• BIST 11189.5
  • Altın 5733.648
  • Dolar 42.5627
  • Euro 49.485
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 9 °C
  • İzmir 11 °C
  • Antalya 13 °C
  • Muğla 8 °C
  • Çanakkale 10 °C

Yuvacık Barajı'nda sus seviyesi yüzde 95'e ulaştı

Yuvacık Barajı'nda sus seviyesi yüzde 95'e ulaştı
Kocaeli'nin içme suyu ihtiyacının büyük bölümünün sağlandığı Yuvacık Barajı'nın su seviyesi yüzde 95'e ulaştı.

 

Kocaeli'nin içme suyu ihtiyacının büyük bölümünün sağlandığı Yuvacık Barajı, mevsim şartlarına bağlı olarak doldu. Bugün yapılan ölçüme göre barajda 48 milyon 800 bin metreküple su seviyesi yüzde 95'e ulaştı.

Kocaeli'nin içme suyunun büyük bir bölümünü karşılayan 51 milyon metreküp kapasiteli Yuvacık Barajı'nda dağlardaki karların erimesi ve son yağışlarla birlikte su kapasitesi maksimum seviyeye yaklaştı. Kocaeli Su ve Kanalizasyon İdaresi'nin resmi internet sitesinden yapılan açıklamada Yuvacık Barajı'nda su oranı yüzde 95'e yükselirken, su miktarı 48 milyon 800 bin metreküp olarak bildirildi. 

25 milyon metreküp kapasiteli Kandıra ve bağlı köylerin su ihtiyacını karşılayan Namazgah Barajı'nda ise su seviyesi 16 milyon 10 bin metreküp ile yüzde 71 oranına ulaştı.

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim