• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C
  • Antalya 15 °C
  • Muğla 13 °C
  • Çanakkale 12 °C

13 denizciyi öldüren kişi idam edilecek

13 denizciyi öldüren kişi idam edilecek
2011 yılında Mekong Nehri üzerinde 13 Çinli denizciyi öldürmekten mahküm edilen Myanmarlı uyuşturucu baronu Naw Kham ve beraberindeki üç kişi yarın idam edilecek.

2011 yılında Mekong Nehri üzerinde 13 Çinli denizciyi öldürmekten mahküm edilen Myanmarlı uyuşturucu baronu Naw Kham ve beraberindeki üç kişi yarın idam edilecek.

Ülkenin güneybatısındaki Kunming şehrinde görülen davada Kunming Orta Dereceli Halk Mahkemesi, söz konusu sanıkların zehirli iğne ile idam edileceklerini duyurdu.

Çin'in devlet televizyonu CCTV'nin haberine göre, idam edilecek diğer üç kişinin ise Tayland'dan Hsang Kham, Laos'tan Zha Xika ve ülkesiz olan Yi Lai olduğu kaydedildi.

Çinli yetkililer, 4 sanığın idamlarının, yargı bağımsızlığı ve yargı makamlarının 'Çin vatandaşlarının meşru hak ve çıkarlarını korunmasının' bir tezahürü olduğunu söyledi.

Çin medyasına göre, "Baba" lakaplı Naw Kham, Çin, Laos, Myanmar, Tayland, Kamboçya ve Vietnam'dan geçen Mekong Nehri üzerindeki en büyük silahlı uyuşturucu kaçakçılığı çetesinin patronu idi.

Çin'de kasti öldürmenin en ağır suç olduğu belirtilirken, verilen idam kararının yerinde olduğu ifade edildi.

10 ÇOCUKLU KHAM, ÇİN'DEN MERHAMET DİLEDİ

Naw Kham'ın suçunu kabul ettiği ve tazminat ödediği, Çin devletinden merhamet beklediği belirtilirken, idam kararının kendisine iletilmesinin ardından telefon numaralarını hatırlamadığı 10 çocuğu ve eşini son bir kez görmek istediği ifade edildi. Mahkeme, Kham'ın bu isteğini konsolosluğa ilettiklerini ancak şu ana kadar görüşme başvurusu almadıklarını açıkladı.

Mahkeme ayrıca Kunming'deki Tayland konsolosluğu yetkilileri ve Taylandlı sanığın aile yakınları için Çin kanunlarına göre bu sabah bir görüşme ayarladı. İdamların ardından sanıklara ait eşyalar, akrabalarına verilecek.

Naw Kham ve arkadaşlarının, Mekong nehrindeki Hua Ping ve Yu Xing adlı iki kargo gemisine 8 Ekim'de Tayland askerleriyle gizlice anlaşarak yapılan saldırının baş aktörleri olduğunun tespit edildiği, Nisan 2011'de Kham'ın emirleri doğrultusunda adamlarının fidye karşılığında Çin gemilerini kaçırdığı ve Çinli gemicileri tutsak aldığı ifade edildi.

2012'nin başlarında Çin, Laos, Myanmar ve Tayland polisinin sınırdaki ortak operasyonuyla yakalanan söz konusu sanıklar, özel uçakla Kunming'e getirilmişti.

Duruşmaları CCTV canlı olarak vermişti. 4 sanığa ölüm cezası verilmiş, çetenin iki üyesinden Zha Bo'ya ertelemeli ölüm cezası, Zha Tuobo'ya ise 8 yıl hapis cezası verilmişti.

www.DenizHaber.Com.tr 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim