• BIST 9079.97
  • Altın 2301.842
  • Dolar 32.3299
  • Euro 35.1048
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 19 °C
  • Muğla 19 °C
  • Çanakkale 19 °C

Türk tasarımcıdan 84 metrelik M/Y GALENE

Türk tasarımcıdan 84 metrelik M/Y GALENE
M/Y GALENE adındaki 84 metre boyundaki gövdesi çelik, üstü alüminyum olan teknenin tasarımı İngiltere’de Southampton Solent Üniversitesinden dereceyle mezun olan Mehmet Kamer Sarpkaya’ya ait.

Tasarımını İngiltere’de Southampton Solent Üniversitesinden dereceyle mezun olan Mehmet Kamer Sarpkaya’nın yaptığı  M/Y GALENE adındaki tekne  84 metre boyunda, gövdesi çelik, üstü alüminyum.

Gövdesi çelik, üst binası alüminyum olan teknenin boyu tam 84 metre. Teknenin tasarımı ise, İngiltere’de Southampton Solent Üniversitesinden dereceyle mezun olan  bir tasarımcı olan, Mehmet Kamer Sarpkaya’ya ait. Yatvitrini’nin haberine göre adını eski yunan mitolojisindeki dingin denizlerin tanrıçasından alan teknenin, 14 VIP misafiri ultra lüks şekilde ağırlamak üzere 7 süiti bulunmakta olup, 25 kişilik mürettebatın yıl boyu rahat şekilde konaklayacağı kamaraları ve yaşam alanları bulunuyor.

Özellikle geniş ailelerin lüks ve ihtişamlarından ödün vermeden, dünyanın her yerine konforlu seyahat etmeleri için tasarlanan teknede, yüksek tavanlar ve geniş camları ile ferahlık ve modern bir görünüm sağlanmış. Galene, helikopter pisti, asansör, spor odası, spa bölümü, sinema salonu, botanik bahçesi, oyuncaklar için garajı, açık havuzu ve jakuzi gibi bir çok özelliğiyle de dikkat çekiyor.

Güvenlik sistemi en üst düzey şekilde tasarlanmış yatta, ana kamara girişi özel bir şekilde konumlandırılmış ve girişi kamufle edilmiş. Aynı zamanda teknede sinyal kesici, su topu ve füze önleyici sistemler uygulanacak şekilde tasarlanmış.

Hızlı deplasman form gövdesi tekneyi düşük süratlerde son derece verimli kılarken, aynı zamanda yüksek süratlere çıkmasına imkan veriyor. Zero speed ve fin stabilizatörler sayesinde, kötü hava koşullarında bile, alargada ve seyir esnasında son derece stabil ve konforlu seyir garantilenmiş.

Galene çift 16V 4680 HP MTU 595 TE 70 standart makinaları ve Siemens EcoProp Hybrid sistemi ile, 6000 deniz mili menzile sahip. Siemens EcoProp Hybrid sistemi karbon salınımını düşürüp, daha çevreci ve uzun bir menzil vaat ediyor. Aynı zamanda hızdan vazgeçemeyenler için, opsiyonel olarak sunulan Rolls Royce MT7 Turbin makinalar ve jet üniteler teknenin yüksek süratlere de çıkmasını mümkün kılıyor. Tank test ve CFD aşamasındaki projenin çalışmaları devam etmekte. 

Teknik Özellikler:

LOA: 84 mt
BOA: 14.2 mt
Gross Tonnage: 2107 t
Draft: 3.9 mt
Motorlar: 2 X 4680 BHP / 3492kW MTU 16V 595 TE 70
SIEMENS HYBRID PROPULSION
Opsiyonel: ROLLS ROYCE MT7 TURBIN + WATERJET SİSTEM
Max. Sürati: 25 knots
Cruising Sürati: 19 knots
Yakıt Tankı: 80.000 lt
Menzil: 6000 nm
Kabinler: 1 Owner, 4 Double, 2 Single Suites
Garaj: 3 Jetski, 1 Mini Submarine, 2 X 7.5 mt RIB Tender, 40 ft Supersport Carbon Tender

galene.jpg

galene1.jpg

galene2.jpg

galene3.jpg

Deniz Haber Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim