• BIST 9909.34
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 25 °C
  • Antalya 28 °C
  • Muğla 22 °C
  • Çanakkale 21 °C

Tamer Kıran: Armatörlerimiz, İran ambargosuna karşı hazırlıklı olmalı

Tamer Kıran: Armatörlerimiz, İran ambargosuna karşı hazırlıklı olmalı
İMEAK Deniz Ticaret Odası Olağan Meclis Toplantısı'nda söz alan son isim, İMEAK Deniz Ticaret Odası Başkanı Tamer Kıran oldu. Kıran, güncel ekonomik durumu değerlendirip, İMEAK Deniz Ticaret Odası faaliyetlerinden bahsetti.

İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran Ağustos ayının çok yoğun geçtiğini dile getirerek, ‘SMM 2018’ fuarı sebebiyle toplantımızı bir hafta geç düzenledik. Dolu dolu bir çalışma dönemi geçirdik. Elimizden geldiğince her toplantıya katılarak odamızı temsil etmeye çalıştık’ dedi.

'Ekonomik baskının baş kaynağı ABD Başkanı Donald Trump’

Son zamanlarda ülkemizdeki ekonomik sorunlara değinen İMEAK DTO Başkanı Tamer Kıran, ‘Sektörümüzdeki sıkıntıların en büyük nedenlerinden birisi, ülkemizin son zamanlarda yaşadığı ekonomik sıkıntılardan kaynaklanıyor. Çok ciddi bir baskı altındayız. Bu baskının baş kaynağı ABD Başkanı Donald Trump. Seçilmeden önce yapacağım dediği şeyleri tek tek uyguluyor ve bizler de endişeyle izlediğimiz bir dönemdeyiz. Aramızın çok da iyi olmadığı AB ile yakınlaşma diye adlandıracağımız bir flörtleşme dönemi başlıyor gibi görünüyor’ dedi.

Tamer Kıran; 'Ağustos ayında Avrupa Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği Türkiye’de bir toplantı yaptı. Onlarla yaptığımız görüşmelerde, iyimser ve sıcak bir hava vardı. TOBB, yaklaşık yüz kişilik bir heyet ile Berlin’e gitti ve Türk-Alman Ticaret Odaları Genel Kurulu’na katılacak. Orada Avrupa ticareti ile yeni kapılar açmaya çalışacağız. Ağustos ayı ekonomik olarak ne kadar felaket getirse de siyasi anlamda yenilikler getirmesini umut ediyoruz. Bize düşen enseyi karartmadan çalışmaya devam etmek’ diye konuştu.

 İzmir Şubesi'nin feribotlara kesilen cezalara ilişkin çalışma yürüttüğünü aktaran İMEAK DTO Başkanı Tamer Kıran; 'Sezonda yaklaşık bir milyon insanımız Yunan Adalarına seyahate gidiyor. Yunanistan’a giden altı milyon turistin harcadığı parayı harcıyor. Bu da tasarruf meselesine getiriyor. Almanya’ya gittim üç gün kaldım. Kimsede iPhone X görmedim. Ciddi olarak  bu durumu düşünmemiz gerekiyor. İlk olarak evden başlamamız gerekiyor.' dedi.

'İran’a yapılacak ambargo Kasım’da başlıyor’

Tamer Kıran; İran’a yapılacak ambargonun kasımda başladığını ve armatörlerimizin buna hazırlıklı olması gerektiğini vurguladı. Kıran sözlerimi şöyle sürdürdü; ' İş yaptığınız İranlı bir şirket, ABD’nin kara listesine girerse olan size olur. Biz uzun zaman önce İran’a gitmeyi bıraktık. Armatörler, bu durumu takip etsin.’

Tamer Kıran konuşmasında Piri Reis Üniversitesi'nin kaynak konusuna da değindi. Bu konuda endişe etmediklerini ve ilgili arkadaşlarıyla yakın temasta olduklarını aktaran Kıran, konunun kontrolü altında olduğunu dile getirerek, yapmayı istedikleri çok şeyin olduğunu ve hepsine sırası ile el atacaklarını ifade etti.

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim