• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 27 °C
  • Antalya 28 °C
  • Muğla 22 °C
  • Çanakkale 21 °C

Tuna Masters Teos 2021 Balık Turnuvası başlıyor

Tuna Masters Teos 2021 Balık Turnuvası başlıyor
Teos Marina ev sahipliğinde 2-5 Eylül tarihlerinde bu yıl 6’ncısı yapılacak balık turnuvası Tuna Masters Teos, bu yıl Bitci.com ana sponsorluğunda gerçekleştiriliyor.

Yapıldığı ilk günden bu yana büyük ilgi gören ve Tuna Masters serisinin ilk ayağı olan Tuna Masters Teos, Türkiye’nin ve Avrupa’nın en çok ilgi gören turnuvalarından birisi haline geldi. Yıllardır en çok ve en büyük balıkların yakalandığı Tuna Masters Teos’ta yarışmacılar bu yıl da dev balıkların peşinde koşup hünerlerini gösterecekler.

Açık deniz balıkçılığının ustaları, toplamda 50’den fazla tekne ile yarışmadaki yerini aldı. Bu yıl, çevredeki marinalardan gelen tekneler dışında Kıbrıs gibi uzak rotadan gelen iki tekne de yarışmaya katılıyor. Yarışmacılar arasında uluslararası sularda kendini kanıtlamış bazı yarışmacılarla birlikte Suudi Arabistan, Güney Afrika, Yunanistan gibi ülkelerin sporcuları da turnuvada yarışacak.

2-5 Eylül 2021 tarihlerinde Teos Marina Cennet Bahçesi bölgesinde düzenlenecek organizasyon sahasına pandemi nedeniyle kontrollü bir şekilde davetliler kabul edilecek. Organizasyonu takip etmek isteyen yatçılar, sahaya girebilecek. Turnuva sahasında kendi alanında dünya lideri bazı firmaların stantları gezilebilecek. Özellikle Cumartesi ve Pazar günü balıkların tartıya getirilişi ve ödül töreni heyecanla izlenecek.

DENİZDEN GELEN SANAT, TUNA MASTERS TEOS’TA

Bu yıl ilk defa Tuna Master Turnuvaları'nda driftwood sanatçısı Cem Özipek sergi açarak “Denizden Gelen” sanat eserlerini sergileyecek. Turnuva sahası içinde 3 Eylül Cuma akşamı saat 18.00’de açılışı yapılacak sergide Cem Özipek’in denizden gelen driftwood eserleri deniz tutkunlarının beğenisine sunulacak. Turnuva sonuna kadar denizle sanatı buluşturan driftwood eserler görülebilir.

5.000 YAVRU BALIK DOĞAYA SALINACAK

Turnuvada Akdeniz Su ürünleri, Araştırma, Üretme ve Eğitim Enstitüsü katkılarıyla “1 yakalıyoruz 1000 salıyoruz” sloganı ile marina içinde 5.000 yavru balık denize salınacak. 4 Eylül Cumartesi günü saat 19.00’da Teos Marina Cennet Bahçesi bölgesinde denizcilerin de katılımıyla yavru balıklar denize bırakılacak.

Sportif balıkçılık turnuvasının bu etkinliği, doğaya saygı duruşu niteliğinde olacak. Denizle buluşacak 5.000 yavru balığın ilk heyecanına Teos Marina sakinleri şahit olacak.

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
mustafa özülker
01 Eylül 2021 Çarşamba 13:41
13:41
Zıpkınla çok balık avladım.Oltayla çok balık tuttum. Bu işlerde yarışma yapmak, kim daha çok balık öldürecek, bu doğa tutkunlarının yapacağı birşey olmamalı. Dağların süsü geyiklerin dağ keçilerinin böyle bir yarışma çerçevesinde öldürüldüğünü
düşünün. Kim daha büyük geyiği öldürecek diye. Arada ne fark var ? Amatörlük ruhu da burada mahvediliyor. İhtiyacın kadarını tutmaya çalışmak bir nimet, kim daha büyüğünü veya çoğunu öldürecek diye yarışma yapmak ise günahtır, sorumsuzluktur.
77.190.176.218
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim