• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 23 °C
  • Muğla 19 °C
  • Çanakkale 19 °C

Türkiye, IMO'da varlığını pekiştirdi

RECEP CANPOLAT

Türkiye, 23 Kasım - 2 Aralık tarihleri arasında Londra'da yapılan Uluslararası Denizcilik Örgütü (IMO) 29. Genel Kurulu'na damgasını vurdu.

1999 yılından beri C Kategorisinden  IMO Konseyi'ne aday olan ve 8 dönemdir konseyde yer alan Türkiye, 9 kez aday olduğu seçimlerde, tarihinin en büyük oyunu alarak 137 oyla ikinci sıradan IMO Konseyi'ne seçildi.

Türkiye'nin Londra Büyükelçisi Abdurrahman Bilgiç Başkanlığı'ndaki Türk Heyeti'nde, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı (UDHB) Dış İlişkiler ve AB Genel Müdürü Bekir Gezer, UDHB Deniz Ticareti Genel Müdürü Mustafa Çalışkan, IMO Daimi Uzman Temsilcisi Burak Aykan, Londra Büyükelçiliği 2. Katibi Nermin Can, UDHB Daire Başkanı Çisel Aslan, UDHB Daire Başkanı Emre Dinçer, Dışişleri Bakanlığı (DİB) Daire Başkanı Erman Çetin, DİB Başkatibi Murat Sezer ve Denizcilik Uzmanı Tuğba Özerciyes yer aldı.

Uluslararası Denizcilik Örgütü (IMO) 29. Genel Kurulu'nun açılışını yapan 28. Dönem Genel Kurul Başkanı Emekli Büyükelçi Ahmet Ünal Çeviköz'ün konuşması, üye ülkeler tarafından yoğun alkış ile karşılandı. Başkanlık görevini Aznar Hükümeti'nde Milli Savunma Bakanlığı yapan İspanya'nın Londra Büyükelçisi Frederico Tivolli'ye teslim eden Ahmet Ünal Çeviköz, seçimler öncesi yaptığı diplomasi faaliyetlerinde Türkiye'ye büyük katkı sağladı. Diğer taraftan Uluslararası Hidrografi Örgütü (IHO) adına IMO Genel Kurulu'na katılan IHO Direktörü Emekli Amiral Mustafa İpteş'in de Konsey seçimleri öncesi, yaptığı ikili görüşmeleri de kayıtlara geçirmemiz gerekir.

Seçimlerden önce Rus savaş uçağının, Türkiye havasahasını ihlal etmesi sonucu, Türk jetleri tarafından düşürülmesi, IMO Genel Kurulu kulislerinde yoğun gündem oluştururken, Türk Heyeti'nde bir tedirginlik oluşmasına neden oldu. Ancak Rusya'nın Türkiye aleyhine yaptığı propagandaya karşın, IMO 29. Genel Kurulu'nda yoğun diplomasi faaliyetlerini hızlandıran Türk Heyeti, başarılı bir performans göstererek çalışmalarının meyvesini aldı.

Türk Heyeti'nde bulunan isimlerin gecesini, gündüzüne katarak IMO üyesi ülkeler ile bire bir markaj stratejisi ile çalışmalara imza atmaları, Türkiye'nin gurur duyacağı bir sonuca ulaşmasına neden oldu.

Diğer taraftan Deniz Haber Ajansı'nın her sene geleneksel olarak düzenlediği Uluslararası Altın Çıpa Denizcilik Başarı Ödülleri Töreni'nin, 29. IMO Genel Kurulu'nda Türk Heyeti'nin görüşmelerine katkı sağlaması, bizim gurur duyacağımız bir anekdot olarak önümüze çıktı.

Başta Malta, İtalya, Nijerya, Avustralya, İspanya, Panama, Şili ve Angola olmak üzere, üye ülkelerinin delegasyonlarının, Uluslararası Altın Çıpa Denizcilik Başarı Ödülleri Töreni'nin, Türkiye'nin PR'na büyük katkı sağladığını söylemeleri, Deniz Haber Ajansı olarak bizleri ziyadesi ile mutlu etti.

İMEAK DTO, GİSBİR VE DİĞER KURULUŞLAR

Uluslararası Denizcilik Örgütü (IMO) 29. Genel Kurulu'nda Türkiye'nin tarihi bir oyla yeniden Konsey'e seçilmesine katkı sağlayan gizli kahramanları da belirtmemizde fayda var.

Özellikle IMO Merkez Binada verilen Türk Resepsiyonu İMEAK Deniz Ticaret Odası'nın katkısı ile yapıldığını not düşmemiz gerekir. Ayrıca DenizHaber.TV üzerinden IMO 29. Genel Kurulu an be an CANL I yayınlar ile izleyiciler ulaşmasında Türk Gemi İnşa Sanayicileri Birliği, Transbospor Gemi Acenteliği, Med Marine Holding ve Marin Tug Şirketi'nin katkısıyla yapıldığını ifade etmem gerekiyor.

Uluslararası Denizcilik Örgütü (IMO) 29. Genel Kurulu'nda Türkiye'nin tarihi bir oyla seçilmesine katkı sağlayan tüm kişi, kurum ve kuruluşlara ülkem adına teşekkür ediyorum.

Sevgi ile Kalın...

imo_buyuk.jpg

Türk Heyeti Soldan Sağa: Tuğba ÖZERCİYES, Çisel ASLAN, Murat SEZER, Erman ÇETİN, Nermin CAN, Abdurrahman BİLGİÇ, Bekir GEZER, Mustafa ÇALIŞKAN, Burak AYKAN ve Emre DİNÇER

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Mehmet Öztürk
04 Aralık 2015 Cuma 12:41
12:41
Yapmayın Allahaşkına...1999 dan beri aynı kategoride yer almak, bir üst lige çıkamamak neyin başarısıdır...Sadece bu değil tabiiki...Denizleri olan fakat denizci olamayan, bu zenginliğin hakkını veremeyen bizler gerçekleri görmemekte, gözlerimizi ve algılarımızı kapatmakta maalesf ustayız...
212.174.131.15
gemi inşa hüh.
03 Aralık 2015 Perşembe 07:46
07:46
bir an dünyayı kurtardılar sandım. imo sormamış mı dünyada en çok gemisi tutuklanan ülkelerde kaçıncıyız? en çok denizi kirleten ülkelerde kaçıncıyız diye?
221.156.200.46
Ahmet Gücel
01 Aralık 2015 Salı 17:09
17:09
Elde edilen başarı ülkemizin başarısıdır.
Tüm emeği geçenleri içtenlikle tebrik ediyorum. Ancak Sayın Büyükelçimizin himayelerinde ve destekleriyle çalışan Londra Büyükelçiliğinde görevli Nermin hanımın ve deniz haber editörü Sn Recep Canpolat’ın gayretleri ilave teşekkürü hakkediyor.
Bu seçkin ekibi kutluyorum.
212.174.131.15
Yazarın Diğer Yazıları
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim