• BIST 9079.97
  • Altın 2323.714
  • Dolar 32.3523
  • Euro 34.949
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 15 °C
  • Muğla 13 °C
  • Çanakkale 10 °C

TÜDEV Genel Kurulu toplanıyor

TÜDEV Genel Kurulu toplanıyor
Türk Deniz Eğitim Vakfı 15 Aralık 2005 günü saat:11'de Tuzla'daki merkez binasında Olağan Genel Kurulu'nu topluyor. Genel Kurula katılımın yüksek olması bekleniyor.
Türk Deniz Eğitim Vakfı (TÜDEV)15 Aralık 2005 Perşembe günü saat:11'de Tuzla'da bulunan merkez binasında Olağan Genel Kurulu'nu topluyor. Genel Kurula katılımın yüksek olması bekleniyor.Türk Denizcilik sektörüne gemi adamı yetiştirmek ve katkı sağlamak amacıyla Deniz Ticaret Odası üyeleri tarafından 1993 yılında kurulan Türk Deniz Eğitim Vakfı'nın Yönetim Kurulu Başkanlığını Alp Özalp yapıyor.Türkiye'nin ilk özel Denizcilik Üniversitesi olmak için YÖK'e başvuru yapan TÜDEV; çalışmalarını bu süreç üzerine devam ediyor. Ayrıca TÜDEV'in bünyesinde Deniz Eğitim Merkezi'de bulunuyor.TÜDEV'i kısaca tanıyalımEÐİTİM & ÖÐRETİM TESİSLERİ

TÜDEV Eğitim Merkezi, Denizcilik Camiamızın her türlü takdirin üzerindeki destekleri ile 1995 Martında başladığı noktaya nazaran çok önemli mesafeler almıştır. Tuzla tesislerimizin inşa edilerek bu tesislerde eğitim / öğretime başlandıktan sonra bu tesislerimizin geliştirilmesi ve eğitimlerimizi IMO standartlarına uydurma çalışmalarına hız verilmiştir. Bu gün Tuzla Eğitim Merkezi tesislerimiz:
16 adet modern tarzda tefriş edilmiş 24’er kişilik Konferans dershaneleri 3 adet IMO standardına göre düzenlenmiş Harita Dershaneleri Meslek eğitimi için İhtiyaç duyulan Laboratuarları 5000’den fazla mesleki ve bilimsel kitaba sahip Kütüphanesi 235 kişilik Konferans salonu Denizcilik Eğitimi veren kurumlara, IMO standardı gereği zorunlu olan ARPA - RADAR ve GMDSS Simülatörleri ile Köprüüsrü Simülatörü Denizde Güvenlik Uygulamalı Eğitim alanları ile modern bir Denizcilik Eğitim Merkezi hüviyetine sahip duruma gelmiştir.

1995 yılında, 39 Güverte ve 19 Makine öğrencisi ile 2 yıl nazari, bir yıl deniz stajı süresi ile başladığımız Güverte / Makine Vardiya Zabitliği eğitim programlarımızda zaman içinde değişen şartlara uyum yaklaşımı içinde bu gün, 1 yıl İngilizce Lisan hazırlığı, 5 yarı yıl nazari eğitim ve bir yıl da staj olmak üzere 4 yıllık bir Fakülte eğitimi düzeyine paralel hale gelinmiştir.

Eğitim Merkezimiz 2003-2004 Eğitim-Öğretim yılından itibaren; İngiliz BTEC ( Business & Technology Education Council ; İş ve Teknoloji Eğitim Konseyi) işbirliği ile IMO (International Maritime Organization; Uluslar arası Denizcilik Örgütü)’nun STCW (Standarts of Training, Certification and Watch Keeping,; Eğitim, Belgelendirme ve Vardiya Standartları) standartlarına uygun, İngiliz MCA ( Maritime and Coastguard Agency ; Denizcilik ve Sahil Güvenlik Makamı) yeterlilik belgesine hak kazanılan, IMarEst (The Institute of Marine Engineering, Science and Technology,; Deniz Mühendisliği, Bilim ve Teknoloji Enstitüsü) tarafından akredite edilmiş eğitim programı uygulamaktadır. Halen bu programda 56 öğrenci öğrenim görmektedir.

Kuruluşumuzdan bu güne kadar, 9 yıllık Uzakyol Vardiya Zabitliği Eğitimi süreci içinde eğitime katılan gençlerimizden 990 öğrencimiz eğitimlerini başarı ile tamamlayarak mezun edilmişlerdir.

Uzakyol Vardiya ZabitiBranşıMezunToplamGüverte8211036Makine215
Halen Eğitim Merkezimizde, Uzakyol Vardiya Zabitliğine/Makinistliğine geçiş programında 204 öğrencimiz eğitimlerini sürdürmektedir.

DENİZCİLİK ÜNİVERSİTESİ OLMA ÇALIŞMALARI

Türk Deniz Eğitim Vakfı 2004 yılında Eğitim Merkezimizi Üniversiteye dönüştürmek için, Türk Denizcilik Üniversitesi’nin kurulması kararını alarak Vakıf Mütevelli Heyetine sunmuş ve yapılan Mütevelli heyeti olağanüstü toplantısında da üniversite kurma kararı oybirliği ile alınmıştır. Eylül 2003 ayından itibaren yapılan çalışmalar tamamlanarak, üniversite kurma ve öğretime başlamaya ilişkin dosya Şubat 2004 ayında Yüksek Öğretim Kuruluna teslim edilmiştir. Hedefimiz, 2005-2006 Eğitim - Öğretim yılında eğitime başlamaktır. Bu tarihten sonra eğitim-öğretime kabul edilecek öğrenciler Türkiye’nin YÖK mevzuatı içinde yer alan şartlara uygun olarak kabul edilecek ve mezuniyetlerinde meslek sertifikaları yanında Türk ve partneri İngiliz Üniversite diplomalarına sahip olacaklardır.

ÖÐRETİM ÜYELERİ

TÜDEV Eğitim Merkezimizdeki dersler Türk Denizciliğinin seçkin mesleki kariyere sahip öğretim üyeleri tarafından verilmektedir. Ayrıca öğrencilerimizin mesleki bilgilerini pekiştirmek amacıyla Denizciliğimizin engin bilgi ve tecrübe sahibi mensupları tarafından Türk ve Dünya Denizciliği ve Deniz Ticareti konularında konferanslar tertiplenmektedir.
www.tudev.com.tr 'den alınmıştırDenizHaber.Com
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim