• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 19 °C
  • Antalya 21 °C
  • Muğla 15 °C
  • Çanakkale 15 °C

"Yunanistan bizim 16 adamızı işgal etti"

"Yunanistan bizim 16 adamızı işgal etti"
Türkiye Emekli Subaylar Derneği (TESUD) Başkanı Emekli Hava Korgeneral Erdoğan Karakuş, Yunanistan’ın Ege ve Akdeniz’de Türkiye’ye ait 16 adayı işgal ettiğini öne sürdü.

Türkiye Emekli Subaylar Derneği (TESUD) Başkanı Emekli Hava Korgeneral Erdoğan Karakuş, Yunanistan’ın Ege ve Akdeniz’de Türkiye’ye ait 16 adayı işgal ettiğini öne sürdü. Karakuş, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Milli Güvenlik Kurulunu toplamasını da istedi.

TESUD’un internet sitesinde bir açıklama yapan Karakuş, Balyoz, 28 Şubat, Casusluk, Ergenekon gibi davalar nedeniyle TSK’nın büyük çaplı tatbikatları yapamadığını savundu ve ‘’TSK’nın davalar nedeniyle kaybettiği maddi ve manevi gücünü, dış güçlerin askeri ve sivil istihbaratçılarının da tespit ettiği ortadadır. Planlarını değiştirip, Türkiye’ye fırsat bulduklarında darbe indirmeye hazır oldukları da bilinmelidir’’ dedi.

‘’MGK TOPLANSIN’’

‘’Bu davalar, TSK’nın harbe hazırlığını tehdit eden, deniz menfaatlerini elinden alan ve herhangi bir ülkeyle savaş durumunda büyük kayıplar vermemize neden olabilecek davalar haline gelmiştir’’ diyen Karakuş şöyle devam etti:

‘’Sayın Cumhurbaşkanı’nın en kısa zamanda Milli Güvenlik Kurulu’nu toplaması, olayları inceletmesi, Başkomutan olarak sorumluluğunu yerine getirmesi manasını taşıyacaktır. Aksi durum, ilgili bütün makamları tarih önünde sorumlu kılacaktır’’

ADALARIN İŞGALİ

‘’Anadolu coğrafyasında, ordusu güçlü olmayan devlet yaşamamıştır” diyen Karakuş, şöyle devam etti.

‘’Eğer söylediklerim yanlış olsaydı, davalar başladığından beri Yunanistan Ege ve Akdeniz’de 16 adamızı işgal edemezdi. Kendi adalarımıza pasaportla girer hale gelmezdik. Ege adalarının ismi, Yunan adaları haline gelmezdi. Akdeniz’in doğusunda Libya-Mısır’a kadar uzanan münhasır iktisadi bölgemizde Yunanistan hak iddia edemezdi. ABD Karadeniz’e Montrö’yü zorlayıcı şekilde gemi çıkaramaz, Rusya ile aramızda gerginlik yaratamaz, PKK terör örgütüyle müzakere noktasına gelinmez, Suriye de uçağımızı düşüremeye cesaret edemezdi."

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
hüsamettin canbilen
24 Nisan 2013 Çarşamba 20:45
Türk'ün aklı ne zaman başına gelir???
Sayın paşamızın aklı yeni mi başına gelmiş??? Sayın S.Demirel,T. Özal,F.Korutürk,K.Evren ne yapmışlar acaba.Çankaya'da leblebi kavurup oturmuşlar mı???
Hey Allahım ne günlere kaldık?????
46.197.96.170
Ali Türkmen
23 Nisan 2013 Salı 10:37
7 Ocak 1911 Konfide
Türk deniz kuvvetlerinin içinde bulunduğu buhranı fark eden düşman 7 Ocak 1911 Günü Konfide limanında demirde bulunan 6 Savaş Gemimizi (Ayıntap,Ordu,Bafra,Muha,Refahiye, Gökçedağ) batırdı.Şıpka Yatımız teslim olmak zorunda kaldı.. Bu durumdan cesaret alan Italyanlar 12 adamızı hiç bir direnişle karşılaşmadan işgal ettiler.. Acaba Tarih tekerürden mi ibaret.?..
81.213.79.9
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim