• BIST 9079.97
  • Altın 2306.479
  • Dolar 32.3199
  • Euro 35.0359
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 19 °C
  • Antalya 15 °C
  • Muğla 14 °C
  • Çanakkale 16 °C

Türk Loydu Genel Müdürlüğüne Lütfü Savaşkan atandı

Türk Loydu Genel Müdürlüğüne Lütfü Savaşkan atandı
Türk Loydu Vakfı iştiraklerinden olan Türk Loydu Uygunluk Değerlendirme Hizmetleri A.Ş.’nin Genel Müdürlüğü görevine Lütfü Savaşkan getirildi.

Türk Loydu Yönetim Kurulu, denizcilik sektörünün deneyimli yöneticilerinden Lütfü Savaşkan’ı Türk Loydu Uygunluk Değerlendirme Hizmetleri A.Ş.’ya 29.09.2018 tarihi itibariyle Genel Müdür olarak atadı.

Denizcilik sektörünün çeşitli kademelerinde 32 yıllık deneyime sahip ve bu süre içerisinde farklı pozisyonlarda yöneticilik yapmış olan Lütfü Savaşkan, İstanbul Teknik Üniversitesi Gemi İnşaatı ve Makinaları Mühendisliği’nden 1986 yılında mezun olup, 1987 yılında Viyana Teknik Üniversitesi’nde okumuş ve daha sonra Sabancı Üniversitesi’nde Yöneticiler için İş İdaresi alanında yüksek lisans yapmıştır.

Germanischer Lloyd’da 10 yıl hizmet verdikten sonra, Marmara Tersanesi, Transal Denizcilik, Dearsan Tersanesi, Dearsan Savunma ve Altınbaş Grubunda Yönetim Kurulu Üyelikleri, Genel Müdürlük ve İcra Kurulu Üyelikleri görevlerinde bulunmuştur. Bilgi birikimi ve deneyimi ile Türk Loydu’nun gerek IACS üyelik çalışmalarında gerek AB tanınırlık süreçlerinde önemli bir fark yaratacak olan Lütfü Savaşkan, 3 Ekim tarihinde kurum personeli ile yapılan tanışma toplantısında 2019’un zorlu ama bir o kadar da önemli bir yıl olacağını belirterek hep birlikte çalışarak Türk Loydu’nun hak ettiği zirvelere ulaşacağından emin olduklarını söyledi.

lütfü-savaskan.jpg

Türk Loydu Hakkında

Türk Loydu; 1962 yılında TMMOB Gemi Mühendisleri Odası tarafından kurulmuş, Türkiye Sigorta ve Reasürans Şirketleri Birliği, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Deniz Ticaret Odası, İstanbul Sanayi Odası, Türkiye Mühendis ve Mimar Odaları Birliği, Armatörler Birliği, Gemi İnşa Sanayicileri Birliği, Kazan ve Basınçlı Kap Sanayicileri Birliği gibi birçok paydaşa sahip klaslama, muayene ve belgelendirme hizmetlerini sağlayan bir “Klaslama ve Uygunluk Değerlendirme Kuruluşu”dur.

lütfü-savaskan2.jpg

Türkiye’nin önemli sektörel kuruluşlarının bir araya gelerek, ülkemizin öz kaynaklarıyla oluşturduğu Türk Loydu; o günden bu yana sürekli hizmet alanlarını genişleterek, deniz ve kara endüstrisindeki gelişmelere öncülük etmiş ve sektörü sürekli bilgilendirerek gelişimini sürdürmüştür.

lütfü-savaskan3.jpg

Bugün gelinen noktada hizmetlerini uluslararası tanınırlığı olan akreditasyonlar ve yetkiler çerçevesinde sürdürmekte, çeşitli alanlarda yetkin teknik kadrosu ile geniş bir yelpazede gemi klaslama, yönetim sistemleri, ürün ve personel belgelendirme, muayene, onaylanmış kuruluş, üçüncü taraf kontrolörlük ve gözetim hizmetleri vermektedir.

DENİZ HABER AJANSI

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
anonim
25 Ekim 2018 Perşembe 09:37
09:37
klas kuruluşlarında göz önünde olan sörveyörler ve yönetici kadronun sürekliliği esastır. Bu konuda TL çok kötü performans sergilemektedir. sahdaki sörveyörlerinde ve yönetici kadrolarındaki sirkülasyon hiçbir klas kuruluşunda olmadığı kadar yoğundur. Buna sebep olarak; Yönetici kadrolarına atanmış kişilerin seçiminin yanlışlığı olabilir veya çözülemeyen sorunlarda sorumluluğu kendilerinde aramak yerine alt kadrolarda aramaktan kaynaklanabilir. denizcilik camiasında müşterisi olduğumuz klasta hiç kimse yılda 1 defa değişen genel müdür, bölüm müdürü, sörveyör istemez. kurum kimliği açısından da sorunlu bir durum.
213.14.24.138
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim