• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 13 °C
  • Antalya 19 °C
  • Muğla 7 °C
  • Çanakkale 13 °C

Şiddetli fırtına deniz ulaşımını vurdu

Şiddetli fırtına deniz ulaşımını vurdu
İstanbul'da sabahın erken saatlerinde etkili olmaya başlayan şiddetli rüzgar, çok sayıda ağacın devrilmesine ve çatıların uçmasına sebep oldu. Bazı deniz seferleri iptal edildi.

Sabahın erken saatlerinde başlayan şiddetli rüzgar, çok sayıda çatının uçmasına neden oldu. Rüzgar bazı ağaçların da devrilmesine yol açtı.

İstanbul'da sabahın erken saatlerinde etkili olmaya başlayan şiddetli rüzgar, çok sayıda ağacın devrilmesine ve çatıların uçmasına sebep oldu. Ev ve araçlarda maddi hasar meydana geldi.

Fatih Yedikule Caddesi üzerinde rüzgarın etkisi ile kırılan bir ağaç, evin çatısına düştü. Ev sahibi Kadir Erpolat, "Deprem oluyor sandık. Evin bazı kısımlarında hasar var. Olayın ardından ailemle birlikte dışarı çıktık" dedi.

Çatıdaki ağaç, itfaiye ekiplerinin çalışması ile parça parça kesilerek indirildi. Bu arada, itfaiye ekipleri farklı ilçelerden gelen çatı uçması ile ilgili ihbarları da değerlendirdi. Kağıthane'deki Gümüşdere Caddesi numara 93'teki bir binanın çatısından düşen parçalar, park halindeki aracın üzerinde maddi hasara sebep oldu.

İDO SEFERLERİ İPTAL EDİLDİ

Fırtına sebebiyle bazı hızlı feribot ve dış hat seferleri iptal edildi. İDO'dan yapılan açıklamaya göre iptal edilen seferler:

06.20 Bostancı-Kartal/Yalova Deniz Otobüsü
07.30 Bandırma - Yenikapı - Bostancı Deniz Otobüsü
07.35 Yalova / Kartal - Bostancı Deniz Otobüsü
08:00 Armutlu - Armutlu T.K. - Yenikapı - Bostancı Deniz Otobüsü

Gemiler Şarköy'e demir attı

Bu arada Marmara Denizi'nde etkili olan fırtına yüzünden gemiler, Şarköy açıklarında demirledi.

Saatteki hızı 80 km'yi bulan lodos nedeniyle Boğazlardan geçmek üzere yol alan 38 yerli ve yabancı bandıralı gemi kıyıdan 3 mil açıkta demir attı. Dalga boyunu 3 metreyi bulması nedeniyle gemi personeli karaya çıkamadı.

Fırtına ve gök gürültülü sağnak yağış nedeniyle Şarköy, Mürefte ve Hoşköy'deki balıkçılar limanlarından denize açılamadılar.

Mürefte ve Hoşköy beldesinde bazı işyerlerinin tabelaları fırtına nedeniyle yerlerinden söküldü, ağaçlar devrildi.

Fırtınanın sabah saatlerinde etkinini azaltması nedeniyle 16 gemi yoluna devam ederken, küçük tonajlı yük gemileri Şarköy açıklarında beklemeye devam ediyor.

Şiddetli fırtına uyarısı verilen 8 il

Ülkemizin batı kesimlerinin Ege Denizi üzerinden gelen yeni bir yağışlı havanın etkisine girdi. İç ve batı bölgelerde sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde yağışa neden olan sistemin, sele sebep olabileceği bildiriliyor.

Meteorolojinin acil koduyla yayınladığı açıklamada uyarılan iller şöyle;

*İstanbul

*Kocaeli,

*Sakarya,

*Yalova,

*Bursa,

*Çanakkale,

*Balıkesir,

*Bilecik

 ŞİDDETLİ FIRTINA VAR

Bu illerin yanı sıra Ege, Göller yöresi, İç Anadolu'nun kuzeybatısı ve Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde yerel olarak kuvvetli yağış olacağı tahmin ediliyor. Özellikle Ege bölgesinde şiddetli fırtına da etkili olacak.

 SICAKLIKLA KARLAR ERİYECEK DİKKAT!

Şiddetli fırtına ve yağmura rağmen hava sıcaklıkları bugün 6 ile 12 derece arasında artış kaydetti. Haftasonu ise hızlı bir düşüş olacak ve yurt genelinde 10-15 derece azalacak.

Meteoroloji aniden yükselen sıcaklıkla birlikte ısının ülke genelinde mevsim normalleri üzerinde seyredeceğini bildirdi. Hissedilir derecedeki sıcaklık artışı ile birlikte halen yüksek kar örtüsünün bulunduğu iç ve doğu kesimlerde ani kar erimeleri beklendiğinden, heyelan, ani sel, taşkın ve çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerekiyor.

İKİ İLDE OKULLAR TATİL EDİLDİ

Şiddetli fırtına Ege'de dün geceden itibaren etkisini gösterdi. Muğla ve Bartın'da okulların tatil edilmesine karar verildi. Muğla Valiliğinden yapılan açıklamada şiddetli fırtına beklendiği için merkez il ve tüm ilçelerde eğitime bir gün ara verildiği duyuruldu.

ŞİDDETLİ LODOS TATİLİ

Bartın'da da kuvvetli lodos etkili oluyor. Valilik il genelindeki tüm okulların tatil edildiğini duyurarak, "lodos fırtınanın saatteki hızı 60-80 kilometreye, zaman zaman da 120 kilometreye çıkacak. Öğrencilerimizin can ve mal güvenliğini düşünerekten il genelindeki bütün okulların tatil edilmesine karar verdik" açıklaması yapıldı. Kentte fırtınaya karşı kriz masası kuruldu.

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim