• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 17 °C
  • Muğla 12 °C
  • Çanakkale 13 °C

Turizmcilerden Ölüdeniz'de kirlilik isyanı

Turizmcilerden Ölüdeniz'de kirlilik isyanı
Muğla'nın Fethiye İlçesi Ölüdeniz Beldesi'nde turizmciler, Belcekız Plajı'na kurulan büfe ve platformları protesto ederek Babadağ'dan atlayan paraşütçülerin plaja inecek yer bulamadığını söyledi.

Muğla'nın Fethiye İlçesi Ölüdeniz Beldesi'nde turizmciler, Belcekız Plajı'na kurulan büfe ve platformları protesto ederek Babadağ'dan atlayan paraşütçülerin plaja inecek yer bulamadığını söyledi. Ölüdeniz'e tatil için gelen turistler ise temizlik standartlarının her geçen yıl düştüğünü savunarak yetkililerin sorunlara çözüm bulmasını istedi.

Ölüdeniz Beldesi'nde ince kumu ve turkuvaz mavisi deniziyle dünyaca ünlü Belcekız Plajı'na Muğla Valiliği İl Özel İdaresi bünyesindeki plaj işletmecisi Melsa El Sanatları Şirketi tarafından yaptırılan büfe ve platformlar tepki çekti. Belcekız Plajı'ndaki otel, kafe, bar işletmecileri, paraşüt firması yetkilileri ve turistler bir araya gelerek büfe ve platformların kaldırılmasını, plajın temizlik standartlarının yükseltilmesini istedi.

Kıyının ve plaj bölgesinin açıklardan gelen kirliliğe karşı korunmadığını, kumsaldaki sigara izmaritlerinin dahi temizlenmediğini iddia eden turizmciler, buna rağmen işletmeci firma tarafından denize 30 metre mesafede 3 dev platform üzerine büfeler inşa edildiğini söyledi. Büfe inşası sırasında plaja giren iş makinelerinin turistleri korna çalarak uzaklaştırdığını dile getiren turizmciler, yaşananların tüm dünyada kartpostalları süsleyen Belcekız Plajı'na yakışmadığını anlattı.

9 yıldır tatil için Ölüdeniz'e geldiklerini belirten İngiliz çift Stephen ve Gaynor Budd, Belcekız Plajı'nın standartlarının her geçen yıl düştüğünü söyledi. Şezlong fiyatlarının da yüksek olduğunu dile getiren çift turistlerin artık plaja gelmediğini anlattı.

'TURİSTLER PLAJDAN KOVULUYOR'

Belcekız Plajı'nın büfe, tuvalet ve gereksiz platformlarla işgal edildiğini kaydeden otel işletmecisi ve Fethiye Turizm Altyapı Hizmet Birliği yönetim kurulu üyesi Günsenin Günel de, Babadağ'dan atlayış yapan paraşütçülerin plaja inecek yerinin kalmadığını iddia etti. İşletmeci firmanın plajı temizlemek, eksikleri gidermek yerine plaja platform inşa ettiğini anlatan Günel, şöyle konuştu:

"İş yerlerimizi özenle sezona hazırladık. Ancak bir sabah baktık plaja platformlar, büfeler kurulmuş. Yer altına yapılması gereken birçok yapının yanındaki bu büfeler, yamaç paraşütçülerinin iniş yapacağı alanları tamamen işgal etmiş durumda. Deniz pis, kumsalda düzenleme yapılmamış. Turistler bize şikayete geliyor. Şezlong fiyatları yüksek. 2 kişilik şezlong 21 TL. Turistler adeta plajdan kovuluyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı bu işe el koymalı. Ölüdeniz, pis deniz ve bakımsız kumsalla gündeme gelmemeli."

Plajın hak ettiği gibi işletilmediğini savunan turizmci Selahattin Yılmaz ise, "Ölüdenizli turizmciler olarak bu platformların burada olmaması gerektiğini düşünüyoruz. Plaj, hak ettiği konumun çok gerisinde. Bu yanlışlar bir an önce giderilmeli" dedi.

oludeniz.jpg

oludeniz1.jpg

oludeniz2.jpg

oludeniz4.jpg

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
DENİZ
07 Haziran 2013 Cuma 01:08
PAMUK KALE !!!!!
SENELER EVVELİNDE AYNI HALTI PAMUKKALE DE YAPILDI DOĞANIN SULARININ OTELLERE GÖNDERİLMESİ,GÜZELİM KRATERLERE AYAKKABI İLE GİRMELER,YIKANMA BANYO YERİ YAPTILAR, O ZAMAN KI KAFALILAR YÜZÜNDEN PAMUKKALE DOĞAL SULARINI KESİLDİ,PLATFORMLAR YOSUN KAPKARA OLDU..SONRA NE OLDU,DÜNYA AYAĞA KALKTI .HARIKASI PAMUKKALEYE YENİ GÖRÜMÜNÜ VERDİRİLMESİ İÇİN TRUZİM BAKANLIĞINI HAREKETLENDIRDI..ONDAN SONRA PAMUKKALE YASAKLARLA SULAR OTELLERDEN ALINDI,KRATERLERDE ESKİ BEYAZLIĞA KAVUŞTU...ÖLÜ DENİZİ DE YİNE BÖYLE RANT UĞRUNA YOK ETMEYE ÇALIŞIYORLAR HAAA.YAZIKLAR OLSUN....BİZİM İNSANLARIMIZ DOĞAYI YIKMAK İÇİN NEDEN GAYRET EDERLER...SORUN BUR DA İŞTE...
176.240.101.186
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim