• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 17 °C
  • Antalya 20 °C
  • Muğla 11 °C
  • Çanakkale 13 °C

SKF Türk için denizcilik odak sektörlerden biri

SKF Türk için denizcilik odak sektörlerden biri
Hem gemi tamir ve inşa firmalarına, hem de armatörlere ürünleriyle fayda sağlayan SKF Türk; Denizcilik Hizmet Merkezi ile denizcilik sektörüne eğitimler ve direkt saha servisleri ile de hizmet sunuyor.

Denizcilik segmentinden de direkt sorumlu olan SKF Türk Distribütör Kanalı Satış Müdürü Nevzat Altuğ Kuzucu şirket hakkında bilinen ve bilinmeyenleri okuyuculanızla paylaştı.  SKF Türk, neredeyse 100 yıla yakın bir süredir Türk sanayisine hizmet eden, direkt olarak kendi organizasyonu ile Türkiye’de bulunan ve Türkiye’nin ilk yabancı yatırımlarından biridir. Bu uzun süre boyunca Türkiye’deki hemen hemen tüm sektörlere hizmet veren firma; gerek imalatçı, gerekse de son kullanıcı bazında denizcilik sektörüne de bu şekilde çözüm sunuyor. Firmanın ağır sanayiye sunduğu hizmetler de sadece ürün bazlı olmayıp, müşterilerinin sorunlarına odaklandığı çözüm servislerini de kapsıyor.

Rulmanla özleştirdiğimiz SKF’te ne gibi ürünler bulunuyor?

SKF global olarak, dönel ekipmanların güvenirliğine yönelik ürün ve hizmetler üreten bir firmadır. Bu konudaki haklı üstünlüğümüz özellikle rulman konusunda ürettiğimiz yenilikçi ve teknolojik ürünlerle perçinlenmiştir. Rulman, SKF’nin amiral gemisidir ve CARB, yalıtımlı rulmanlar, sensörlü rulmanlar ve magnetik rulmanlar gibi ürünlerle şu anda hem teknolojik üstünlüğü, hem de pazar hakimiyetini elimizde bulunduruyoruz. Rulmanın performasına direkt etki eden keçeleme ve yağlama çözmümleri de yine SKF’nin ürün gurupları arasında yer almaktadır. Korozif ve kirliliğin olduğu ortamlarda rulman, kaliteniz ne kadar yüksek olursa olsun, eğer ki yağlamanız ve keçelemeniz düzgün değilse rulman arızası yaşamanız kaçınılmazdır. Bu bağlamda SKF Türk olarak hem standart keçelerimiz, hem de özel imalat keçelerimiz ile müşterilemizin problemlerini çözmekteyiz. Ayrıca otomatik ve manuel yağlama sistemlerimiz ile rulman ve beraber çalışan dönel ekipmanların doğru zamanda, doğru miktarda, doğru yağlayıcı ile yağlandığını garanti altına almaktayız. SKF’nin üstün olduğu diğer bir konu da güç aktarım ekipmanlarıdır. SKF Türk olarak hem teknik, hem de tedarik olarak güç aktarım organlarında da müşterilerimize optimum ürünler sunmaktayız. Zincirlerimiz, kaplinlerimiz, kasnaklarımız, kayışlarımız Türk sanayisi tarafından fazlasıyla takdir edilmektedir. Bunların yanında dönel ekipmanlar kadar SKF lineer harekette de üstün ürünler sunmaktadır. Lineer araba, ray, kızak ve vidali millerin yanında lineer aktüatörler de SKF’nin tercih edilen ürünleri arasındadır. 

Bakım ürünlerinizde firmalara ne yönde çözümler sunuyorsunuz?

SKF Türk bakım ürünlerinde de müşterilerinin problemlerine çözümler sunmaktadır. Bakım bölümü bir işletmenin sorunsuz çalışması için kritik öneme haizdir. SKF hem ürün, hem de hizmetleriyle müşterilerimizin fabrikalarının sorunsuz ve duruşsuz çalışmasına destek olmaktadır. Ayrıca bakım yönetiminde de verdiğimiz danışmalık hizmetleri, kestirimci bakım hizmetleri, entegre bakım yönetim hizmetleri ile müşterilerimizin üretimlerinin her adımında onlara destek sunmaktayız.

Peki, marin sektörüne hangi ürünlerle çözüm sunuyorsunuz? 

Denizcilik sektörü SKF için odak sektörlerden biridir. Bu bağlamda SKF, sektördeki yerini perçinlemek için Simplex Shaft Keçeleri ile bilinen Blohm&Voss Industries (BVI) firmasını satın almıştır. BVI ürünleri müşterilerimize halihazırda kurulu olan BVI satış kanalı üzerinden ulaşmaya devam etmektedir. BVI firmasının satın alınması, SKF Marine organizasyonunun oluşturulması ile SKF içinde denizcilik sektörünün amiral gemisi olarak konumlanmıştır. SKF Türk olarak, SKF Global’in düşüncesi ile paralel denizcilik sektörünü kilit sektörlerden biri olarak belirlemiş bulunuyoruz. Bu bağlamda üç sene önce Tuzla’da kendi ofisimizi açıp, SKF Türk Denizcilik Hizmet Merkezi’ni oluşturduk. Bu merkezde denizcilik sektörüne eğitimler ve direkt saha servisleri ile hizmet ediyoruz. Saha servisleri olarak da özellikle ülkemizde eksikliği hissedilen Alignment ve yerinde talaşlı işleme hizmetlerini sağlıyoruz. Saha servislerimizin dört ana konudan oluşmaktadır: Ana makina (Stern Tube Alignment Hizmetleri); düzlemsellik, paralellik ve dairesellik ölçümleri; yerinde frezeleme, tornalama, honlama gibi işlemler ile kaplin, şaft, thruster montaj gibi hizmetlerdir. Ürünlerle ilgili olarak da pek çok tersanemize (özellikle tamir tersanelerimize) rulmanlarımızı sunmaktayız. Yine tersanelerimizin acil keçeleme ihtiyaçlarını da özel keçe imalat hizmetlerimizle çözmekteyiz. Yeni inşa tarafında ise özellikle imalat sürelerini kısaltan Vibracon ayarlanabilir çelik takozlarımız ile hizmet vermekteyiz. Vibracon epoksi bazlı takozların aksine kullanım kolaylığı, tekrar tekrar kullanılabilmesi ve alignment işini kolaylaştırması itibariyle oldukça ilgi görmektedir. Bahsettiğimiz tüm hizmetlerimizden hem gemi tamir ve inşa firmalarımız, hem de armatörlerimiz fayda görmektedirler. 

Marin sektöründeki ihtiyaçlara ne yönde cevap verebiliyorsunuz?

Gemi inşa sektörü ülkemizde son yıllarda oldukça ilerleme kaydetmiştir. Eskiden sadece kabuk olarak üretilen gemiler şu anda anahtar teslimi olarak üretilmektedir. Sac işçiliği olarak oldukça ileri seviyede olmamıza rağmen karmaşık mekanik sistemlerin montajında eksiklikler olduğu aşikardır. Bu ihtiyacı görerek, SKF Türk olarak üç yıl öncesinde Tuzla’da Marine Himzet Merkezimizi açtık. Şu anda gerek tamir, gerekse de yeni inşadamekanik sistemlerin montajında bir ekspere ihtiyaç duyan tüm müşterilerimizi üstün bilgi ve teknik becerimizle hizmet vermekteyiz. Böylece tersanelerimiz de zorlu mekanik projelerinde güvenilir bir partnerin yardımını her zaman yanlarında hissetmektedirler. Yine denizcilik bilgi birikimimizin bir sonucu olan Vibracon ayarlanabilir çelik takozlar sektörde büyük ilgi görmüştür. Gemi inşa süresini ve risklerini oldukça kısaltan bu çözümümüz sayesinde bir tersanemizde yılda bir adet daha fazla tekne inşasına imkan sağlanmıştır. Ayrıca SKF özel keçe imalatları ile tersanelerimizin acil keçe imalat çözümlerine aynı gün cevap verebilmekteyiz. 

Marin sektörünün talep yoğunluğu nasıl? Genel gidişatı değerlendirir misiniz?

Denizcilik sektörü global piyasaların durumuna bağımlılık gösteren bir sektördür. Dolayısıyla iç piyasanın dinamikleri nasıl olursa olsun global anlamda iyimser bir hava hakimse sektör de olumlu bir görüntü çiziyor. Dolayısıyla sektörün havası iyiyse teleplerde de bunu hissediyoruz. Bu aralar global anlamda bir sıkıntı olsa da ve bu taleplere yansısa da biz SKF Türk olarak genel gidişattan memnunuz.

Marin sektörüne ne kadarlık bir süreç içerisinde tedarik sağlayabiliyorsunuz?

Denizcilik sektöründe tüm talepler acildir ve çok önemlidir. Dolayısıyla gerek hizmette, gerekse de ürün tedariğinde müşterilerimize aynı gün cevap vermeyi hedefliyoruz. Bunu hem kendi stoğumuz, hem de denizcilik bayimiz olan Ünlü Teknik firmasının stoğu ile sağlıyoruz. 

Kurduğunuz Denizcilik Hizmet Merkezi, tersanelere satış sonrasında da hizmet sunabiliyor mu? 

Satış sonrası destek denizcilik sektöründe kilit önemdedir. Bunu düşünerek kurduğumuz Denizcilik Hizmet Merkezimiz ile satış sonrasında da müşterilerimize desteğimizi sunmaya devam ediyoruz.

Genellikle gemi sektörüyle çalışmanın size getirileri nedir?

Denizcilik sektörü hep acelesi olan, kısa zamanda hassas sonuçlar çıkarmanız gereken bir sektördür. Bu bağlamda bu sektöre hizmet veya ürün verirken hata yapma lüksünüz yoktur. Biz marin sektöründen hantal olmamayı, hızlı hareket etmeyi ve hassas çalışmayı öğrendik. 

Sizce Türkiye’deki gemi inşa sektöründeki firmalar, satın alma esnasında yeterli donanıma sahip mi?

Gemi inşa sektöründeki firmalar satın alma konusunda henüz doygunluğa ulaşmış değil. Ancak bilgi ve tecrübe konusunda oldukça iyi seviyelerde olduklarını söyleyebilirim. Ne var ki zaman zaman kötü niyetli tedarikçiler hızlı çalışan sektöre orjnal olmayan ürünler sevketmektedirler. Özellikle rulman gibi sarf malzelerinde bu durumla sıkça karşılaşabiliyoruz. Bizim müşterilerimize yegane tavsiyemiz SKF ürünlerini yetkili SKF distribütörlerinden veya SKF denizcilik bayilerinden almaları; üçüncü firmalardan tedariklerini yapmamaları yönündedir.

Sizce marin sektörünün gidişatı nasıl?

Şu anda sektör global pazardan iş almakta zorlanıyor. Zaten pazarlar iyi durumda değil, bir da rakipler artınca ülkemize düşen pasta küçülüyor. Bence burada gemi inşa sanayi daha büyük tonajlı gemiler ile daha teknik gemilere yönelmelidir. Bence teknik olarak çok iyi seviyedeyiz ve çok iyi mühendislerimiz var. Bu bağlamda daha özel gemilerin inşasına yönelmek sektörümüz için kaçınılmazdır. Bizler SKF olarak sektörün teknik olarak yaşayabileceği her tür probleme, ürünlerimiz, himzetlerimiz ve bilgi birikimimiz ile çözüm sunmaya hazırız. 

Son dönemde marin sektörü için yaptığınız en son proje nedir? Kısaca bilgi verir misiniz?

Şu anda büyük bir tersanemizde yapılan feribot projesinin tahrik ekipmanlarının montaj süpervizörlüğünü tersanemiz ile beraber yapmaktayız. Türkiye için prestij projelerden olan bu proje içinde bulunmaktanda yine gurur duyuyoruz. Biz burada üstün montaj tecrübemizi tersanemiz ile paylaşarak hem ternasemizin inşa sürecinde minimum riskle çalışmasını, hem de mekanik olarak sıkıntı yaşamamasını sağlıyoruz. Ayrıca yine bir başka yeni inşa tersanemizle Vibracon anlaşması yaparak tersanenin yıllık imalat sayısına ciddi katkı sağlamış bulunuyoruz. 

2016 beklentileriniz, 2017 hedefleriniz nelerdir?

İleriye dönük olarak firma merkezimizi Anadolu yakasına taşıma projemiz bulunmaktadır. Böylece hem servis merkezi, hem depo, hem de işletmemiz aynı çatı altında bulunacak ve iş yapma verimliliğimiz artacaktır. 2016 yılını genel olarak tüm sektörler bazında zor bir yıl olarak geçireceğiz. Her ne kadar SKF Türk olarak ilk çeyreği büyümeyle kapamış olsak da sektörlerin komşularımızdaki gelişmelerden etkileneceği aşikardır. 2017 yılının ise bir barış yılı olacağını ve iyimser hava ile tüm sektörlerde bir büyümenin kaçınılmaz olduğunu ön görüyoruz. 

Deniz Haber Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Faruk Yenici
21 Şubat 2018 Çarşamba 16:28
16:28
İçerikte; orjinal olmayan rulmanlara atıf yapılarak, çözümün; marka temsilcileri ve distribütörlerden rulman tedarik edilmesi olarak belirtilmesi bana yanlış gelmektedir. Sahte rulmanlara ilişkin, ben de https://farukyenici.com/rulman/rulman-alirken/ linkinde bulunan yazımda benzer bir öneri sunmaktayım. Fakat, bir marka temsilcisi bu şekilde öneri sunduğunda kolaya kaçtığını düşünmekteyim. Marka temsilcilerinin asli görevi olan, markayı yetki sınırları içerisinde temsil etmek ve korumak görevine ilişkin orjinal olmayan ürünlerle ilgili olarak ne tür önlemler alındığının açıklanması gerekirken, son kullanıcıya bu şekilde bir öneri sunulması pek kabul edilebilir değildir. Türkiye'de aktif olan bayilik sisteminin yara almasına sebebiyet verebilecek bu tür bir açıklamanın tehlikeli olabileceğini düşünmekteyim. Nitekim, rulman markaları içerisinde üretim hacmi ve kalitesi yönünden rahatlıkla dünya lideri diyebileceğimiz SKF Rulman Markasının Amerika'da üyesi olduğunu hatırladığım sahte rulmana karşı kurulmuş vakfın bir uzantısının Türkiye'ye henüz taşınmamış olması veya buna benzer bir yapının Türkiye'de harekete geçirilmemiş olması başta SKF olmak üzere tüm markalara ve son kullanıcılara zarar vermektedir. Bu nedenledir ki SKF Markasının, son kullanıcının korunmasına yönelik bu tür bir organizasyonun kurulmasında Türkiye'de öncü olması elzemdir. Tabi ki bu tür bir organizasyonun duyurulması ile beraber benim gibi elini taşın altına koyabilecek kişiler de fazlasıyla çıkacaktır.
Saygılarımla.
91.93.52.45
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim