• BIST 9079.97
  • Altın 2299.857
  • Dolar 32.3206
  • Euro 35.0966
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 19 °C
  • Muğla 19 °C
  • Çanakkale 19 °C

Sinop Limanı atıl durumdan çıkarılmalı

Sinop Limanı atıl durumdan çıkarılmalı
Rota Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Burhan Levend, Sinoplu sektör ve Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri olarak atıl durumda bulunan Sinop Limanı'nın aktif hale getirilmesini istediklerini söyledi.

Rota Turizm ve Dış Ticaret AŞ. Yönetim Kurulu Başkanı Burhan Levend, Sinoplu sektör ve Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri olarak atıl durumda bulunan Sinop Limanı'nın aktif hale getirilmesini istediklerini söyledi. Levend, Karadeniz'in tek doğal limanına sahip Sinop'ta bulunan mevcut iskeleye mayıs-ekim ayları arasında 10-12 adet kruvaziyer yolcu gemisi yanaştığını söyledi.

"Ro-ro gemileri kapak açma rampalarına da sahip olmasına rağmen ne yazık ki kargo gemileri limanımıza hiç gelmemektedir" diyen Levend, şunları kaydetti:

"Akdeniz illerini Sinop'a bağlayan yollar tamamlandı. Bu durumda aynı güzergahtan Çorum üzerinden Samsun'a gelen narenciye araçları aynı mesafe olan Sinop Limanı'na da rahatlıkla gelebileceklerdir. Karadeniz'de Hopa Limanı'ndan Karadeniz Ereğli Limanı'na kadar tüm limanlarda gemilerin doluluk oranının oldukça yüksek olmasına rağmen Karadeniz'in tek doğal limanına sahip limanımızın atıl vaziyette beklemesi il ekonomisine katkısının bulunmaması bizleri son derece üzmektedir."

Samsun Limanı'nda 1995 yılında gerçekleşen grev yüzünden yolları iyi olmadığı halde Sinop Limanı'ndan çalışan ro-ro gemileri ile gelen ve giden günlük 150 adet tırın Sinop ekonomisine büyük katkı sağladığını, grev sonrası tekrar taşımaların Samsun'dan yapılması üzerine Sinop esnafının bu gemilerin hiç olmazsa bir kısmının Sinop Limanı'ndan çalışması için ilgili kurumlara müracaatta bulunduklarını hatırlatan Levend, şöyle devam etti:
"Oldukça yoğun olan Samsun Limanı'ndan Rusya limanlarına 20 adet ro-ro gemisi ve Zonguldak Limanı'ndan da Ukrayna'ya 8-10 ro-ro gemisi narenciye ürünleri taşımaktadır. Rusya ve Ukrayna limanlarına en yakın konumda olan Sinop Limanı'ndan narenciye ürünleri taşıyan rO-rO gemilerinden bir kaçının, yol sorununu halletmiş olan Sinop Limanı'ndan çalışması il ekonomisine büyük katkı sağlayacaktır. Biz Sinoplu sektör ve STK temsilcileri olarak atıl olan Sinop Limanı'nın aktif hale getirilmesini istiyoruz. İlgili bakanlıktan bizlere yardımcı olmalarını ve acil katkı sağlamalarını rica ediyoruz."

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
ali yılmaz
16 Şubat 2013 Cumartesi 21:44
sinop limanı
tartışmaya gerek yok,ro ro firmalarının bir bildiği bir şey varki zonguldak limanını kullanıyor,iç anadoluya en yakın liman bartın ve zonguldak limanıdır,zonguldak limanı son birkaç yılda çok işlek bir liman oldu ,samsun limanını bile kullanmıyor artık tırlar
88.254.214.8
Kapt. Ali
10 Ocak 2013 Perşembe 18:14
Sinop tek doğal liman
dimitri atsız, (türkçe kullansanız isminizi daha iyi olacak)sinop!a ne kadar kinlisiniz? Ne gördünüz Sinop'tan, devamlı kötülüyorsunuz.Sanki Zonguldak limanı çok mu geniş? Sinop'ta en azından gelen tır - giden tır park yerleri mevcut.yollar dümdüz asfalt.hava bozuk gemileri açığa demirle yok.karadenizde her limana yakın, roro lar gelsin, o alt yapı anında yapılır dimitri atsız.
78.187.93.62
dimitri atsız
05 Ocak 2013 Cumartesi 20:40
sinop limanı
kaptan ali ,sinop limanına değil ro ro gemisi,balıkçı teknesi bile fazla,sinop karayoluyla çok ters bir yerde,ve hiç bir altyapısı yok,zaten olsaydı ro ro gemileri sinopa gelirdi,hem tırlar nerede park edecek ben onu merak ettim çaybahçelerinemi,sinopa 1 gemi gelse sinop altüst olur ,ben sinopta yaşadım,sinop ufacık biryer
88.254.172.170
Kapt. Ali
24 Aralık 2012 Pazartesi 13:26
Sinop Limanı her yönüyle hazır.
Sinop limanında 1995 yılında iskele boyu o zaman daha uzatılmadığı halde RO/RO taşımacılığında günde 150 treyler limanda gemiden iniyor ve biniyordu. Şu an günde 200 tır Sinop limanından yüklenir boşalır. Liman dışında gelen tır / giden tır park alnları mevcut. Sinop limanı her yönüyle hazır, hükümetin el atması lazım.Zonguldak limanına göre Sinop limanı (Rotterdam limanı)!
78.187.93.62
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim