• BIST 9079.97
  • Altın 2312.596
  • Dolar 32.3422
  • Euro 35.1028
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 18 °C
  • Muğla 17 °C
  • Çanakkale 19 °C

Yelkenli Ahşap Yat Yarışlarının 2'nci etabının galibi STS Bodrum Okul Gemisi oldu

Yelkenli Ahşap Yat Yarışlarının 2'nci etabının galibi STS Bodrum Okul Gemisi oldu
Bu yıl 27’ncisi düzenlenen Uluslararası Bodrum Kupası Yelkenli Ahşap Yat Yarışmaları’nın ikinci gün etabı da tamamlandı. Gümüşlük- Leros arasındaki bugünkü 20 millik etabı, Genel Klasmanda STS Bodrum Okul Gemisi birinci tamamladı.

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde bu yıl 27'ncisi düzenlenen Uluslararası Bodrum Kupası Yelkenli Ahşap Yat Yarışmaları'nın ikinci gün etabı da tamamlandı. Gümüşlük- Leros arasındaki bugünkü 20 millik etabı, Genel Klasmanda STS Bodrum Okul Gemisi birinci tamamladı. Bodrum Era Yat kulübü ve Bodrum Belediyesi'nin organizasyonunda, Palmarina Bodrum'un ana sponsorluğunda geçen pazartesi günü başlayan Uluslararası Bodrum Kupası Yelkenli Ahşap Yat Yarışmaları'nın ikinci etabı, bugün Gümüşlük- Leros arasında gerçekleşti.

Organizasyon Komitesi Başkanı Süleyman Uysal'ın bugün saat 10.30'da verdiği startla; 150 yattaki 2 bin 300 denizci, yelken açtı. Gümüşlük açıklarındaki Çavuş Adası önünden başlayan yarışları, bir süre son süngerci lakaplı Aksona Mehmet lakaplı Mehmet Baş'ın 'Aksona Mancorna' isimli teknesi önde götürdü. Ancak teknede yaşanan bazı sorunlar nedeniyle Mehmet Baş, yarış dışı kaldı. Aksona Mancorna' isimli tekne, çekilerek Gümüşlük limanına götürüldü. Kardak kayalıklarını geçişleri sırasında yarışçılara, Türk ve Yunan Sahil Güvenlik botlarının eşlik ettiği görüldü.

STS BODRUM OKUL GEMİSİ ÖNDE GÖTÜRDÜ

Gümüşlük- Leros arasındaki bugünkü 20 millik etabını Genel Klasmanda STS Bodrum Okul Gemisi birinci tamamladı. Yarışmayı Gület kategorisinde Grandi teknesi, Gulet X Large kategorisinde STS Bodrum Okul Gemisi, Thrandil kategorisinde Çakır keyif teknesi, Klasik kategorisinde Alondra teknesi ve Polyester Yatlar kategorisinde Grandi 2 teknesi birinci oldu. 

Mutluluğa 'Evet' dediler

Bu arada  Uluslararası Bodrum Kupası Yelkenli Ahşap Yat Yarışmaları, denizci bir çiftin evlilik törenine de sahne oldu. Yüzlerce denizcinin önünde gemide kıyılan nikahta, genç çift bir ömür mutluluğa "Evet" dedi.

Bodrum Era Yat kulübü ve Bodrum Belediyesi’nin organizasyonunda, Palmarina Bodrum’un ana sponsorluğunda geçen pazartesi günü başlayan Uluslararası Bodrum Kupası Yelkenli Ahşap Yat Yarışmaları, bir çiftin en mutlu günlerinden birine ev sahipliği yaptı. Dünkü Bodrum- Gümüşlük etabının ardından yatlar, Gümüşlük Koyu’na demirledi. Akşam Gümüşlük Limanı’na inen yüzlerce gemici ve yat tutkunu; yelken ve yat eğitmeni 41 yaşındaki Atilla Tamdemir ile fotoğraf sanatçısı Seda Ozten’in evlilik törenine katıldı. İlk etabın birincisi STS Bodrum Okul Gemisi’nde düzenlenen törende nikahı, Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Altındağ kıydı. Gelinin şahitliğini Kaptan Yücel Köyağası, damadın şahitliğini organizasyonun Onursal Başkanı Erman Aras yaptı. Deniz tutkunu çiftin nikahında, tekneler kornalarını yeni evliler için çaldı.

En mutlu günlerinden birini yaşayan damat Tamdemir, "Seda 15 yıllık arkadaşım. Mavi yolculukta birbirimize aşık olduk evlenme kararı aldık. Bu yıl hem yarışıyoruz hem de balayı yapacağız" dedi.

GELENEKSEL HALE GETİRİLECEK

Yarışların Onursal Başkanı Erman Aras, "27 yılı geride bıraktığımız yarışmalarımızda ilk kez bir çifti evlendirdik. Önümüzdeki yıldan itibaren bunu geleneksel hale getirerek önceden duyurusunu yaparak mavi yolculuk ve deniz tutkunu olanlar için evlenme turu ve toplu nikah töreni düzenleyeceğiz" dedi.

nikah.jpg

Deniz Haber Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim