• BIST 9693.46
  • Altın 2509.35
  • Dolar 32.5753
  • Euro 34.7611
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 18 °C
  • Antalya 17 °C
  • Muğla 15 °C
  • Çanakkale 15 °C

Zehirli kobrayla su altında 10 dakika

Zehirli kobrayla su altında 10 dakika
Dalış eğitmeni ve dalgıç Erhan Öztürk, Bali Adası'nda, dünyanın en zehirli deniz kobrasının 10 dakika boyunca görüntü ve fotoğraflarını çekerken ilginç bir deneyim yaşadı.

Dalış eğitmeni ve dalgıç Erhan Öztürk, Bali Adası'nda, dünyanın en zehirli deniz kobrasının 10 dakika boyunca görüntü ve fotoğraflarını çekerken ilginç bir deneyim yaşadı.

26 yıllık dalgıçlığının son 17 yılını dalış eğitmeni olarak geçiren 38 yaşındaki Erhan Öztürk, çeşitli sualtı fotoğraf yarışmalarına katılıp ödüller aldı. Öztürk bu yıl gittiği Bali Adası'nda belgesel yapımcılarının bile robot makineler ile çekmeye özen gösterdiği, dünyanın en zehirli deniz kobrası ile karşı karşıya geldi. Öztürk hemen fotoğraf makinesinin deklanşörüne bastı, ardından da yılanın görüntülerini çekti.

18 kişilik ekiple daldıklarını ve önce 25- 30 metrede değişik sualtı görüntüleri çektiklerini belirten Öztürk şunları anlattı:

"Dalışın son dakikalarıydı ve 10 metre derinlikte rastladım. Dalış sırasında ben onu aşağıda gördüm ve başımızdaki rehbere işaret ederek aşağıya ineceğimizi anlattım. Rehber, havası bittiği için tekneye çıktı. Ben yılana doğru yöneldim. Tabii ilk gördüğümde deniz kobrası olduğunu anlamadım. Herhangi bir yılan türü veya yılan balığı sandım. Karşı karşıya geldiğimde bunun deniz kobrası olduğunu anladım. Çünkü daha önce belgesellerde seyretmiştim. Tanıdım hemen ve çok heyecanlandım tabii ki. Güzel dakikalardı. Çok sık görülen bir canlı değil ve zaten ben de ilk defa gördüm. Daha çok denizlerde yaşıyor ve orada besleniyor. Zaman zaman karaya da çıkıyor ama, daha çok hayatı denizde geçiyor. Bir ısırma anında çok kısa bir sürede hayatınızı kaybedebiliyorsunuz. Dünyanın en zehirli deniz yılanı türü. Bizi soksaydı herhalde biz tekneye çıkıp hastaneye gidene kadar hayatımızı kaybederdik."

NEFES ALMAK İÇİN YÜZEYE ÇIKTI

İlk korkusunu yendikten sonra daha rahat çekim yaptığını kaydeden Erhan Öztürk sözlerini şöyle sürdürdü:"Bu hayvanın solungaçları olmadığı için yüzeye çıkarak nefes almak zorunda. 10 dakika kadar takip ederek görüntü ve fotoğraflarını çektim. Sonra yüzeye çıktı. Çıkarken ve tekrar aşağıya dalışa geçtiğinde çekim yapabildim. Çekimi bitirdim ama muhteşem dakikalar yaşadım ve çok heyecanlandım. Hayvanı çok ürkütmeden ve rahatsız etmeden bir arkadaşımla çekimlerimizi yaptık. Ben hem fotoğraf ve hem de kamera ile çekim yaparken dalış arkadaşım da beni görüntüledi."

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim