• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C
  • Antalya 17 °C
  • Muğla 10 °C
  • Çanakkale 12 °C

Vento Denizcilik denizler için metaverse dünyasına adım attı

Vento Denizcilik denizler için metaverse dünyasına adım attı
Dünya denizciliğinde bir ilki hayata geçiren Vento Denizcilik, denizleri korumak için TURMEPA ile iş birliği başlattı.

Vento aralarında Titanic ve Bandırma Vapuru gibi tarihsel önemi olan deniz taşıtlarının da bulunduğu 1973 adet gemiden oluşan NFT Koleksiyonunun satışından elde edilecek gelirin yüzde 50’sini TURMEPA’ya bağışlayarak, denizlerin korunmasına destek olacak.

Vento Denizcilik dünyada bir ilki gerçekleştirerek hayata geçirdiği Ventoverse NFT Koleksiyonu ile denizlerimizin yarınlarına destek oluyor. Yaklaşık 6 ay önce başlatılan NFT Koleksiyonu Projesi’nde yer alan 1973 farklı geminin sanal dünyada satışı ile elde edilecek gelirin yüzde 50’sini TURMEPA’ya bağışlayarak derneğin temiz denizler mücadelesine destek olacak.İşbirliği kapsamında TURMEPA’nın Nakkaştepe’deki merkezinde TURMEPA Yönetim Kurulu Başkanı Şadan Kaptanoğlu, Vento Denizcilik Kurucu Ortakları Seçkin Yılmaz ve Teoman Mustafa Akyol,  TURMEPA Genel Müdürü Semiha Öztürk ve Deniz Kültürü Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ayşe Olcay’ın katılımıyla imza töreni gerçekleştirildi. 

İşbirliği İklim Krizi Zirvesi’nde Duyuruldu

Vento Denizcilik ile TURMEPA arasında imzalanan anlaşma, Piri Reis Üniversitesi’nde Hakkı Şen anısına 7 Aralık’ta düzenlenen İklim Krizi Zirvesi’nde kamuoyuna duyuruldu. Moderatörlüğünü TURMEPA Yönetim Kurulu Başkanı Şadan Kaptanoğlu’nun yaptığı “İklim Krizi Tehdidi Altında Denizcilik Sektörü” başlıklı oturumda konuşan Vento Denizcilik Kurucu Ortağı Seçkin Yılmaz, denizlerin kirliliği hakkında farkındalık yaratmak amacıyla başlattıkları Ventoverse NFT Koleksiyonu ve temiz denizler projesinden bahsetti.Yenilikçi bir proje başlattıklarını ve koleksiyonda toplam 1973 adet farklı geminin yer aldığı bilgisini veren Yılmaz, insanlık tarihinde önemli yer edinmiş Bandırma Vapuru, Titanik ve Nuh'un Gemisi gibi 10 adet gemiyi projelerine dahil ettiklerini söyledi.

3-267.jpg

Kaptanoğlu: Her Bir NFT Gemi İle Denizlere Ve Çevreye Yatırım

TURMEPA Yönetim Kurulu Başkanı Şadan Kaptanoğlu da bu projenin dünyada bir ilk olduğuna dikkat çekerek, TURMEPA’nın hep ilklerin içinde yer aldığını vurguladı. “TURMEPA olarak Ventoverse NFT Koleksiyonu Projesi’nde yer almaktan mutluluk duyuyoruz. Vento Denizcilik güzel bir yatırım yapmış, birlikte denizlerin temizliği için güzel şeyler yapacağımıza inanıyorum. Bu noktada denizcilik sektörüne ve armatörlere NFT Koleksiyonuna ilgi göstermeleri için çağrıda bulunuyorum. Aldıkları her bir NFT gemi ile denizlere ve çevreye yatırım yapmış olacaklar, biz de konunun takipçisi olacağız. Aldığımız iki nefesten birini sağlayan denizlerimizin korunmasına katkı sağladıkları için Vento Denizcilik’e teşekkür ederiz.” dedi. 

Yılmaz: Koleksiyon Armatörler İçin Dijital Ortamda Kripto Yatırım Olacak

Projeleriyle dünyada bir ilki gerçekleştirdiklerini belirten Vento Denizcilik Kurucu Ortağı Seçkin Yılmaz, NFT koleksiyonunun global olarak deniz kirliliği mücadelesine katkıda bulunmak isteyen kişi ve kuruluşlara satışa sunulduğunu kaydetti. Yılmaz, koleksiyonun dijital armatörler için kripto yatırım niteliğini taşıdığını, bununla birlikte elde edilen gelirin de denizlerin temizliğinde kullanılacağını söyledi.Koleksiyondan elde edilecek gelirin TURMEPA’ya aktarılıp, deniz kirliliği ile mücadelede ve çocuklara farkındalık aşılamak üzere eğitimler düzenleneceğini belirten Yılmaz, katkılarından dolayı TURMEPA Yönetim Kurulu Başkanı Şadan Kaptanoğlu ve Genel Müdür Semiha Öztürk’e teşekkür etti.

Koleksiyonla ilgili detayları paylaşan Seçkin Yılmaz şöyle devam etti: “Projemiz Ethereum ağında oluşturuldu ve satın almalar en çok kullanılan kripto para birimlerinden Ethereum ile yapılıyor. Koleksiyonumuzdaki gemiler, tipleri, bayrakları, tüm tasarımları karışık bir düzende olacak şekilde sıralandı ve satın alma süreci sırasındaki gemiye sahip olmak üzere kurgulandı. Satın alma işlemi sırasında yaratılan bu NFT, işlem sonrasında dijital cüzdanınızda sizleri karşılayacak. Bu NFT kişiye özel olup, başka bir eşi bulunmuyor. Çünkü 1973 adet gemi NFT’lerinin tamamı birbirinden farklı. 1973 adet gemi NFT’si, 0-100 / 100-250 / 250-500 / 500-1000 / 1000-1973 olacak şekilde 5 adımda satışa sunuluyor. İlk adımdaki gemilerin fiyatı 0,04 Ethereum, ikinci adımdakilerin fiyatı ise 0,06 Ethereum olarak belirlendi” dedi.

4-201.jpg

Denizcilik sektöründen destek beklediklerini belirten Seçkin Yılmaz, “Denizlerimiz her geçen gün daha da kötüye gidiyor ve iklim krizi dünyanın farklı bölgelerinde olumsuz etkilerini bizlere gösteriyor. Çocuklarımıza temiz bir çevre ve mavi mavi denizler bırakmak istiyorsak, bireysel ve kurumsal olarak üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirmeli, daha yaşanılır bir dünya için elimizden geleni yapmalıyız” şeklinde konuştu. 

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim