• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C
  • Antalya 18 °C
  • Muğla 13 °C
  • Çanakkale 11 °C

Uçak gemisinde geri sayım başladı

Uçak gemisinde geri sayım başladı
HAVELSAN Operasyonlar Grup Başkanı Köseoğlu, Savunma Sanayii Müsteşarlığının yakın zamanda tasarımından yazılımına, her şeyi milli olan Havuzlu Çıkarma Gemisi'ni gündemine alacağını söyledi.

HAVUZLU ÇIKARMA GEMİSİ'NDE (LPD) GERİ SAYIM BAŞLADI

HAVELSAN Operasyonlar Grup Başkanı Mehmet Gökhan Köseoğlu, Savunma Sanayii Müsteşarlığının yakın zamanda tasarımından yazılımına, her şeyi milli olan Havuzlu Çıkarma Gemisi'ni gündemine alacağını söyledi.

Köseoğlu, Milli Gemi (MİLGEM) Projesi kapsamında yapılan ilk geminin 2011 yılında teslim edildiğini belirterek, projenin Türkiye için dönüm noktasını olduğunu vurguladı.

Türkiye'nin ilk defa savaş gemisini sıfırdan tasarladığını anlatan Köseoğlu, MİLGEM'de kullanılan bütün cihaz ve yazılımların hemen hemen tamamının milli olduğunu anımsattı, "Artık içinde hiçbir yabancının elinin değmediği milli bir yazılımla çalışıyor, attığını vuran bir gemi haline gelmiştir" diyen Köseoğlu, Savunma Sanayii Müşteşarlığının MİLGEM projelerinde geri kalan 6 gemi üzerinde çalışmaya başladığını, yakın zamanda siparişe başlayacaklarını kaydetti.

"MİLGEM, Türk Deniz Kuvvetleri için tamamen milli altyapı üzerine geliştirilen gemi haline gelecek" diyen Köseoğlu, "Son yıllarda tamamıyla milli platformlara yöneliyoruz. Yakın zamanda Savunma Sanayii Müsteşarlığı, yine tamamen milli olan Havuzlu Çıkarma Gemisi'ni (LPD) gündemine alıyor, tasarımından yazılımına her şey milli. Artık dışarıdan alımlar bitiyor. Yakında özgün helikopter projemiz geliyor. Biz artık kar topunu dağın tepesine çıkardık, çığ olarak aşağı düşen bir sürecin içerisindeyiz" şeklinde konuştu.

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Oktay Mhamut KEREMOGLU
30 Mayıs 2013 Perşembe 18:03
Bizim Ulkemizin Boyle Bir Gemiye İhtiyacı Varmı
Merhaba,
Benim anlamadıgım sey bizim binlerce deniz mili otede kolonilerimizmi var yoksa baska jandarmalık gorevlerimiz mi cıkacak ki, BOYLE BİR GEMİYE ASLA İHTİYACIMIZ OLDUGUNU dusunmuyorum. Ulkenin vergilerinin(kaynaklarının) CAR - CUR edilerek Yandas Tersanelere yaranıslık satmaktan baska bir sey olmamadıgını dusunuyorum. Ulkenin ortasından en uzak deniz kenarına svas ucagı ucus mesafesi bir hadi bir bucuk saat diyelim, hadi helikopterde ikiser katı olsun diyelim. Havuzlu Cıkarma Gemisiyle SİMDİ NEREYE DEMOKRASİ GOTURMEYE USAKLIK PARDON HİZMET EDECEGİZ. Cevremizde Buyuk Ortadogu Projesi Kapsamında Demokrasi askıyla dolu baska bir komsumuz kaldı mı...Allah Buyuktur...
85.105.111.201
Karabacak
30 Mayıs 2013 Perşembe 17:02
Huseyin
Ama çok önemli bir ayrıntıyı atlıyorsunuz, gemi çelik değilmi, bu çelikte Türkiyeden. İşçilik türkiyeden,:=) vs vs vs
88.247.196.226
Arda
30 Mayıs 2013 Perşembe 14:13
Karakaya
Bu projede teklif veren 3 tersaneden biri İspanyol Navantia Tasarımı "Juan Carlos" sınıfı LHD , Diğeri Çin tasarımı Type 81 LHD , diğeri de İngiliz BAE tasarımı birer gemi ile ihaleye giriyorken ,bu gemiler nasıl tamamen yerli oluyor??? Son zamanlarda savunma ihalelerinde yerlileşme oranının yüksek olduğu bir gerçektir ancak insanları "tamamen yerli" diyerek yanlış yönlendirmek yanlıştır.
194.27.67.197
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim