• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 15 °C
  • Antalya 17 °C
  • Muğla 10 °C
  • Çanakkale 12 °C

Yeşil Liman Evyapport'ta tatbikat yapıldı

Yeşil Liman Evyapport'ta tatbikat yapıldı
Körfez'de hizmet veren Evyapport Limanı’nda, 5312 sayılı Kanun kapsamında “olası bir deniz kirliliği halinde alınacak önlemler ve en kısa sürede müdahale edebilmek” amacıyla çevre tatbikatı yapıldı.

Kocaeli’nin Körfez ilçesinde hizmet veren Evyapport Limanı’nda, 5312 sayılı Kanun kapsamında “olası bir deniz kirliliği halinde alınacak önlemler ve en kısa sürede müdahale edebilmek” amacıyla çevre tatbikatı yapıldı.

Tatbikata, Evyapport Kamusal İlişkiler Koordinatörü, Şevki Mete, Evyapport Limanı Satış ve Pazarlama Grup Müdürü Barış Yerge, Evyapport Operasyon Grup Müdürü Kaptan Ali Keskin, Seagull Genel Müdürü Erdem Nevşehir başta olmak üzere çok sayıda kişi katıldı. Tatbikata, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile diğer ilgili kurum ve kuruluşlardan temsilciler de gözlemci olarak katıldılar.

Petrol ve diğer zararlı maddelerden kaynaklanan kirlilikle mücadele kapsamında her 6 ayda bir yapılması zorunlu olan tatbikat bugün gerçekleştirildi. Tatbikatta birinci seviye müdahale gerektiren bir olay canlandırıldı. Bütün Evyapport çalışanlarının görevlendirildiği tatbikata, denizdeki petrol kirliliğine müdahale etmek konusunda yetkilendirilmiş acil müdahale firması olan SEAGULL de katıldı.

Evyapport Operasyon Grup Müdürü Ali Keskin tatbikatın amacının petrol kirliliği acil müdahale personelinin organizasyon etkinliğini test etmek ve acil müdahaledeki tecrübesini daha da arttırmak olduğunu belirterek şunları söyledi: “Bu tür tatbikatları personelin ekipman kullanımına etkinlik kazandırmak, doğru ve hızlı müdahalede haberleşme sistemlerinin önemini göstermek, ekipman ve malzemelerin yeterliliğini test etmek için yapıyoruz. Müdahale esnasında personelin stratejik karar verebilmesi, aldığı kararı uygulayabilmesi ve sorumluluk alabilmesi gibi kriterleri göz önünde tutuyoruz.”

Saat 10:30’da başlayan tatbikatta senaryo gereği liman içinde iskele genişletme çalışmalarında kazık çakımı esnasında kazık çakma dubasından bir miktar hidrolik yağ sızıntısı meydana gelir.

Sızıntının önlenmesi ve çevre kirliliğinin önüne geçmek için yapılan tatbikat, saat 12:00’de başarılı bir şekilde sona erdi. Tatbikatın sonunda bir de değerlendirme toplantısı yapıldı.

Tatbikatın ardından basın mensuplarına açıklama yapan Evyapport Kamusal İlişkiler Koordinatörü Şevki Mete, tatbikatı izlemeye gelen herkese teşekkür etti. Şevki Mete, 5312 sayılı kanun kapsamında kıyı tesislerinin yılda iki defa yapmak zorunda olduğu bu tatbikatlar için Evyapport’un bütün eğitimleri tamamladığını belirterek, Evyapport’un olası bir deniz kirliliğine en kısa sürede müdahale edebilecek durumda olduğunu söyledi. Türkiye’de ISO 9001, 10002, 14001 ve OHSAS 18001 kalite yönetim sistemlerini aynı anda alan ve ISO 10002 Müşteri Memnuniyeti Belgesi’ne sahip olan ilk ve tek liman işletmesi olduklarını ifade eden Şevki Mete, bu belgelerin Evyapport’un çevreye olan saygısının bir kanıtı olduğunu vurguladı.

Tatbikat ile Evyapport’un Petrol Kirliliği Acil Müdahale personelinin organizasyon etkinliğini test ederek, acil müdahaledeki tecrübesini daha da arttırdıklarını dile getiren Şevki Mete, “Tatbikat ile personelin ekipman kullanımına etkinlik kazandırmak, doğru, etkili ve hızlı müdahalede haberleşme sistemlerinin önemini göstermek, ekipman ve malzemelerin yeterliliğini, kullanılabilirliğini test etme imkanı da bulduk. Ayrıca, müdahale esnasında personelin stratejik karar verebilirliği, aldığı kararı/talimatı uygulayabilirliği ve sorumluluk alabilirliğini gözlemlemek, birimler arasındaki haberleşmenin standartlara uygunluğunu test etmiş oluyoruz” dedi. Şevki Mete, bu başarılı tatbikatta görev alan liman çalışanlarını ve kendilerini bu konuda eğiten ve acil müdahale konusunda yetkilendirilmiş bir kuruluş olan Seagull Firması’nın yetkililerine ve çalışanlarına teşekkür etti.

Evyapport, Kalite Yönetim Sistemleri çalışmalarını başarıyla tamamlayarak; IS0 10002 (Müşteri Memnuniyeti), ISO 9001 (Kalite Yönetim Sistemi), ISO 14001 (Çevre Yönetim Sistemi), OHSAS 18001 (İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim) belgelerini aynı anda alan Türkiye’deki tek işletme olarak dikkat çekiyor. Yeşil Liman Projesi, gemi ve liman operasyonlarından kaynaklanan kirliliğin şehir yaşamını ve insanları olumsuz etkilememesi için çevre kaynaklı olumsuzlukların giderilmesi ve mümkün ise ortadan kaldırılmasını hedefliyor. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından yürütülen projede, kısa süre içinde bütün kriterleri tamamlayan Evyapport “Yeşil Liman Logosu” almaya hak kazanacak.

Geçtiğimiz günlerde Ekonomi Gazetecileri Derneği tarafından düzenlenen V. Küresel Isınma Kurultayı’nda ilk defa Türkiye’de bir liman “Yeşil Liman” ödülü aldı. 48 STK’dan oluşan komite tarafından verilen “Yeşil Liman” ödülünü Evyapport adına Evyap Kamusal İlişkiler Koordinatörü Şevki Mete, Deniz Ticaret Odası Başkanı Metin Kalkavan’ın elinden aldı. “Yeşil Liman” ödülü Ekonomi Gazetecileri Derneği tarafından Evyapport’a, uluslararası kriterlere uygun olarak yaptıkları çalışmalar ve çevreye verdikleri önem nedeniyle verildi.

Evyapport hakkında kısa bilgi:

Evyapport Limanı yıllık 650.000 TEU konteyner elleçleme kapasitesine sahip. Limanın kara tarafında depolama alanları bulunuyor. Bu depolama alanında toplam 113.000 m3 hacimli 44 adet likit depolama tankı mevcut ve bu tanklar yıllık 1.000.000 ton sıvı yük depolama kapasitesine sahip. Limanda ayrıca yıllık 150.000 adet araç elleçleme kapasiteli alan ithal ve ihraç edilen otomobiller için stok alanı bulunuyor.

Evyapport Kirazlıyalı Liman Tesisi

• 275.000 m² toplam alan
• 935 metre yanaşma yeri
• 304 çalışan
• 200 m uzunluğunda iskele
• 455 m uzunluğunda rıhtım
• Güçlü ve yeni teknoloji ürünü SSG ve liman ekipmanları
• 16 m su derinliği

evyaport.jpg

evyaport1.jpg

evyaport2.jpg

evyaport3.20130523173846.jpg

evyaport4.20130523173901.jpg

evyaport5.jpg

evyaport6.jpg

evyaport7.jpg

evyaport8.jpg

evyaport9.jpg

evyaport10.jpg

evyaport12.jpg

evyaport14.jpg

evyaport15.jpg

evyaport16.jpg

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim