• BIST 9071.88
  • Altın 2324.344
  • Dolar 32.3615
  • Euro 34.924
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C
  • Antalya 23 °C
  • Muğla 16 °C
  • Çanakkale 18 °C

Sörfçülerin gözdesi: Gökova Körfezi

Sörfçülerin gözdesi: Gökova Körfezi
Muğla'nın Ula ilçesine bağlı Akyaka beldesi Gökova Körfezi, hava şartlarının uygun olması sonucu her yıl rüzgar ve uçurtma sörfü yapmak isteyen binlerce turisti ağırlıyor.

Muğla'nın Ula ilçesine bağlı Akyaka beldesi Gökova Körfezi, hava şartlarının uygun olması sonucu her yıl rüzgar ve uçurtma sörfü yapmak isteyen binlerce turisti ağırlıyor.

Akyaka Belediye Başkanı Ahmet Çalca, Akyaka'da 3 bin 500 metrelik birinci derece sit alanı içerisindeki sahilin, Anıtlar Kurulu ve Özel Çevre Koruma Kurumunun izniyle sörf alanı olarak tescillendiğini belirtti.

Bölgesel rüzgar nedeniyle rüzgar ve uçurtma sörfü açısından bölgenin çok elverişli olduğunu dile getiren Çalca, "Yılda 10 bin kişi rüzgar ve uçurtma sörfü yapmak amacıyla Akyaka'ya geliyor. Her ziyaretçi günde ortalama 700 lira harcıyor" dedi.

Akyaka'nın mimari yapısı ve doğal kaynaklarını koruma kullanma yöntemleriyle turizmde önemli adımlar attıklarını vurgulayan Çalca, beldenin dünyada isminden fazlasıyla söz ettirdiğini, rüzgar sörfü alanında mavi bayrak almak için gerekli çalışmalara başladıklarını kaydetti.
Eşsiz manzarada sörf keyfi

Rüzgar ve uçurtma sörfü eğitmeni Yavuz Aksakal ise Akyaka'nın sörf açısından dünyanın önemli merkezlerinden biri haline geldiğini söyledi. Valiliğin yaptığı düzenlemenin ardından bölgeye uçurtma ve rüzgar sörfü yapmak için gelenlerin arttığını ifade eden Aksakal, "Gökova, dünyada hızla tanınmaya başladı. Çünkü sürekli esen rüzgarı var. Bu da sörf yapanlar için altın değerinde" diye konuştu.

Gökova'da turistlere sörf eğitimi veren 6 okul bulunduğunu bildiren Aksakal, her yıl 23 Nisan'dan önce sezon açılışı yaparak 4 gün festival düzenlediklerini kaydetti.

Gökova Körfezi'nde doğanın çok güzel olduğuna işaret eden Aksakal, "Eşsiz bir manzarada sörf yapıyorsunuz. Her yıl İngiltere, Rusya, Almanya, Yeni Zelanda ve Avrupa ülkelerinden çok sayıda yabancı sporcu geliyor" diye konuştu.

Aksakal, yıllar önce bölgede sörf yapmaya başladıklarında büyük sıkıntılar yaşadıklarını anlatarak, 2001 yılında 4-5 kişinin sörf yaptığını, bugün ise bu sayının 200'e ulaştığını ifade etti. İlk zamanlar insanların kendilerine "tahtacılar" dediklerini, bugün ise "sörfçü" şeklinde anıldıklarını belirten Aksakal, rüzgar ve uçurtma sörfünün Akyaka ekonomisine önemli katkı sağladığını, beldenin adeta "sörf kasabası" olduğunu söyledi.

Sörfçülerin aradığı her şeyi Gökova'da bulabileceklerine dikkati çeken Aksakal, şöyle devam etti:

"Burada yazın deniz suyu sıcaklığı 34 dereceyi buluyor. Doğada aradığınız tüm şartlar uygun. Burası sörf için adeta bir cennet. Eğitimlerini alan sporcular sörfün heyecanını, adrenalini yaşıyor. Hava şartları iyi olduğu zaman sahilde yaklaşık 200 kişi aynı anda uçurtma sörfü yapabiliyor. Aynı zamanda yeni arkadaşlıklar oluşuyor, sporcular kısa sürede kaynaşıyor."
"Gökova adeta uçurtma sörfü cenneti"

Akyaka'daki okullarda eğitim gören yüzlerce sörf tutkunu ise aynı anda uçurtma ve rüzgar sörfü yaparak izleyicilere adeta görsel şölen sunuyor.

Yeni Zelanda'dan 3 yıldır her yaz Akyaka'ya gelen Quenan Horsfall, Akyaka'da kendini evinde gibi hissettiğini söyledi. Bölgenin doğal manzarasına hayran kaldığını dile getiren Horsfall, "Burada aile ortamında gibiyiz. Herkes birbirine çok yakın davranıyor. Gökova, adeta uçurtma sörfü cenneti. Burada çok iyi arkadaşlarım, dostlarım oldu" dedi.

İstanbul'dan gelen Deniz Saydam ise Akyaka'da havanın her zaman rüzgarlı olduğunu anlatarak, 2007 yılından beri uçurtma sörfü yaptığını kaydetti.

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim