlanmış, çalışmalara Jandarma Genel Komutanlığı'na ait bir Skorsky helikopteri de havadan destek vermişti.

CESETLERİ 80 METRE DERİNLİKTEN ÇIKMIŞTI

4 adet Sahil Güvenlik botu ve 1 adet Sahil Güvenlik helikopterinin görevlendirildiği arama kurtarma çalışmasında balıkçı teknesinin 80 metre derinlikte olduğu tespit edilmişti. Teknenin enkazında yapılan aramada 2 balıkçının cesedi Sahil Güvenlik personeli tarafından yüzeye çıkarılırken 1 kişinin cansız bedenine halen ulaşılamadı.

GEMİ KAPTANI SUÇU BALIKÇI TEKNESİNE ATTI

Balıkçı teknesiyle çatışan Rus bayraklı "GLARD 2" isimli kimyasal madde taşıyan tanker, Kısırkaya açıklarına çekilirken mürettebatı gözaltına alınmıştı. Olayla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı. Savcılık yürütülen soruşturma kapsamında gemi kaptanı Alexander Kudryashov ve 2 gemi çalışanının ifadesini aldı.

Alexander Kudryashov alınan ifadesinde İzmir'e gitmek üzere geçtikleri güzergahta çok fazla balıkçı teknesinin olduğunu, söz konusu teknenin geminin üzerine doğru hareket ettiğini kendilerinin yapacak bir şeyin bulunmadığını ifade etti.

BİLİRKİŞİ RAPORU RUS GEMİSİNİ KUSURLU BULDU

Sabah'ın haberine göre, Savcılık soruşturma kapsamında kazanın incelenmesi için dosyaya bilirkişi atadı. Bilirkişi tarafından yapılan incelemede Dursun Ali Coşkun balıkçı teknesinin sancak tarafından Glard-2 isimli gemiyi gördüğünü ve Rus gemisine yol vermek zorunda olduğunu belirtti.

Raporun devamında Glard-2 tanker gemisinin yol hakkına sahip olduğu ancak her ne şart altında olursa olsun çatışmayı önlemede başarılı olmamasından dolayı tali kusurlu olduğu belirtildi.

18 YIL HAPİSLERİ İSTENİYOR

Savcılık yürütülen soruşturma sonunda balıkçı teknesi ile çatışarak 3 kişinin yaşamanı yitiren kazada Rus gemi kaptanı Alexander Kudryashov ve 2 gemi çalışanı hakkında her bir ölen kişi için, 'Taksirle Ölüme ve Yaralanmaya Neden Olma' suçu kapsamında 18 yıla kadar hapis istemiyle iddianame düzenledi. Dava İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülüyor.

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim