• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 18 °C
  • Antalya 19 °C
  • Muğla 15 °C
  • Çanakkale 13 °C

Vera Denizcilik Şirketlerini karıştırınca, ortaya saçma sapan bir haber çıktı!

Vera Denizcilik Şirketlerini karıştırınca, ortaya saçma sapan bir haber çıktı!
FETÖ/PDY soruşturması kapsamında el konulan Naksan Holding'e ait VERA DENİZCİLİK A.Ş. ile Mustafa Dargın'ın sahibi olduğu VERA DENİZCİLİK LTD. Şirketini karıştırınca, gazetecilik noktasında sıkıntılı bir habere imza attık.

"SKANDAL! Devletin el koyduğu gemi, 3.2 milyon dolara Yunanlılara satıldı" başlığıyla yaptığımız maddi hatalarla dolu haberimizden dolayı, Vera Denizcilik İthalat ve İhracat Ticaret Ltd. Şti'den ve okuyucularımızdan özür diliyoruz.

"FETÖ/PDY soruşturması kapsamında el konularak önce kayyum atanan, daha sonra ise yönetimi TMSF'ye geçen Vera Denizcilik Şirketi’ne ait M/V SANTA PACIFIC isimli kuruyük gemisi, 3 milyon 200 bin dolara Yunanlılara satıldı." spotuyla kamuoyuna duyurduğumuz içinde maddi hatalar dolu haberin gelişimiyle ilgili kamuoyunu bilgilendirme gereğini hissettik.

Recep Canpolat imzasıyla kaleme aldığımız "SKANDAL! Devletin el koyduğu gemi, 3.2 milyon dolara Yunanlılara satıldı" başlıklı haberde adı geçen VERA DENİZCİLİK İTHALAT VE İHRACAT LİMİTED ŞİRKETİ'nin Gaziantep'te gerçekleşen FETÖ/PDY Soruşturmasıyla ilgisi olmadığını, Gaziantep 3'üncü Sulh Ceza Hakimliği'nin tarafından 2 Eylül 2016 tarihinde KAYYUM ATANAN Şirketin NAKSAN HOLDİNG'E ait VERA DENİZCİLİK ANONİM ŞİRKETİ olduğunu, isim benzerliğinden kaynaklanan hatalar zincirinin bu haberin oluşmasına neden olduğunu kamuoyunun bilgisine sunmak istiyoruz.

Başkasının Hukukunu Koruyamayan, Kendi Hukukunu Koruyamaz" ilkesiyle hareket eden Deniz Haber Ajansı, bu büyük maddi hatadan dolayı bir kez daha mağdur ettiğimiz kişi, kurum ve kuruluşlardan özür diliyoruz.

İLK HATA AĞUSTOS AYINDA SAVCILIK AÇIKLAMASINDA ORTAYA ÇIKTI

12 Ağustos 2016 tarihinde Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı "FETÖ/PDY Soruşturması kapsamında Gaziantep ve İstanbul'da 56 şirkete kayyum atandığını" Anadolu Ajansı kanalıyla açıkladı. Deniz Haber Ajansı, bu duyuru üzerine listede adı geçen denizcilik şirketlerini ön plana çıkararak, Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığının kayyum atadığı şirketleri, kamuoyuna duyurdu.

Ancak bu haberin yayınlanmasıyla birlikte ana akım medya da, Vera Denizcilik Şirketi ve Vega Tekstil Şirketinin sahibi Mustafa Dargın'ın 29 Temmuz 2016 tarihinde İstanbul 1. Asliye Ticaret Mahkemesi'ne İFLAS BAŞVURUSU yaptığı ve 2 Ağustos 2016 tarihinde bu başvurunun kabul edildiği belirtilerek "FETÖCÜ MUSTAFA DARGIN OHAL KAPSAMINDA İFLAS BAŞVURUSU YAPARAK MAL KAÇIRMAYA ÇALIŞIYOR" başlığıyla haberleştirildi.

Öte yandan siyasi iktidara yakınlığıyla bilinen Sabah Gazetesi'nden Nazif Karaman'ın haberine göre, "İstanbul tekstil dünyasının kalbinin attığı Osmanbey piyasasında Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yakınlığıyla bilinen Mustafa Dalğın, iki şirketine 'jet iflas erteleme' kararı aldırarak büyük bir mal kaçırma operasyonuna imza attı. Olağanüstü Hal ile iflas erteleme kararı yasaklanmadan iki gün önce İstanbul Anadolu 1. Asliye Ticaret Mahkemesi'nde alelacele dava görüldü. Dalğın'ın şirketleri için iki günde iflas erteleme kararı çıkarıldı" şeklinde haberleştirildi.

Bu haberin çıkmasıyla birlikte HSYK, adı geçen mahkemede görev yapan Başkan ve iki Üye hakkında soruşturma açtığını açıkladı. Bu haberler kamuoyuna yansımaya devam ederken, MUSTAFA DARGIN veya VERA DENİZCİLİK'TEN HİÇ BİR AÇIKLAMA YAPILMADI.

vera_mahkeme_iflas_buyuk.jpg

STAR, YENİ ŞAFAK VE AKŞAM VERA DENİZCİLİK GEMİLERİNİ MANŞETE TAŞIDI

16 Kasım 2016 tarihinde Akşam, Yeni Şafak ve Star Gazeteleri, Naksan Holding'e ait VERA DENİZCİLİK A.Ş. ile MUSTAFA DARGIN'ın sahibi olduğu VERA DENİZCİLİK LTD.ŞTİ'Yİ karıştırarak "FETÖ/PDY soruşturması kapsamında el konularak kayyum atanan Vera Denizcilik Şirketi’ne ait ‘SEA HONEST’ adlı geminin 19 kişilik mürettebatıyla birlikte borçları sebebiyle dört aydır Cezayir’de rehin kaldığı ortaya çıktı." spotuyla haberi detaylandırdı.

Akşam ve Star Gazetelerinin "FETÖ Türk gemicileri Cezayir'de rehin bıraktı" başlığıyla duyurduğu haberde, "Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü bir soruşturma kapsamında Vera Denizcilik Şirketi’ne 11 Ağustos’ta el konulup kayyum atandığı, ancak sahibi Mustafa Dalgın’ın 24 Ağustos’ta OHAL döneminde yasak olmasına rağmen tartışmalı şekilde iflas ertelemesi ile mallarını kaçırdığı ortaya çıkmıştı" denildi.

Bu haberler yayınlanmaya devam ederken, MUSTAFA DARGIN veya VERA DENİZCİLİK'TEN YİNE HİÇ BİR AÇIKLAMA YAPILMADI.

Bu haberler kamuoyuna yansırken, Mustafa Dargın'ın sahibi olduğu VERA DENİZCİLİK ŞİRKETİ'nin iştiraklerinin mülkiyetinde bulunan gemilerin limanlarda alıkonulması ve gemi personelinin "FETÖCÜ ŞİRKETTEN MAAŞLARIMIZ ALAMIYORUZ" şeklinde sektör medyasına açıklamalar yapmalarına rağmen MUSTAFA DARGIN veya VERA DENİZCİLİK'TEN AÇIKLAMA YAPILMAMASI, bizleri bu olumsuz haberin yapılmasına kapı araladı.

DENİZ HABER AJANSI'NIN MADDİ HATASI!

Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığının FETÖ/PDY kapsamında kayyum atayarak el koyduğu ve daha sonra TMSF'ye devredilen NAKSAN HOLDİNG iştiraki VERA DENİZCİLİK A.Ş ile Mustafa Dargın'ın sahibi olduğu VERA DENİZCİLİK LTD. ŞTİ. karıştırarak affedilemez bir habere imza attık.

MUSTAFA DARGIN'ın FETÖ yapılanmasıyla alakasının olup olmadığına bakmadan Deniz Haber Ajansı'nın, ana akım medyada ve sektör medyasında yer alan haberleri kaynak alarak hareket etmesinin yayın ilkelerimiz açısından kabul edilebilecek bir davranış olmadığını ve yaptığımız hatayı örtbas edemeyeceğini bir kez daha kamuoyuna üzülerek belirtmek istiyoruz.

"SKANDAL! Devletin el koyduğu gemi, 3.2 milyon dolara Yunanlılara satıldı" başlığıyla yaptığımız maddi hatalarla dolu haberimize kaynak olan Yunan merkezli brokerlik firmalarının, geçen hafta içinde VERA DENİZCİLİK Şirketine ait "SANTA PACIFIC" gemisinin satıldığıyla ilgili raporun yayınlanmasıydı.

Yunanlı kaynaklarımızdan teyit ettiğimiz "satış bilgisinin" 27 Kasım 2016 tarihinde tarafımıza bildirilmesiyle birlikte, SKANDAL başlığını kullandığımız, SKANDAL haberin yapılmasına sağladı.

Diğer bir konu ise Fethullahçı Yapı tarafından denizcilik sektörüne yönelik kurulan Oruç Reis Denizcilik Kulübü'nün (ODEK) üyesi olan VERA DENİZCİLİK şirketi ve sahibi olan MUSTAFA DARGIN'ın bu dernekle olan ilişkileri, bizlerin önyargılı davranmasına neden oldu.

Bu ÖNYARGIDAN dolayı da MUSTAFA DARGIN'DAN bir kez daha özür diliyoruz. Bu yazımız bir günah çıkarma değil, HAKSIZ BİR ŞEKİLDE bir kişi, kurum ve kuruluşun HUKUKUNA ZARAR verdiğimizin itirafıdır.

Deniz Haber Ajansı Yayın Kurulu olarak Mustafa Dargın'a gönderdiğimiz mailde "Şirketimizi ve Genel Yayın Yönetmenimiz Recep Canpolat'ı mahkemeye vermesi halinde hiç bir savunma yapmayacağımızı" kendisine deklare ettiğimizi ve bir kez daha okuyucularımızın bilgisine sunuyoruz.

AYNI TARİHLERDE KAYYUM ATANAN VERA DENİZCİLİK A.Ş. VE VERA DENİZCİLİK LTD. ŞTİ.'NİN TİCARET SİCİL GAZETESİ'NDE YAYIMLANAN KÜPÜRLERİ

vera_ticaret_sicil_buyuk.jpg

DENİZ HABER AJANSI YAYIN KURULU

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim