• BIST 9889.67
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 28 °C
  • Muğla 21 °C
  • Çanakkale 21 °C

SUNY'de Türk öğrencilere moral gecesi

SUNY'de Türk öğrencilere moral gecesi
İTÜ Denizcilik Fakültesi'nin değişim programı çerçevesinde SUNY Maritime College'da eğitim gören öğrenciler, nisan ayında eğitim amaçlı çıkacakları 3 aylık deniz seferi öncesinde yıllık olağan buluşma yemeği düzenledi.

New York Eyalet Üniversitesi (SUNY) ile İstanbul Teknik Üniversitesi Denizcilik Fakültesi öğrenci değişim programı çerçevesinde New York Maritime College'da eğitim gören öğrenciler, denize açılmak için gün sayıyor. Maritime College'da Türk Kulübü öğrencileri staj öncesi düzenledikleri moral gecesinde, Türk Amerikan toplumu ile okul yönetimini bir araya getirdi.

İTÜ Denizcilik Fakültesi'nin değişim programı çerçevesinde SUNY Maritime College'da eğitim gören öğrenciler, nisan ayında eğitim amaçlı çıkacakları 3 aylık deniz seferi öncesinde yıllık olağan buluşma yemeği düzenledi.

Turkish Club tarafından bu sene 8'incisi düzenlenen SUNY Maritime College kampüsündeki yemeğe, öğrenciler ve SUNY yetkilileri ile Türkiye'nin New York Başkonsolosluğu'ndan diplomatlar katıldı.

Başkonsolos Yardımcısı Ayten Eler, katıldığı gecede, Türk öğrencileri kutlarken, ABD ve Türkiye arasındaki dayanışmaya dikkati çekti. Eler, ''Türkiye ile Amerika, Ortadoğu, Kuzey Afrika ve Balkanlar'da, terörle mücadele, enerji güvenliği, nükleer kısıtlama ve ekonomik gelişme gibi önemli konulardaki işbirliği içerisindedir'' diye konuşurken, İTÜ ile SUNY arasındaki öğrenci değişim programının da bu işbirliğinin bir uzantısı olduğuna değindi.

Maritime College'da görevli Tümamiral Wendy Carpenter ise konuşmasında, 34 Türk öğrencinin Maritime'da bulunmasının heyecan verici olduğunu söylerken, Türk öğrencilerin hem başarılı hem de disiplinli olduklarına vurgu yaptı. Türk öğrencilere danışmanlık yapan Maritime Bilim Bölümü Başkanı Dr. Kathy Olszewski de değişim programı hakkında bilgi verirken, Türk öğrencilerden duydukları memnuniyeti Türkçe olarak ''İyi ki varsınız'' sözleri ile ifade etti.

Milli marşların okunması ile başlayan gecede Türk mutfağı menüsü tam not alırken, Tamer Pınarbaşı önderliğinde icra edilen Türk müziği de beğeni topladı.

Çift diploma sahibi oluyorlar

Türk öğrenciler, 4 yıllık eğitimlerinin bir buçuk yılını yatılı eğitim veren Maritime College'da tamamlarken, bu eğitim sürecinin 90 gününü açık denizde staj yaparak geçiriyor.

İki üniversite arasındaki değişim programından yararlanarak çift diploma sahibi olan öğrenciler, 4 yıl sonunda 3. Zabit (4. Kaptan) olarak ticari gemilerde göreve başlıyor ve süvari olma yolunda kıdem takip ediyor.

2002'nin Aralık ayında iki okul arasında imzalanan antlaşma gereği her iki okuldan da diploma alan öğrenciler, gemi kaptanı veya deniz makineleri mühendisi olarak mezun oluyor. İlk mezunlarını 2008'de veren öğrenci değişim programı çerçevesinde her yıl 30-40 civarına Türk öğrenci New York'taki Maritime College'da eğitim görüyor.

suny_4.jpg

suny_1.jpg

suny_2.jpg

suny_0.jpg

suny_3.jpg

sunny_college_2.jpg

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Müh.Kaptann Refik Akdoğan
05 Nisan 2013 Cuma 18:08
SUNY, İTÜ ve Y.D.O
Sayın Denizci, varsa yoksa Y.D.O değil; Elbette Y.D.O
bu güne kadar çok değerli mezunlar vermiş ve daha fazla gelişmesi için İTÜ' bağlanması için bu sdatırların yazarı da çalışmıştır. Bir eski Y.D.O mezunu olarak şimdi İTÜ'ye bağlı olarak gurur duyuyorum. Yeni mezunlar sizin dediğiniz gibi varsa yoksa Y.D.O'lu dememektedirler. Çünkü mezunların çoğu DEFAMED'e üye olmamaktadır.Hepimizin bir tek amacı var o da daha kaliteli mezun vermektir. Lütfen enerjinizi bu konuda harcarsanız Türk denizciliğine çok büyük yardımda bulunmuş olursunuz. Allah selamet versin. www.refikakdogan.com
94.54.109.59
Denizci
04 Nisan 2013 Perşembe 16:07
Doğru Yorum
Sayın Ali Cengiz'in söyledikleri çok doğru. 1980 den sonra askerlerin sayesinde bugünkü Tuzla Kampüsü oluşturuldu. Ortaköy'deki o küçük alan bugün yeterli olabilir miydi ? Ama hala hem askerlere ve hem de İTÜ ye karşı çok nankör bir çevre var. Varsa yoksa YDO. Adam İTÜ'den mezun oluyor. Sorana ben YDO luyum diyor.
İTÜ olmasaydı bu günleri rüyanızda göremezdiniz.SUNY'de yapılan eğitimin gururu da İTÜ'ye aittir.Yüksekokul Üniversite (Fakülte) oldu, hala YDO hayaliyle yaşıyorsunuz. Devam edin.
78.189.180.121
Müh.Kaptan Refik Akdoğan
04 Nisan 2013 Perşembe 11:44
SUNNY'de Türk deniz öğrencileri
Sayın Ali Cengiz ne biçim ifadeler onlar öyle! Bahriye, mektep, tu kaka gibi ifadeler Ali Cengiz oyununun bir oyunu mu yoksa? Türk öğrencileri yıllardan beri yabancı okullarda her branşta eğitim görüyorlar. Maalesef ülkemizdeki eğitim birçok nedenlerden dolayı hemen hemen her dalda geri kaldığı için eksiklerimizi tamamlamak için yabancı ülkelere öğrenci göndermek yararalı oluyor.Yoksa bizim eğitimlerimiz tu kaka değildir, maddi olanksızlıklar nedeniyle eksiklerimiz vardır. Ancak benim burada SUNY'de okuyan öğrencişlerden bir ricam var. Oradaki eğitim hakkında "Denizcilik Dergisi'nde" bize resimli bilgiler veririse çok memnun olurum.Allah selamet versin. www.refikakdogan.com
94.54.109.59
murat
29 Mart 2013 Cuma 17:38
ERTEM
ALLAH SELAMET VERSİN
78.171.39.47
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim