• BIST 10045.74
  • Altın 2420.766
  • Dolar 32.4438
  • Euro 34.797
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 19 °C
  • Antalya 21 °C
  • Muğla 16 °C
  • Çanakkale 12 °C

'Tersane-i Amire 558 yaşında' etkinliği

'Tersane-i Amire 558 yaşında' etkinliği
Denizcilik Mensupları Derneğinin düzenlediği Haliç Tersanesi’nin 558. Kuruluş yılı kutlamaları “Tersane-i Amire 558 yaşında” adlı etkinlikle kutlandı.

Denizcilik Mensupları Derneğinin düzenlediği Haliç Tersanesi’nin 558. Kuruluş yılı kutlamaları “Tersane-i Amire 558 yaşında” adlı etkinlikle kutlandı.
Kısa adı Deniz-Der olan Denizcilik Mensupları Derneği’nin düzenlediği Haliç Tersanesi’nin 558. Kuruluş yılı kutlamaları “Tersane-i Amire 558 yaşında” adlı etkinlikle kutlandı.

11 Aralık 2012 tarihinde Haliç Tersanesi içinde bulunan konferans salonunda yapılan etkinliğe yoğun bir katılım oldu.

Etkinliğe, Beyoğlu Kaymakamı Osman Ekşi, Şehirhatları İşletmesi A.Ş Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mustafa Mutlu,  Şehirhatları İşletmesi Genel Müdürü Süleyman Genç, Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Bakanlığı Müşaviri Yaşar Duran Aytaş,İstanbul Teknik Üniversitesi Gemi İnşa ve Den.Fakültesi Dekanı Prof. Dr Ahmet Ergin, Yıldız Teknik Üniversitesi Gemi İnşa Fakültesi Dekanı Prof. Dr Bahri Şahin, Türkiye Denizcilik İşletmeleri A.Ş Genel Müdür Yardımcısı Sadullah Sacit Demir, Dok Gemi İş Sendikası Genel Başkanı Necip Nalbantoğlu, Türkiye Denizcilik İşletmeleri Tersane Müdürü Süleyman Filiz ve çok sayıda davetli katıldı.

Etkinlik ahrete intikal etmiş tüm denizciler ile 4 Aralık 2012 tarihinde bir kaza neticesinde vefat eden Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü personeli için saygı duruşunda bulunulduktan sonra İstiklal Marşı okundu.

Etkinlik Dernek Başkanı Ali Can’ın konuşmasını Şehirhatları İşletmesi Genel Müdürü Süleyman Genç, Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Bakanlığı Müşaviri Yaşar Duran Aytaş, Dok Gemi İş Sendikası Genel Başkanı Necip Nalbantoğlu konuşmaları izledi

İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Prof.Dr İdris Bostan Tersane-i Amire’nin kuruluşunu ve Cumhuriyetin ilanına kadar süren evreleri ilgili,

Marmara Üniversitesi İktisat Fakültesi öğretim üyelerinden Yrd.Doç Dr Murat Koraltürk cumhuriyetten zamanımıza kadar süredeki gemi inşa tarihi, Kocaeli Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi öğretim üyelerinden Yrd. Doç. Dr T.Gül KöksalL ise Tersane-i Amire’nin endüstriyel mirası konulu bir konuşma yaptı.

Etkinlik Şehirhatları İşletmesi Genel Müdürü Süleyman Genç, İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Prof.Dr İdris Bostan, Marmara Üniversitesi İktisat Fakiltesi öğretim üyelerinden Yard.Doç Dr Murat Koraltürk, Kocaeli Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi öğretim üyelerinden Yard. Doç. Dr T.Gül Köksal ‘a bu etkinliğe verdikleri katkı nedeni ile Dernek Başkanı Ali Can ‘ın plaket ve beratlarının takdimi ile son buldu.

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim