Dünyanın en prestijli denizcilik fuarlarından biri olarak kabul edilen Posidonia 2026 kapsamında Atina’da gerçekleştirilen imza töreninde konuşan YAF Group CEO’su Yusuf Kanıcı, Türk denizcilik sektörünün gelişimi ve yerli klas kuruluşlarının desteklenmesi adına önemli bir adım attıklarını söyledi.
Kanıcı, imzalanan anlaşma kapsamında YAF Group bünyesinde faaliyet gösteren Orka ve Milestone şirketlerine ait dört geminin aşamalı olarak Türk Loydu klasına geçirileceğini belirterek, ilk aşamada SUN S isimli geminin Türk Loydu’na transfer edileceğini açıkladı.
Yeni inşa projelerinde de Türk Loydu hedefi
Çin’de devam eden yeni gemi inşa projelerine de değinen Kanıcı, Türk Loydu’nun uluslararası alandaki faaliyetlerini yakından takip ettiklerini ifade ederek şunları söyledi :
“Yeni inşa projelerimiz Çin tersanelerinde devam ediyor. Türk Loydu’nun Çin’deki yeni inşa sörvey hizmetlerini sürdürebildiği ölçüde, gelecekte teslim alacağımız yeni gemilerimizde de Türk Loydu ile çalışmayı hedefliyoruz.”
IACS sürecine destek vurgusu
Türk Loydu’nun yeniden International Association of Classification Societies üyeliği sürecinde aktif destek verdiklerini belirten Kanıcı, Çin’deki temaslarında önemli rol üstlendiklerini söyledi.
Kanıcı, Çin’in klas kuruluşu olan China Classification Society ile gerçekleştirilen görüşmelerde Türk Loydu adına destek talebinde bulunduğunu belirterek, CCS’nin Türk Loydu’nun üyelik sürecinde olumlu oy kullanan kuruluşlardan biri olduğunu ifade etti.
“Türk denizciliğinin yerli kurumlarını desteklemeye devam edeceğiz”
Yerli denizcilik kuruluşlarının güçlenmesinin sektör açısından stratejik önem taşıdığını vurgulayan Kanıcı, YAF Group olarak Türk Loydu ve yerli denizcilik ekosistemine destek vermeyi sürdüreceklerini belirtti.
Posidonia 2026’ya Türkiye’den yaklaşık 75 firmanın katıldığını hatırlatan Kanıcı, Türkiye’nin de uluslararası ölçekte ses getirecek denizcilik fuarlarına ev sahipliği yapabilecek potansiyele sahip olduğunu söyledi.
“Posidonia bugün dünya denizcilik sektörünün buluşma noktalarından biri haline geldi. Benzer ölçekte, uluslararası etkiye sahip organizasyonların Türkiye’de de düzenlenmesini arzu ediyoruz. Şirketimiz ve şahsım adına bu tür girişimlerin destekçisi olmaya devam edeceğiz.” dedi.
Türk Loydu ile YAF Group arasında imzalanan iş birliği anlaşması, Türk denizcilik sektöründe yerli klas kuruluşlarının desteklenmesine yönelik önemli adımlardan biri olarak değerlendiriliyor.
DENİZ HABER AJANSI
































