• BIST 8807.72
  • Altın 2238.898
  • Dolar 32.338
  • Euro 35.0747
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 21 °C
  • Muğla 14 °C
  • Çanakkale 16 °C

Yozgat’ta iki bin yıllık havuzda kar altında yüzme keyfi yaşanıyor

Yozgat’ta iki bin yıllık havuzda kar altında yüzme keyfi yaşanıyor
Sarıkaya’da 2014 yılında yapılan kazı çalışmaları sonrası gün yüzüne Basilica Therma Roma Hamamı, kış aylarında da tercih ediliyor. Havuzda sıfırın altında 6 derecede kar yağışı altında yüzme keyfi yaşanıyor.

Yozgat'ın Sarıkaya ilçesinde "Kral kızı" olarak da bilinen Basilica Therma Roma Hamamı'nda sıfırın altında 6 derecede kar yağışı altında yüzme keyfi yaşanıyor.

Roma İmparatorluğu döneminde Kayseri'de yaşayan kralın amansız bir hastalığa yakalanan kızının iyileşmesini sağladığına inanılan ve bu nedenle bölgede "Kral kızı" olarak adlandırılan tarihi hamamın turizme kazandırılması için çalışmalar sürüyor.

Yozgat Valiliği’nin koordinesinde 2014 yılında Sarıkaya Belediyesi ile İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nce yapılan kazı çalışmaları sonrası gün yüzüne çıkartılan hamam kalıntıları ve termal suyla beslenen havuz, kış aylarında da tercih ediliyor.

Daha önce havuzlar toprak altında olduğu için boşa akan termal suyun temizlenerek ortaya çıkartılan havuzları doldurmasıyla mimari yapısıyla dikkati çeken antik hamam, iki bin yıldır kendiliğinden çıkan şifalı suyuyla ilgi görüyor.

untitled-44-012.jpg

Hamam ve antik havuzun tanıtımına katkı sağlamak isteyen bir grup ilçe sakini, kar yağarken sıfırın altında 6 derecede havuza girdi.

Sarıkaya Belediye Başkanı Ömer Açıkel, yaptığı açıklamada yağış altında havuzda yüzen gençlerin bir taraftan karın bir taraftan da şifalı sıcak suyun tadını çıkardıklarını belirtti.

Roma Hamamı'nın turizme kazandırılması için çalışmaların sürdüğünü ifade eden Açıkel, "Antik Roma Hamamı'nı merak edenleri, 2 bin yıldır şifalı akan termal suyu merak eden bütün hemşerilerimizi ilçemize davet ediyoruz, gelip bu güzelliği görmelerini bekliyoruz. Sıcak su kendiliğinden çıkıyor, çok şifalı olduğu bilimsel çevrelerce de kabul edilmiş, üniversite raporları var. Burası dünyanın en eski termal tedavi merkezi, dünyanın ilk SPA merkezi olarak kabul ediliyor" dedi.

untitled-43-016.jpg

Havuzda yüzen vatandaşlardan Erdal Yücelsoy, soğuk havada kar yağışı altında sıcak suda yüzmenin çok keyifli olduğunu ifade etti.

Rahman Topal da, "Bu bizim için çok büyük şans, herkese tavsiye ederim" diye konuştu.

Dışarıda hava sıcaklığının sıfırın altında olmasına karşın yüzmenin çok eğlenceli olduğunu belirten Topal, "Suyun sıcaklığı oldukça yüksek, üstten kar yağıyor, kar altında yüzüyoruz, çok eğlenceli" ifadelerini kullandı.untitled-42-020.jpguntitled-41-023.jpguntitled-40-025.jpg

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim