• BIST 9079.97
  • Altın 2324.743
  • Dolar 32.3404
  • Euro 34.913
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 17 °C
  • Antalya 16 °C
  • Muğla 14 °C
  • Çanakkale 12 °C

Yunan adalarının en eğlencelisi Mykonos

Yunan adalarının en eğlencelisi Mykonos
1453'ten 1832'ye kadar Osmanlı hakimiyetinde olan adanın baş şehri, büyük yolcu gemilerinin de yanaştığı bir liman şehri olan Mykonos, çok kullanıldığı adıyla Hora Kasabası'dır.

Yunan adalarının en eğlenceli lokasyonlarından biri olan Mykonos, güzel denizi, beyaz renkli dar sokakları ve lezzet sunan restoranlarıyla kapılarını yeni ziyaretçilere açtı. Adada profesyonel su sporları merkezleri de var
Son yıllarda tatil için en fazla tercih edilen yerlerin başında gelen Yunanistan ve adaları, yeni sezonda da trend. Yunan adalarının eşsiz güzelliğinin yanı sıra adaları tercih edilir kılan nedenlerden biri de Türkiye'ye yakın mesafede olmaları. Yol zahmeti çekmeden yurtdışı tatili keyfinin çıkarılabildiği bu adalar, birbirinden farklı özelliklere sahip. Bunların en ünlülerinden biri de eğlence hayatıyla ön planda olan Mykonos Adası.

ÖZGÜRLÜKLER ADASI

Mykonos, dünyada çılgın eğlenceler ve özgürlükler adası olarak tanınıyor. Yunan mitolojisine göre Güneş Tanrısı Apollo'nun doğduğu yer burası. Mykonos, beyaz renkli dar sokakları ve küp şeklindeki evleriyle tam bir Ege adası. Yunan mimarisinin en güzel örneklerini adada görmek mümkün. Küçük, sıradan bir dükkân bile özel mimarisi ile dikkatinizi çekmeyi başaracak. Gün batımının ayrı bir keyifle izleneceği en özel yerlerden biri. Gün batımından sabahın ilk ışıklarına kadar açık barlarıyla süren sınırsız eğlenceleri ve profesyonel su sporları merkezleriyle, eğlence ve spor sever tatilcilerin en gözdesi, en uğrak yeri... Mykonos, bembeyaz badana vurulmuş balkon ve duvarlarından sarkan rengarenk begonviller, sardunyalarla süslü evleri ve rıhtımda yan yana sıralanmış yel değirmenleriyle zor beğenenlerin bile kalbini çalmaya yetecek kadar çekici...

5 BİN 500 KİŞİ YAŞIYOR

85 kilometrekare yüzölçümlü oldukça küçük bir ada olan Mykonos'ta sürekli olarak 5 bin 500 kişi yaşıyor. 1453'ten 1832'ye kadar Osmanlı hakimiyetinde olan adanın baş şehri, büyük yolcu gemilerinin de yanaştığı bir liman şehri olan, Mykonos, çok kullanıldığı adıyla Hora Kasabası'dır.

CAZİP ALIŞVERİŞ FIRSATLARI

Dünyanın en ünlü markaları için büyük Avrupa şehirlerine gitmenize gerek bırakmayacak çeşitlilikteki mağazalar Hora'da yoğun. Ayrıca keten ve dantel perdeler Mykonos'ta en çok satılan eşyalardan. Kuyumcularda eski Bizans takılarının kopyaları, galerilerde ise müzelerdeki antik objelerin kopyaları dikkat çekecek güzellikte. Halı kolektörleri için Antik Yunan Desen'i motifli halılar ilginç olabilir. Yaz boyu kozmopolit bir nüfusa sahip olan Mykonos'ta her damak tadına göre en az bir restoran bulmak mümkün. Geleneksel Yunan yemekleri yapan El Greco in Plateia Tria Pigadia adlı restoran Ada'nın en eskilerinden.

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim