• BIST 10331.31
  • Altın 4273.108
  • Dolar 40.0625
  • Euro 46.947
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 33 °C
  • İzmir 29 °C
  • Antalya 28 °C
  • Muğla 28 °C
  • Çanakkale 27 °C

Türk tersaneleri bakım ve onarıma yöneldi

Türk tersaneleri bakım ve onarıma yöneldi
DTO İzmir Şube Başkanı Géza Dologh, Türk tersanelerinin sektörde yaşanan krizde akıllı bir yöntem izleyerek tamir, bakım ve onarıma yöneldiğini söyledi.

Türkiye, stratejik bir bölgede bulunması nedeni ile gemilerin bakım ve onarımının yapılması için önemli bir potansiyele sahip bulunuyor. Bunun yanında ülkenin 8 bin 333 kilometrelik kıyı şeridi ve yetişmiş insan gücü gibi olanakları sektör açısından artı değer olarak nitelendiriliyor.

DTO İzmir Şube Başkanı Géza Dologh, Türk tersanelerinin sektörde yaşanan krizde akıllı bir yöntem izleyerek tamir, bakım ve onarıma yöneldiğini, 2013-2015 yılları arasındaki iki yıllık süreci bu açıdan fırsatları değerlendirme yılı olarak nitelendirdiğini söyledi. Türk tersanelerinin geçmiş dönemlerde sipariş gemi yapımında marka haline geldiğini ve dünya pazarlarında isim yaptığını hatırlatan Dologh, günümüzde ise harp gemileri ve askeri savunma botları gibi konularda adını duyurmaya devam ettiğini vurguladı.

Dologh, Europort İstanbul Denizcilik Fuarı'nı ziyaret eden Çin Halk Kurtuluş Ordusu Deniz Kuvvetleri Komutanı Koramiral Shiliang Su'nun, Türkiye'nin harp gemi inşasında da başarılı olduğunu belirtmesinin bunun en güzel göstergesi olduğunu vurguladı. Dologh, "Çin Halk Kurtuluş Ordusu Deniz Kuvvetleri Komutanı Koramiral Shiliang Su, anlaşabilirlerse Türk tersaneleri ile çalışmak istediklerini ifade etti. Bu sözler sektör yetkilileri olarak biz denizcileri çok mutlu etti. Türkiye, mevcut olan tersaneler itibariyle konteyner gemileri, kimyasal ve ürün tankerleri, dökme yük taşıyıcı gemiler ile römorkörler, mega yatlar, motorlu ve yelkenli yatlar sektöründe yerleşmiş bir pazara sahip bulunuyor" şeklinde konuştu.

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
CENGİZ KAPT.
12 Nisan 2013 Cuma 17:58
boş laf
Geza Bey,aynı vatandaşlar varyag gemisini boğazdan geçirirken de turizm geliri vaad ettiler.gemi otel olacak,restorant olacak dediler vs vs.kanmayın boş sözlere,bizim maharetli tersanecilerimiz tamir işeriyle yine gereken yere gelirler siz merak etmeyin.saygılarımla
78.101.43.197
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim