• BIST 8988.07
  • Altın 2282.65
  • Dolar 32.2607
  • Euro 35.0338
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 20 °C
  • Antalya 19 °C
  • Muğla 20 °C
  • Çanakkale 21 °C

Vakfıkebir Limanı ÇED raporu bekliyor

Vakfıkebir Limanı ÇED raporu bekliyor
Trabzon’un Tonya ilçesinde kurulacak çimento fabrikasının yanı sıra Vakfıkebir’e yapılacak olan Vakfıkebir Limanı projesi halka tanıtıldı.

Trabzon’un Tonya ilçesinde kurulacak çimento fabrikasının yanı sıra Vakfıkebir’e yapılacak olan Vakfıkebir Limanı projesi halka tanıtıldı.
Emba Trabzon Çimento San. ve Tic. A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mete Bülgün’ün katılımı ile yapılan bilgilendirme toplantısına halk da yoğun ilgi gösterdi. Limanın müşavirlik firması olan MGS Proje Mühendislik Müşavirlik Ltd. Şti. tarafından tanıtımı yapılan liman projesinde firma yetkilisi Özgül Özkan katılımcılara liman konusunda bilgi verdi.

Çimento fabrikası ve liman hakkında halkı bilgilendiren Emba Trabzon Çimento San. ve Tic. A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mete Bülgün, yapılacak yatırımlarla bölgenin istihdamına önemli ölçüde katkı sağlanacağını belirterek, bölgedeki göçlerin yatırımlar sayesinde önleneceğini söyledi. Yatırımın bölge ve ülke için hayırlar getirmesini dileyen Bülgün, “Kapasite çok hassas bir konu. Sayın bakanımıza ilk arz ettiğimiz zaman Vakfıkebir’e liman yapmak için müracaat ettik. Çimento fabrikası için bu fabrikaya ihtiyacımız var. Sayın Bakan’dan 2 milyon ton kapasiteli bir liman istedik. Sayın Bakan şehrin batıya kaydığını, Vakfıkebir’in lojistik üst olacağını söyledi. 5 milyon ton kapasite bile size yetmez dedi. 10 milyon ton kapasiteye çıkarın dedi. Biz de sayın bakana çimento fabrikasıyla birlikte yapacağız. 5 milyon ton kapasiteyle başlayalım. Sonradan büyüme yaparız dedik. Bu limanımıza büyüme projeleri yapıldı” dedi.

Yatırımın özel sektör yatırımı olduğunu ifade eden Bülgün, “Yatırım bir kamu yatırımı ya da yap işlet devret metoduyla yapılmıyor. Tonya’yla yapılacak çimento fabrikasıyla bağlantısına gelince fabrika 2 milyon ton/yıl kapasiteli olacak. O fabrikanın limanı olmakla beraber, hem kuru yük, hem sıvı yük hem de konteyner yapacak. Çimento fabrikası bunun 1 milyon tonunu kullanacaktır. 4 milyon ton kapasitesi umuma açıktır. Gümrük baş müdürlüğü, gümrük muhafaza müdürlüğü de limana gelecek. Liman inşaatıyla liman yapımının gerçekleşmesiyle ilgili hiçbir şüpheye kapılmayın. Fabrika ve liman aynı şirket olmasına rağmen ayrı yatırımlardır. Vakfıkebir limanı münhasır bir yatırımdır. Başlamak üzereyiz. İzinleri tamamladık ÇED süresindeyiz. Bunları tamamladık, sonundayız. Zerre kadar endişeye kapılmayınız. Tonya’daki çimento fabrikasının da yapımı hayırlısıyla gerçekleştiğinde çimento fabrikası da bu limanın önemli bir kullanıcısı olacak” diye konuştu.

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim