• BIST 9079.97
  • Altın 2324.29
  • Dolar 32.3617
  • Euro 34.938
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 17 °C
  • Muğla 9 °C
  • Çanakkale 10 °C

‘Su altı Kültürel Mirasımızı Keşfediyoruz’ isimli kitap tanıtıldı

‘Su altı Kültürel Mirasımızı Keşfediyoruz’ isimli kitap tanıtıldı
İMEAK Deniz Ticaret Odası (DTO) Kocaeli Şubesi, Kocaeli’de denizcilik tarihine ışık tutacak bir kaynak eser daha hazırladı. “Osmanlı Arşiv Belgelerinde Kocaeli Denizcilik Tarihi” adlı kitabın ardından Kocaeli Müze Müdürlüğü’yle hazırlanan “Sualtı Kültürel Mirasımızı Keşfediyoruz” çocuk kitabının tanıtımı yapıldı.

Kocaeli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne bağlı Kocaeli Müze Müdürlüğü ile İMEAK DTO Kocaeli Şubesi tarafından hazırlanan “Su altı Kültürel Mirasımızı Keşfediyoruz” adlı çocuk kitabının tanıtımı düzenlenen törenle gerçekleşti.

Körfez Ticaret Odası Konferans Salonu’nda gerçekleşen programa Kocaeli Vali Yardımcısı İsmail Gültekin, Körfez Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Yaşar Çakmak, Kocaeli İl Kültür ve Turizm Müdürü Fatih Taşdelen, İMEAK DTO Kocaeli Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Doğusel, Körfez Ticaret Odası Başkanı Recep Öztürk, İEMAK DTO Kocaeli Şubesi Meclis Başkanı Dr. Kürşat Bal, Kocaeli Liman Başkanı Erol Ekmekci, Körfez Belediye Başkan Vekili Osman Yurt, Körfez İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Zihni Manap, Kocaeli Müze Müdürü Serkan Gedük,  davetliler ile Bahçeşehir ve Uğur Okulları Müdürleri ve öğrencileri katıldı.

"KÜLTÜREL MİRASIMIZ"

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program protokol konuşmalarıyla devam etti. İlk olarak söz alan Müze Müdürü Serkan Gedük, “Bizler müdürlük olarak değerli paydaşlarımızla birlikte çocuklara yönelik kültürel mirasımızın korunması ve tanıtılması konusunda eğitimler vererek yayımlar hazırlamaktayız.  Bugün de burada denizciliği, sualtı dünyasını ve su altında bulunan kültür varlıklarımızı tanıtmak, aynı zamanda sevdirmek için hazırladığımız bu kitabı tanıtmaktayız” dedi.

"İÇİNİZDEKİ DENİZİ ÇIKARIN"

İMEAK DTO Kocaeli Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Doğusel ise, “Bugün burada bizim geleceğimiz olan çocuklarımız var. Biz bu yola çıktığımızda ülkemizin denizleşmesinin en önemli etkenlerinden biri temel eğitimden başlamaktır. Kocaeli her iki tarafı denizle kaplı bir şehirdir. Denizcilik konusunda Türkiye için başkenti olan bir kentimiz var. Biz 2 milyon nüfusumuzla Kocaeli’de yaşayan ve Kocaeli’nin denizcilerine yön veren denizcileriz. Bizim sloganımız ‘içinizdeki denizi çıkarın’. Çocuklar bizim geleceğimiz. Çocukların denizi öğrenmesi, sevmesi, daha güzel yarınların da anahtarıdır. Deniz Ticaret Odası Kocaeli Şubesi olarak bunun için çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

FOTOĞRAF SERGİSİNE DAVET

İl Kültür ve Turizm Müdürü Fatih Taşdelen de konuşmasında, “Kültürel mirasımızın korunması tanıtılması ve gelecek nesillere aktarılması için kitaplarımız var ve bir dizi çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Bugün burada toplanmamızın bir neden de bu değerli kitabımızdır. Müze müdürümüz kitap hakkında bilgi verdi. Bizim burada Deniz Ticaret Odası’yla yapmış olduğumuz iş birliği bununla sınırlı değil.  Birlikte ‘İki Deniz Bir Şehir” fotoğraf yarışması düzenledik ve 1 Ekim de sonuçlanan, 21 Ekim Perşembe saat 14.00’de Tarihi Tren Garı Güzel Sanatlar Galerisi Sergi Salonu’nda ödül töreni ve sergisini de açacağız. Sizleri de bekleriz. Bu iki çalışmamızı geleneksel hale getirmeyi düşünüyoruz” dedi.

"DESTEKLERİNİZİ BEKLİYORUZ"

Taşdelen, sözlerini şöyle tamamladı: “Denizden bahsettik. Yine Karadeniz kıyılarında yapmış olduğumuz sualtı arkeolojik çalışmamız bir ilktir. Buradan bir isteğim var. Kandıra kıyılarından yapmış olduğumuz Büyükşehir ve Kandıra Belediyesinin destekleriyle gerçekleşen su altı arkeolojik kazıları için, önümüzdeki sezonda da devam edecek çalışmalara belediyemizin yanı sıra Deniz Ticaret Odamızın da desteklerini bekliyoruz. Son olarak bu kitabımızın tüm çocuklara hayırlı olmasını diliyorum.”

"DAHA FAZLA İSTİFADE EDELİM"

Suyun ve denizlerin tarihteki önemine dikkat çeken Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Yaşar Çakmak, “Dünyanın büyük bir kısmı sularla kaplı. İnsan vücudu da sularla kaplı, bu gerçekten çok güzel hazırlanmış bir kitap. Denizin güzelliği ve özelliğini anlatıyor. Denizin üstünü ve altını anlatıyor. Emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. İki tarafında da denize kıyısı olan bu şehrimizde Denizden daha fazla istifade etmeyiz. Hep birlikte güzel şeyler yapalım” dedi.

"KALICI ESERLER"

Son olarak söz alan Vali Yardımcısı Gültekin de konuşmasında, “Evet bu zenginliklerin farkındayız ve bu zenginlileri koruyacak ve aktaracağız. Tüm ilimizde yapılacak çalışmaları canı gönülden destekliyorum. Tüm paydaşlarımızla birlikte bu çalışmaları yapmaya devam edeceğim. Bu kalıcı eserlerin bizden sonraki nesillere aktarılması önemlidir. Deniz Ticaret Odamızı tebrik ediyorum. Bu kitaptan öğrencilerimiz yararlanacaktır. Sadece denizin, su ve balık zenginliği değil arkeolojik olarak zenginliklerini görecekler ve bizden aldıkları bayrağı daha ileriye taşıyacaklarına da inanıyorum. Kitabımız herkese hayırlı olsun” ifadelerine yer verdi.

Konuşmalarının ardından Müze Müdürü Serkan Gedük, çocuklara kitaplarını imzaladı. Kitaplarını alan öğrenciler protokol ile birlikte toplu fotoğraf çektirdi.

dto-2-005.jpgdto-3-005.jpgdto-5-003.jpgdto-6-001.jpgdto-1-005.jpgdto-4-003.jpg

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim