• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 25 °C
  • Muğla 25 °C
  • Çanakkale 18 °C

QTerminals Antalya, ‘Dünya Denizciler Günü’ için Kadın – Erkek eşitliğine vurgu yaptı

QTerminals Antalya, ‘Dünya Denizciler Günü’ için Kadın – Erkek eşitliğine vurgu yaptı
Türkiye’nin önde gelen ticari yük ve kruvaziyer limanı QTerminals Antalya, ‘Dünya Denizciler Günü’nü kutladı.

Dünya Denizciler Günü’nde “Ben de gemideyim” temasını benimseyen QTerminals Antalya; sektörde kadın – erkek eşitsizliğine dikkat çekerek kadınların denizcilik sektöründe yer alması gerektiğini vurguladı. 

QTerminals Antalya, Birleşmiş Milletler’in (BM) Uluslararası Denizcilik Örgütü (IMO) tarafından, 1978 yılından beri 25 Haziran’da kutlanan Dünya Denizciler Günü’nü “Ben de Gemideyim” temasıyla kutluyor.  

Yaşadığımız gezegenin yüzde 71’ini oluşturan suların üzerinde; denizlerde, okyanuslarda, göllerde, derin ve geniş akarsularda yüzlerce farklı tipte araç ile meslek alanında çalışanların tamamını ifade eden Dünuya Denizciler Günü, her kademeden denizci ve gemiciyi kapsıyor. 2019 yılında Dünya Denizciler Günü için İngilizce “I am on Board” Türkçesiyle “Ben de Gemideyim” sloganını seçen IMO, bu tema ile sektörde kadın- erkek eşitsizliğine vurgu yapmıştı. Denizciliğin daha önceki zamanlarda sert ve beden gücüne dayalı bir iş olduğunu iddia edenler denizcilik sektöründe kadın – erkek eşitsizliğini daha da derinleştirmişti. Ancak 20. yüzyılın 2. yarısında, kadınların vermiş oldukları mücadelenin etkisiyle her alanda olduğu gibi denizcilik sektöründe de kadın iş gücü artmaya başladı.  

Kadın- erkek eşitliği konusunda hassas davranan kuruluşlar, zamanın ivmesine ayak uydurarak değişen dünya dinamiklerini hızlıca yakaladı. Dünya dinamiklerini yakından takip eden kuruluşlardan biri olan QTerminals Antalya da 25 Haziran Dünya Denizciler Günü özelinde “Ben de gemideyim” temasını kullandı ve Kadın – erkek eşitliğini vurguladı.  
QTerminals Antalya Genel Müdürü Özgür Sert: “Dilerim ki gelecek yıllarda denizlerimizde ve dünya denizlerinde daha fazla kadın personel görürüz” 

Dünya Denizciler Günü’nü kutlayan QTerminals Antalya Genel Müdürü Özgür Sert, “3 tarafı denizlerle çevrili ülkemizde, deniz taşımacılığının önemi her geçen gün biraz daha anlaşılmakta ve payı da yükselmektedir. Deniz taşımacılığının öneminin her geçen gün artmasında her yıl 1 Temmuz’da kutladığımız Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nda kazanılan hakların da büyük payı var. Başta ülkemizin 3 tarafındaki denizlerinde; askerinden siviline, kadınından erkeğine, kaptanından emekçisine kadar herkesin Dünya Denizciler Günü kutlu olsun. Bizler bu sene “Ben de gemideyim” temasıyla denizcilikte; Kadın – Erkek eşitliği olmasına vurgu yaptık.  

Dünyada yaklaşık 75.000 ticaret gemisinde çalışan yaklaşık 2 milyon denizci, dünya ekonomisine, toplumların refahına katkı sağlamaktadır. Son dönemde personel değişiminde yaşanan sıkıntılar neticesinde uzun seyir süreleri, 7 / 24 iş başında olmanın, sevdiklerinden ayrı kalmanın getirdiği zorluklarla, doğası gereği deniz şartlarındaki tehlikelerle mücadele ederek mesleklerini sürdüren denizciler, her türlü övgü ve takdiri hak etmektedir. Bu düşüncelerle tekrar Dünya Denizciler Günü'nü kutlarken, zor günlerin görünmez kahramanları denizcilere takdir, şükran ve teşekkürlerimi sunuyor, Türk denizciliğinde emeği geçen herkesi saygıyla anıyorum. Umarım gelecek yıllarda daha fazla kadın personeli denizlerimizde ve dünya denizlerinde görürüz” açıklamasında bulundu. 

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim