• BIST 9645.02
  • Altın 2414.694
  • Dolar 32.5576
  • Euro 34.6845
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 19 °C
  • Antalya 18 °C
  • Muğla 12 °C
  • Çanakkale 15 °C

Yusuf Ziya Çakır: DTO deniz ticaretinde daha aktif olmalı

Yusuf Ziya Çakır: DTO deniz ticaretinde daha aktif olmalı
İMEAK Deniz Ticaret Odası, Şubat Ayı Olağan Meclis Toplantısı bugün İMEAK DTO Meclis Başkan Vekili Faruk Ürkmez başkanlığında yapıldı.

Toplantıda söz alan Deniz Ticaret Odası Meclis Üyesi Yusuf Ziya Çakır; Deniz Ticaret Odası’ndan deniz ticaretinde daha girişken olmasını beklediklerini belirterek; ‘Deniz Ticaret Odası’ndan ricamız deniz ticaretimizde daha girişken, daha aktif olması. Karadeniz’de deniz ticareti bu eksiklerin giderilmesiyle gelişir. Çünkü bu bölgede daha ciddi yatırımlara ihtiyacımız var’ dedi. 

‘Çözüm bulunmazsa, tekne terörü yaşanacak’

Yusuf Ziya Çakır’ı ardından kürsüye çıkan Her Nevi Yolcu Taşımacılığı ve Turistik Amaçlı Gemi İşletmeciliği Komitesi Baskanı Barbaros Mete, Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı zabıtaların Bebek Koyu’nda teknelere yönelik yapmış oldukları toplama kararına ilişkin konuştu.

Mete; ‘Tekniklerimize bir operasyon yapıldı. Operasyondan 3 gün önce bize tebellür ettiler fakat kararın altında belediye başkanının imzası yoktu, usulsüzdü bu. Metin Kalkavan’ı aradım bu durumla ilgili. Başkanımız da Müsteşarımızı aradı ve böylece Belediye Başkanı’ndan çözüm süreci için yaza kadar müsaade aldık. Bize tebligat geldi. Bizim deniz araçlarımızın oraya demir atma ve durma iznimizin olmadığı yazıyordu. Tekneleri kaldırmak için emniyet güçleri gelecek demek oluyordu bu tebligat. Vali yardımcımızı aradım, cevap istedik. Valilik bize olumlu dönüş yaptı ve operasyonlar durdu. Bunun dışında liman başkanlığında izin olmadığı için bizim teknelerimiz kalktı. Biz kalktığımızda diğerleri de kalkacak mı? Öteki koylarda koyacak yer arayacağız, yer olmadığı için bir yere 6 kişi girmeye çalışacağız ve burada sıkıntı çıkacak, tekne terörü yaşanacak. Bu tekneler kalkınca yerine başka tekne gelecekse, biz neden kalktık o zaman? Çözüm süreçleriyle ilgili toplantılar gerçekleştirdik. Olumlu da geçti ama sonra bize tebligat geldi.’ şeklinde konuştu.

Ayrıca Kabataş’ta ve Üsküdar’da da sorunlar yaşadıklarını vurgulayan Mete şu anda yolcuları alacak yerleri olmadığını ve bu durumun da mevcut tekneleri satışa çıkarmaya götüreceğini belirtti.

‘DTO’da bize yer verilmiyor’

Kürsüde söz alan Kaptan Ömer Ketenci ise, kendisinin bir yatçı olduğundan ve Deniz Ticaret Odası toplantılarında yatçılarla ilgili olarak herhangi bir konuşma yapılmadığından şikayetçi oldu. Türkiye’de yatçılar nasıl yetişir veya mevcut yatçıların bu sektöre nasıl girdiğiyle ilgili bilgilendirme yapılmasını talep etti. 

Türkiye Yat Kaptanları Derneği’nin 12 bin üyesi olduğunu ve bu kadar sayıda kaptanın da nasıl yetiştiğine dair DTO toplantılarında sunumlar yapılmasını isteyerek konuşmasını sonlandırdı.

Hamza AKTAY / DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim