• BIST 9079.97
  • Altın 2308.161
  • Dolar 32.328
  • Euro 35.0931
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 18 °C
  • Muğla 17 °C
  • Çanakkale 19 °C

‘Türk Denizcilik Sektörünün Güncel ve Gelecek Değerlendirmesi’ konulu söyleşi gerçekleştirildi

‘Türk Denizcilik Sektörünün Güncel ve Gelecek Değerlendirmesi’ konulu söyleşi gerçekleştirildi
Karadeniz Teknik Üniversitesi Sürmene Deniz Bilimleri Fakültesi’nin organize ettiği ‘Türk Denizcilik Sektörünün Güncel ve Gelecek Değerlendirmesi’ konulu söyleşiye katılan Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Denizcilik Genel Müdürü Ünal Baylan, sektöre ve Türk insanına katma değerli iş üretmeye çalıştıklarını ifade etti.

Karadeniz Teknik Üniversitesi, Sürmene Deniz Bilimleri Fakültesi’nin organize ettiği, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Denizcilik Genel Müdürü Ünal Baylan’ın konuk olduğu ‘Türk Denizcilik Sektörünün Güncel ve Gelecek Değerlendirmesi’ konulu söyleşi geniş bir katılımla gerçekleştirildi.

Fakülte ve sektör yöneticilerinden geniş katılımın olduğu söyleşiye Sürmene Deniz Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Muzaffer Feyzioğlu, Anabilim dalı başkanları Prof. Dr. Muhammet Boran ve Prof. Dr. Ersan Başar, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Sercan Erol, Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Umut Yıldırım, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Turgut Kıran Denizcilik Fakültesi Dekan Yrd. Dr. Öğr. Üyesi İdris Turna, Trabzon Liman Başkanı Muhammet Özçelik, Trabzon Liman İşletmeciliği A.Ş. Genel Müdürü Muzaffer Ermiş, Türk Kılavuz Kaptanlar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Kapt. Muhammer Arslantürk, KTÜ DUİM Mezunlar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Kapt. Şakir Tosun, Deniz Trafik Operatörleri Derneği Genel Sekreteri Kapt. Garip Erdoğan, Fakültemiz Öğretim elemanları, denizcilik şirketlerinin temsilcileri, mezunlar ve öğrenciler katılım sağladı.

Hoş bir dost meclisine konuk olduğunu ifade ederek söze başlayan Denizcilik Genel Müdürü Ünal Baylan, Türk ve dünya denizciliğine dair önemli bilgiler verdi.

Ülke olarak LNG depolama imkânı sağlayan bir FSRU gemisinin teslim aşamasında olduğunu açıklayan Baylan, öğrencilerin staj yeri bulma problemine çözüm için ticari faaliyeti de olan stajyer istihdam edecek bir staj gemisi projeleri olduğundan bahsetti.

Baylan, 8 Mart Kadınlar Günü’nde Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ve 12 şirketin katılımı ile imzalanan ‘Denizcilik Bölümü Kız Öğrencilerine Yönelik Fırsat Eşitliği İş Birliği Protokolü’nün şirketler nezdinde büyüyerek devam edeceği müjdesini verdi.

Baylan, Göreve geldiklerinde öncelikli olarak gündeme aldıkları yabancı firmalara personel gönderimi konusunda büyük ilerlemeler kaydettiklerini, Hong Kong ve Danimarka hükümetleriyle yapılan anlaşmalardan sonra yeni imzaların yakın zamanda açıklanacağını ifade etti.

Yabancı sahipli firmalara işgücü ihracı konusunda da Türkiye’de faaliyet gösteren personel yönetimi firmalarıyla da (manning) görüşmeler yaptıklarını, Türk insanına uluslararası alanda daha fazla istihdam oluşturma hem de ülkeye döviz girdisi sağlama konusunda çalıştıklarını ifade eden Baylan, yabancı bayraklı gemilerde çalışan gemiadamları için de sosyal haklar konusunda çalışmaları olduğunu söyledi.

Baylan, ülkemizde çok sayıda denizcilik meslek lisesi olduğunu ancak mezun öğrencilerin sektöre entegre olma konusundaki sıkıntıları gidermek için belirledikleri 6 pilot okul uygulamasıyla sektöre ara eleman yetiştirmeyi amaçladıklarını belirtti.

Denizcilik Genel Müdürlüğü olarak projesi olan kişi ve kurumlara destek vermeye hazır olduklarını söyleyen Ünal Baylan, sektöre ve Türk insanına katma değerli iş üretmeye çalıştıklarını ifade etti.

Akademisyen, sektör temsilcileri ve öğrencilerin sorularına samimiyetle yanıtlar veren Ünal Baylan, bu toplantıların fikir alışverişi için önemli olduğunu ve katılmaktan her zaman mutluluk duyduğunu sözlerine ekledi.

soylesi_4-001.jpgsoylesi_3-001.jpgsoylesi_2-001.jpgsoylesi_1-001.jpg

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim