• BIST 9079.97
  • Altın 2324.233
  • Dolar 32.3553
  • Euro 34.9392
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 14 °C
  • Antalya 16 °C
  • Muğla 8 °C
  • Çanakkale 9 °C

Vergi indirimi Boat Show’da beklentileri yüzde 20 artırdı

Vergi indirimi Boat Show’da beklentileri yüzde 20 artırdı
CNR Avrasya Boat Show, yarın kapılarını açıyor. Yat ve teknelerde ÖTV’nin sıfırlanması, KDV’nin ise yüzde 1’e indirilmesinin fuara doping etkisi yapması bekleniyor.

Karada yapılan dünyanın ikinci en büyük tekne ve yat fuarı olan ‘CNR Avrasya Boat Show-11.Uluslararası Deniz Araçları, Ekipmanları ve Aksesuarları Fuarı yarın kapılarını açıyor. 

Geçtiğimiz hafta yapılan düzenlemeyle yat ve teknelere getirilen vergi indiriminin fuara doping etkisi yapması bekleniyor. Sektör temsilcileri ziyaretçi sayısında yüzde 20 artış beklerken, satışların da önemli oranda artacağını öngörüyor.

Bakanlar Kurulu kararıyla yatlar, tekneler, kotralar ve gezinti teknelerinde ÖTV sıfırlanırken KDV ise yüzde 1'e indirilmişti. Yeni inşa edilecek tekneler için süre sınırı konulmazken Türk bayrağına geçecek 2. el tekneler içinse 30 Nisan'a kadar süre verildi.

Bu düzenlemenin ilk yansımalarının yarın kapılarını açacak CNR Avrasya Boat Show’da görülmesi bekleniyor. Düzenlemenin yat piyasasına yüzde 15’e yakın hareketlilik getirmesini öngördüklerini ifade eden Gemi ve Yat İhracatçıları Birliği Başkanı Başaran Bayrak, “CNR Avrasya Boat Show’da bunun etkilerini görmeye başlayacağız. İç pazardaki bu hareketlilik yat inşasına da yansıyacak” dedi.

“Tekne almak için en doğru zaman”

CNR Holding Genel Koordinatörü Cem Şenel, tekne almak için en doğru zaman olduğunu vurgulayarak, “ Yapılan bu düzenlemeyi denizcilik sektörü ve fuarımıza gelip tekne sahibi olmak isteyen ziyaretçilerimiz adına büyük bir heyecanla karşılıyoruz. CNR Holding olarak, hükümetimizin sektöre verdiği bu müjdeli haber sonrasında tekne almak için en doğru zamanın bu zaman olduğunu düşünüyoruz. Düzenlemenin CNR Avrasya Boat Show’a da katkıları büyük olacak. Fuarımızın geçtiğimiz yıla göre daha da başarılı geçeceğini düşünüyoruz. Geçtiğimiz yıl CNR EXPO Yeşilköy’de gerçekleştirdiğimiz fuarımıza yerli ve yabancı 50 binin üzerinde ziyaretçi gelmişti. ÖTV ve KDV indiriminin de etkisiyle bu yıl fuarımızda 60 binin üzerinde yerli ve yabancı ziyaretçiyi ağırlamayı hedefl iyoruz. CNR Avrasya Boat Show’da satışların da önemli oranda artacağını düşünüyoruz” diye konuştu.

Deniz Endüstrisini ve Denizciliği Geliştirme Derneği’nin (DENTUR), Yönetim Kurulu Başkanı Alpaslan Sirkecioğlu ise “Kesinlikle sektörün önünü açacak, denizseverlerin deniz ile buluşmasında ve Türk bayrağını dalgalandırarak “Denizci Millet, Denizci Ülke” sloganının gerçekleşmesi için şimdiye kadar yapılan en etkili düzenleme olduğunu düşünüyoruz. Düzenlemenin fuardaki satışlara önemli katkısıa ve satışlara önemli katkısı olacağını bekliyoruz” dedi.

Binden fazla marka katılacak

‘CNR Avrasya Boat Show-11.Uluslararası Deniz Araçları, Ekipmanları ve Aksesuarları Fuarı 10 Şubat tarihinde (yarın) VIP açılış günü ile medya mensupları, iş ve sanat dünyasından özel konuklarını CNR EXPO Yeşilköy’de ağırlayacak. 1000’in üzerinde markanın katılımı ile düzenlenecek fuar, 11-19 Şubat tarihleri arasında da tüm ziyaretçilere açık olacak. CNR Avrasya Boat Show, Princess, Sealine, Hanse, Azimut, Moody, Prestige, Dufour, Jeanneau, Azuree, Sunseeker gibi dünya markalarının en iddialı motor yat ve yelkenlilerini görücüye çıkaracak.

300’ün üzerinde özel tasarım

Milyon dolarlık yatların dünya ve Türkiye tanıtımlarına ev sahipliği yapacak fuarda, teknoloji, tasarım ve konforu bir arada sunan 300’ün üzerinde süper yat, mega yat, katamaran, yelkenlinin yanı sıra amatör denizciler için daha az bütçeyle sahip olunabilecek tekneler de sergilenecek. Pozitif Fuarcılık ve DENTUR iş birliğinde 85 bin metrekarelik alanda organize edilecek. Uluslararası Boat Show Organizatörleri Federasyonu (IFBSO) ve Uluslararası Denizcilik Endüstrisi Dernekleri Konseyi (ICOMIA) üyesi olan CNR Avrasya Boat Show Fuarı, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile KOSGEB ve İMEAK Deniz Ticaret Odası tarafından da destekleniyor.

Boat Show birbirinden renkli etkinliklere ev sahipliği yapacak. Deniz ve tekne tutkusuyla tanınan ünlü oyuncu Ata Demirer, CNR Avrasya Boat Show’un VIP açılış gününe katılacak. Ata Demirer’e, senaristliğini ve oyunculuğunu üstlendiği “Olanlar Oldu” fi lminde denizcilik sektörüne yaptığı katkılardan dolayı “DENTUR Sektör Özel Ödülü” verilecek. Ünlü besteci ve piyanist Tuluyhan Uğurlu ise CNR Avrasya Boat Show ziyaretçileri için konser verecek. Müzik yeteneği 4 yaşında keşfedilen ünlü sanatçı aynı yıl İstanbul Belediye Konservatuvarı piyano bölümüne kabul edildi. Türk sanat camiasının en önemli piyano sanatçılarından olan Tuluyhan Uğurlu 12 Şubat günü, sevenleriyle buluşacak.

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim