• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 20 °C
  • Antalya 21 °C
  • Muğla 17 °C
  • Çanakkale 17 °C

Yalova'nın ihracatını gemiciler sırtlayacak

Yalova'nın ihracatını gemiciler sırtlayacak
Yalova Ticaret ve Sanayi Odası (YTSO) Başkanı Celal Özel, "2013'te ihracat 300 milyon doların üzerinde olacak. Yalova için mutluluk verici bir olay" dedi.

Yalova Ticaret ve Sanayi Odası (YTSO) Başkanı Celal Özel, "2013'te ihracat 300 milyon doların üzerinde olacak. Yalova için mutluluk verici bir olay" dedi.

Özel, Yalova'da 2012 yılında ihracatın 100 milyon doları aşmasının sevindirici bir olay olduğunu söyledi.  İhracatı önemsediklerini ve yakından takip ettiklerini belirten Özel,  "İhracattaki artıştaki en büyük pay gemi sektöründe. Gemi sektöründeki arkadaşlarımızın performansı uzun süren durgunluktan sonra bizi sevindirdi. 2013'te bu rakamların 300 milyon doların üzerinde olacağına dair bir bağlantı yapıldığının bilgisini aldım. Heyecanlandım. Denizcilik sektöründe önemli bağlantılar yapıldı. Ümitli gelişmeler var. 2013'te ihracat 300 milyon doların üzerinde olacak. Yalova için mutluluk verici bir olay" diye konuştu.

Özel, Yalova'nın ihracat rakamlarının gelecek dönemde daha da artacağına işaret ederek şöyle devam etti:  "Gemi sektörünün yanında diğer sektörlerin de sağlayacağı güzel katkılarla ihracat artacaktır. Yalova'nın ihracatının artmasıyla ilgili alt, üst yapının geliştirilmesi lazım. Bizim fiziki açıdan sorunlarımız var. OSB'lerin devreye girmesiyle beraber Yalova ülkemizde 1 milyar dolar ihracat yapan iller arasına girecek. 2020'ye kadar bu olacaktır. 2020 çok uzun bir süre. Buradaki OSB'lerin tamamlanması, çiçekçilik sektörüyle ilgili faaliyetlerin tamamlanması, ihracat bazlı çalışmalarının olması, buradaki sanayi şirketlerin performanslarının artması ve karbon elyafla ilgili çalışmalarla Yalova ihracatta iyi bir noktaya gelecek."

Bilişim İhtisas OSB'ye, kalıpçılar sektörünün talip olması konusunu da değerlendiren Özel, şunları kaydetti:  "Kalıpçıların Yalova'ya katkı sağlamaması mümkün değil. Bu konu meclisimizde de irdelenecek. Bu arkadaşlar Yalova'ya geldi, görüşmeler yaptı. Bu kalıpçılık sektörüyle ilgili bilgilere sahibim. Bunların hedef kitleleri otomobil sektörü. Kocaeli, Sakarya, Bursa illeri otomobil sektörünün Türkiye'deki can damarları. Bunun yanında cazip olan taşıt yan sanayi ihtisas OSB'nin Yalova'da kurulacak olması. Uzun yıllardır atıl olan, bir türlü faaliyete geçemeyen Bilişim İhtisas OSB ile ilgili böyle bir projenin gündeme gelmesi Yalova açısından sevindirici bir olay. İşin bilişim altyapısı, inovasyon, AR-GE ile ilgili çalışmalarla entegre olabilecek bu sektörün Yalova'ya büyük bir katkı sağlaması mümkün görünüyor."

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim